Autors Tēma: Labākā diēta - neēst brokastis  (Lasīts 8826 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Labākā diēta - neēst brokastis
« : 2016. gada 24. septembris, 08:00:38 »
https://takprosto.cc/kak-pitatsya-chtoby-pohudet/

«Завтрак съешь сам — это абсолютный бред, имеется в виду полноценный завтрак. Потому что вы проснулись, организм начинает приходить в рабочее состояние, вы садитесь к столу, съедаете тарелку мяса, мучного, запиваете большим стаканом чего-то. Потом одеваетесь, едете на работу — и какой из вас работник? Чисто физиологически.Я очень давно, когда началось еще советско-американское сотрудничество, обратил внимание, что очень известные хирурги, в лучшем случае выпивали утром маленькую чашечку кофе. Всё! В полдень (это то, что у них называется ланчем) это какой-то бутербродик.

А вечером он приходит домой, нормально ест, потом идет в бассейн, купается, читает что-то… Поэтому завтрак — отдай врагу, в обед — перекуси, вечером (но не глубоко вечером) — нормально поешь, а потом — физкультура. По моим наблюдениям, в странах, где люди долго живут, — они живут так…»

Atradu šo rakstu feisbukā. Vislabāk man patika daudzie komentāri ar saturu apmēram "jā, jā, taisnība, es arī nekad nebrokastoju, tikai tēju ar kruasānu/mazu sviestmaizi, kādu jogurtu..." It kā visi pārējie brokastīs karbonādes ceptu...

No manis ir strādnieks nekāds (par ēdienu vien domāšu un vēl galva sāks sāpēt), ja strādāšu bez tām brokastīm...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. septembris, 08:09:04 no Emīlija »

Atslēdzies Emīlija

Re: Labākā diēta - neēst brokastis
« Atbilde #1 : 2016. gada 24. septembris, 08:15:17 »
paturpinot...

vēl man patīk padoms pavakariņot, un tad iet uz basienu. tas laikam pie noteikuma, ka vakariņs sagatavo privātais pavārs vai sieva, un baseins ir mājas austrumu spārnā... :D

Iedomājos sevi. .. sešos izeju no darba, nu labi, caur veikalu, pieņemsim, ne katru dienu jāiet, pusseptiņos sāku gatavot vakariņs, fiksās, ne jau kādus cepešus, septiņos pie galda. Ātri ēst nav veselīgi, tātad astoņos ceļos no galda, un eju peldēt, vai uz sporta zāli. Privātās man nav, tātad vēl kaut kur eju, pusdeviņos sāku sportot...

Es visu pareizi sapratu un saplānoju?

Ak šis brīnišķais intenets un tā ieteikumi, nu viss no dzīves...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. septembris, 08:23:59 no Emīlija »

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #2 : 2016. gada 24. septembris, 08:33:24 »
Tagad esmu sevi "pieradinājusi" (visu ieteikumupar brokastīm dēļ) izdzert mazu krūzīti kafijas, apēst pāris tējkarotes mājas siera. Bet faktiski ēst sāk gribēties ap 10-11. Visu jaunību brokastis neēdu. Arī bērnībā kaut kā pamanījos bieži izsprukt no mājas bez brokastīm. Tā kā man nebūt šis noteikums neliekas nepareizs...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2016. gada 24. septembris, 08:59:13 »
Es arī no rīta ko vairāk par glāzi ūdens un stipru,melnu,rūgtu kafiju negribu.
Bērnībā bij moka, kad māte centās pirms skolas “iebarot“ brokastis.
Domāju, tas ir individuāli, kādam der rīta ēšana, kādam ne...
Manā ģimenē ir kas no rīta ko uzēd, ir kas neēd.
Visiem somās ir pa riekstu turzai, kāds auglis, ūdens- kad sagribās var uzkost.
Lielā ēšana mums vakarā, gan bez baseina.
Varbūt tie ēšanas paradumi saistīti ar to vai pūce, vai cīrulis? Nezinu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2016. gada 24. septembris, 08:59:33 »
Dzīvo, kā gribi, kādā brīdī zinātnieki atklās, ka tieši tā ir nepareizi (vai pareizi, secīgi pārmaiņus).
Brokastis ēdu, ja piespiež, tātad šī raksta ideja man varētu patikt.
Par baseinu pēc vakariņām vidusmēra LV pilsonim - diezgan smieklīgi. Vasarā, ja dabiska ūdenstilpne tuvumā, tad gan.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2016. gada 24. septembris, 09:11:09 »
Tam, ka ēst sagribas tikai ap 10-11, piekrist varu. Tikai maza nianse... cik ir strādājošo, kam šajā laikā ir iespēja "uzēst"? Man - nav... So, brokastis astoņos, pusdienas - vienos, vakariņs - ne vienmēr gribās, pietiek ar kādu augli vai vieglu dārzeni. Liekā svara nav. Tad jau arī drīkstu postulēt, ka tieši tā ir pareizi, ja?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2016. gada 24. septembris, 09:14:27 »
Kādreiz bija, ka pēc ēšanas stundu peldēties nedrīkst, esot bīstami..., jā, viss mainās. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2016. gada 24. septembris, 09:34:14 »
Štobi pohudzets šķiet jāapēd mazāk kcal kā patērē. No rīta, pa dienu, vai  vakarā nav tik būtiski.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2016. gada 24. septembris, 09:55:21 »
Ar pilnu kuņģi es nevaru ne paskriet, ne pavingrot, ne arī papeldēt.

Brokastis no rīta ēdu, parasti vieglu kafiju ar vienu tomātmaizīti. Pusdienas darba kafejnīcā. Vakariņas mājās jāgatavo, jo dažiem no ģimenes tā ir vienīgā kārtīgā ēdienreize dienā, pati ēdu vai nu maz, vai nemaz. Galvenais - uz nakti baigi nepierīties.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2016. gada 24. septembris, 11:33:27 »
Tad jau es būtu anorektiķe, nekad neēdu brokastis.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 24. septembris, 12:03:46 »
Vispār jau dabā dzīvnieciņiem brokastis neviens neservē - pašiem jāsalasa, pašiem jānomedī. T.i. pirms ēšanas jāpastrādā. Tā ka sliecos vien piekrist bezbrokastu teorijai.
Man ar varu iešķūrētas brokastis rīta agrumā rezultējas caurejā tajā pašā rīta agrumā. Nu i tad nafig? Skolas laikā neēdu, max sametu kabatās maizi, lai var iegrauzt stundās ap 10-11. Vēlāk tāpat. Vienīgā normālā ēdienreize - vakarā. Man gan vienmēr darbs bijs tāds, ka paēst var tad, kad gribas. Iekramsā kaut ko, uzlej virsū kafiju, nopurini drupatas no klavieres un mauc tālāk. Par svaru tolaik nežēlojos.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #11 : 2016. gada 24. septembris, 12:26:57 »
Man tā pati problēma ar agrām brokastīm, kas Trix. Skolas laikā tiku izvazāta pa n-tajiem ārstiem, lai noskaidrotu, kāpēc bērns katru rītu skolā mokās ar vēdergraizēm, caureju un sliktu dūšu. Neko neatrada, diagnoze bija - "bērns aug". Bērns pārstāja "augt", kad, atnākot uz Rīgu studēt, pāris rītus aizgulējās, brokastis nepaēda un jutās ideāli. Tagad manas "brokastis" ir kafija ar pienu, pa dienu varu ēst, varu neēst. Kārtīga ēdienreize - vakarā. Lieka svara problēmas nekad nav bijušas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2016. gada 24. septembris, 12:53:46 »
Kādreiz bija, ka pēc ēšanas stundu peldēties nedrīkst, esot bīstami..., jā, viss mainās. :)
diez vai tas ir mainījies. Ja par peldēšanu nesauc vnk pluncāšanos ūdenī. Kunga saturs cēlas uz augšu... Izvemties varetu nebūt tas ļaunākais, bet ieraut elpceļos gan nebūtu labi.... Galu var dabūt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2016. gada 24. septembris, 13:01:13 »
Vienu vasaru biju aizšķūrēta padzīvot pie radiem laukos.
Tante no rīta kā cēlās, tā pie lopiem uz kūti, onkulis  kamēr rasa pļaut zāli,
brokastis ne agrāk kā pēc pāris stundām.
Bet tad bija riktīgas - cepti kartupeļi ar cauraudzi, olas, biezpiens,
kafija ar pienu un zaptsmaizi...
Mani uzskatīja par pilsētas ņergu, kas maz ēd un centās uzbarot visiem spēkiem... :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2016. gada 24. septembris, 14:20:29 »
Man šobrīd paveicies, jo darba laiks pieļauj pirmo ēdienreizi ap 9-10 (tas gan bieži atsaucas neplānojamā pusdienu un vēlu vakariņu laikā), bet citādi līdzīgi Trix un Kikamorai skolas laiku brokastis, kas sanāca 7, 8, ēdu tikai tāpēc, ka vajadzēja un pēc tam mocījos ar vēdergraizēm un vieglu nelabumu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck