Autors Tēma: Kārtējā izglītības "reforma"  (Lasīts 6527 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Re: Kārtējā izglītības "reforma"
« Atbilde #45 : 2016. gada 26. septembris, 23:03:51 »
Cik esmu runàjusi ar savām lv mammām, pilns 3 mēnešu brīvlaiks ir par garu. Vecākiem tas ir apgrūtinājums. Tikai retā skola lv piedāvā, ko tad ìsti sadarīt vasaras brīvlaikā. Ne visiem ir vecvecāki, ne visi grib vecvecāku iesaisti. Nometnes ir, bet maksā.

Šo dzirdot, man vienmēr žēl tos bērnus, kuru vecāki tā domā ....  Sorry, ka brutāli, bet izklausās - piedzemdēju un tagad, lai valsts tiek galā.  Ja ir vecākiem bērns, tad jārēķinās, ka skola vismaz 9 mēnešu garumā jau nodrošinās nodarbi bērnam, tas nozīmē - uz vecāku pleciem tikai 3 mēneši savu bērnu dzīves.
Turklāt, katra vai katra otrā izglītības iestāde nodrošina dienas nometnes. Ir simtiem diennakts nometņu.  Un tad vēl brīvlaiks par garu?

Un pašiem vecākiem cik garš brīvlaiks bija?

Cik daudz skolu nodrošinātas ar jēdzīgu ventilāciju?

Kas ir tas, ko vecāki vēlas iedīdīt bērnos jūnijā un jūlijā - latviešu valodas likumus, matemātikas formulas? Ko?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #46 : 2016. gada 26. septembris, 23:04:54 »
Bet vai jūs zināt, kāpēc pedagogiem ir 2 mēnešu atvaļinājums? Tāpēc, ka agrāk pedagogi bija vienīgie, kas strādāja arī sestdienās. Klīst baumas, ka nākamajiem ķersies klāt garajiem atvaļinājumiem, jo sen jau kā skolās sestdienas ir brīvas. Brīnums, ka tik ilgi neviens neattapās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2016. gada 26. septembris, 23:07:22 »
Cik esmu runàjusi ar savām lv mammām, pilns 3 mēnešu brīvlaiks ir par garu. Vecākiem tas ir apgrūtinājums. Tikai retā skola lv piedāvā, ko tad ìsti sadarīt vasaras brīvlaikā. Ne visiem ir vecvecāki, ne visi grib vecvecāku iesaisti. Nometnes ir, bet maksā.

Mja, mammām ...
Bērnam, īpaši mazam gan nav par garu.
Izmantot skolu kā bērnaukli un pieskatītāju, nu common...
Jau tā tik daudz tā laika, kad sveši cilvēki bērnam smadzenes kompostrē un
savas vērtības iestāda.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #48 : 2016. gada 26. septembris, 23:11:51 »
Bet vai jūs zināt, kāpēc pedagogiem ir 2 mēnešu atvaļinājums?

Tāpēc, ka jāpaspēj entie (obligāti, ja ne - prom no darba) kursi un tāpēc , ka 50 % citādi nemaz šāda tipa iestādēs nestrādātu. Vai nu sanatorija, vai ... jēdzīgs atvaļinājums.

Neaizmirstam darbu ar sliņķiem (pagarinātais mācību gads).

Kādreiz vēl pašām bija klases, tāfeles un soli jākrāso.

Esmu reizes 3 veikusi apjomīgas aptaujas un zinu 100%, ka vismaz 1/3 pedagogu, atvaļinājums ir tā kniepadata, kas vēl tur pie darbavietas :( Baisi, bet reāli!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #49 : 2016. gada 26. septembris, 23:13:18 »
3 iemesli, kāpēc strādāt skolā - jūnijs, jūlijs, augusts. Piekrītu 100%.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #50 : 2016. gada 26. septembris, 23:14:17 »
Bet vai jūs zināt, kāpēc pedagogiem ir 2 mēnešu atvaļinājums? Tāpēc, ka agrāk pedagogi bija vienīgie, kas strādāja arī sestdienās. Klīst baumas, ka nākamajiem ķersies klāt garajiem atvaļinājumiem, jo sen jau kā skolās sestdienas ir brīvas. Brīnums, ka tik ilgi neviens neattapās.
Man vienmēr šķitis, ka tas at_vaļinājums daudzmaz kompensē nožēlojamo atalgojumu. Padlaikos vismaz tā bija. Lai nodrošinātu pedagogus,
kuriem arī tad atbilstoši izglītībai alga bija bija neadekvāta, tad bija tie divi brīvie mēneši.

p.s. Nāra, kur Tu redzi 3mēnešus???
Skolotājiem atvaļinājums sākas pirms Jāņiem un beidzas pus augustā, man sanāk 2 mēneši.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. septembris, 23:21:22 no tuk »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #51 : 2016. gada 26. septembris, 23:15:45 »
Mums šo izskaidrojumu, kā arī piedraudējumu deva biedre no augšas :) Es tik atkārtoju draudus.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #52 : 2016. gada 26. septembris, 23:17:50 »
Nāra, kur tādas muļķības ķēri? Mācības sestdienās beidzās vēl tad, kad sāku mācīties trešā (maybe 2.klasē).

Noņemam 8 nedēļu atvaļinājumu un paskatāmies, kas mācīs jūsu bērnu un mazbērnus?

Es varu būt Dievam pateicīga, ka mums būtu nodrošinātas dažas svešvalodas, informātika, matemātika, fizika, mūzika un mājturība - tehnoloģijas, ekonomika, dabaszinības ... pārējais būtu jāpiemeklē....

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #53 : 2016. gada 26. septembris, 23:19:31 »
Mums šo izskaidrojumu, kā arī piedraudējumu deva biedre no augšas :) Es tik atkārtoju draudus.

Sviests pilnīgs. Neesmu ļauna, bet ... gribētu redzēt, kas notiktu ....  Par pirmspensijas skolotājiem viss skaidrs :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #54 : 2016. gada 26. septembris, 23:21:57 »

Mja, mammām ...
Bērnam, īpaši mazam gan nav par garu.
Izmantot skolu kā bērnaukli un pieskatītāju, nu common...
Jau tā tik daudz tā laika, kad sveši cilvēki bērnam smadzenes kompostrē un
savas vērtības iestāda.
Nē,bērnam, protams nav par garu. Bērns, ja būtu viņa izvēle, vispār i skolā neietu.
Tēvam atvaļinājums ir 4nedēļas, tāpat mātei. Ko darīt ar trešo mēnesi? Ko darīt, ja ir vientuļais vecāks?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #55 : 2016. gada 26. septembris, 23:22:58 »
Paidagogu gan man žēl. Valstij vajadzētu nodrošināt bezmaksas sanatorijas tajos 2 atvaļinājuma mēnešos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2016. gada 26. septembris, 23:37:44 »
Nē,bērnam, protams nav par garu. Bērns, ja būtu viņa izvēle, vispār i skolā neietu.
Tēvam atvaļinājums ir 4nedēļas, tāpat mātei. Ko darīt ar trešo mēnesi? Ko darīt, ja ir vientuļais vecāks?

Risinājumu daudz. Nu kaut vai dienas centri pašvaldībās, kuri ir bezmaksas.
Jeb vajag aukli ar augstāko izglītību?
Un līdz cik gadiem tam bērnam to aukli vajag? No 8,9 gadiem bērns ir krietni patstāvīgs
un spēj darboties bez auklēm.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2016. gada 27. septembris, 00:00:47 »
Nu, to nu es tev nevaru atbildēt, neesmu ministrija. Varu atbildēt tikai kā vecāks, kam viens sācis skolu lv 7gados, otrs ne-lv 5 gados. Varu salīdzināt.

Tikai neuztver kā uzbraucienu, tas kurš uzsāka mācības kā piecgadīgs ir tas,
kuram rakstīji, ka nav ideju ko dzīvē vēlas darīt?
Kad iepriekšējā sešgadnieku programma izgāzās,
viens no aspektiem attiecībā uz padsmitnieku vecumposmu bija tieši šāds...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #58 : 2016. gada 27. septembris, 09:41:28 »
 :facepalm: fenomenāli....

...un vēl to pusaudzi grasās ar salātiem barot. Tas ir virtuves sadaļā rakstīts.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #59 : 2016. gada 27. septembris, 09:47:33 »
:facepalm: fenomenāli....

...un vēl to pusaudzi grasās ar salātiem barot. Tas ir virtuves sadaļā rakstīts.

A salāti nemēdz būt arī ar gaļu, ar desu, ar žāvētu vistu un zivīm?...
Es visu atceros, Ričard...