Autors Tēma: Kārtējā izglītības "reforma"  (Lasīts 6522 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Kārtējā izglītības "reforma"
« Atbilde #30 : 2016. gada 26. septembris, 22:23:47 »
Līdz šim ir bijis, ka, ja vecāki nolemj, ka bērns nav gatavs skolai, tad to bērnu arī nesūta skolā. Vecāki, ne pedagogs vai ārsts. Ja tas nemainās, tad lai lemj tie vecāki - cik nu kuram būs tā prāta.

Nāra, vecākiem prāta nav (parasti).

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #31 : 2016. gada 26. septembris, 22:26:56 »
Man domāt, problēma nav bērna vecumā, bet izglītības saturā, kas tiek piedāvāts un vecāku uztverē, izdzirdot jēdzienu "skolas gaitas".
Mana jaunākā sāka skolu 5 g. vecumā ne-LV. Tāda sistēma, izvēles nebija. Bet nav jau ko nožēlot. 5-gadnieka diena "skolā" ne ar neatšķīrās no bērnudārznieka ikdienas, pat gulēt bija ļauts, ja uznāk snaudiens. Nē, un nebija prasību teicami lasīt vai rakstīt, kur nu. Tikai 7 gados puslīdz rakstīja burtus.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2016. gada 26. septembris, 22:27:44 »
Es sāku iet 6 gados, un mans bērns tāpat. Es izlīdzinājos ar citiem (sliktā nozīmē, jo nošļūcu līdz pārējiem) pamatskolas laikā. Mans bērns daudzās jomās savos 6 gados bija līdzvērtīgs 10-12gadniekiem.

Bet taisnība, sākumskolā milzīga atšķirība starp bērniem. Cits lasa un raksta jau kā dievs, cits knapi zilbes boksterē un burtus jauc

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2016. gada 26. septembris, 22:31:36 »
Mūsu īsajām vasarām brīvlaiks nav par garu. Tur kur mācības skaitās divas nedēļas garākas,nekādu mācību tajā laikā nav -exkursijas, pārgājieni, sporta dienas, uc, etc...
Tā tik vēl trūka, lai bērniem gurķošanās dēļ atņemtu vasaru!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #34 : 2016. gada 26. septembris, 22:32:23 »
Man domāt, problēma nav bērna vecumā, bet izglītības saturā, kas tiek piedāvāts un vecāku uztverē, izdzirdot jēdzienu "skolas gaitas".
Mana jaunākā sāka skolu 5 g. vecumā ne-LV. Tāda sistēma, izvēles nebija. Bet nav jau ko nožēlot. 5-gadnieka diena "skolā" ne ar neatšķīrās no bērnudārznieka ikdienas, pat gulēt bija ļauts, ja uznāk snaudiens. Nē, un nebija prasību teicami lasīt vai rakstīt, kur nu. Tikai 7 gados puslīdz rakstīja burtus.

Man ir jautājums - kāpēc, pirms maina izglītības saturu, skolā sāks sūtīt 6gadniekus? Kāpēc atkal no otra gala?
Un tad vecāki varēs bubināt. Vispirms vajadzētu iepazīties ar to, kam piekrītat un tad varēsiet sašust, bet ... būs par vēlu ....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2016. gada 26. septembris, 22:40:40 »
Uzmini nu!, skolotājs strādās ar attīstīto bērnu, kuram viss padodās, vai ar knapo boksterētāju?
Un pēc maza laika “gudrajam“ bērnam par mācībām intereses nebūs,
ja vien vecāki visiem spēkiem nemotivēs un  neaktivizēs interesi, jo skolā viņam skuka zeļonaja.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #36 : 2016. gada 26. septembris, 22:47:08 »
Taisnība. Lai gan atsevišķos priekšmetos bija skolotāji, kas gudreļiem deva atšķirīgus uzdevumus. Tomēr tā nekādā gadījumā nebija sistēma, un ne katrā stundā tas bija iespējams

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #37 : 2016. gada 26. septembris, 22:50:24 »
Jēziņ, tajā pirmajā klasē nav ko darīt.. tikai krāso un zīmē kā tādi sīči. No 6 gadu vecuma jau sen varēja iet skolā, tā tiešām ir tikai attieksme.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #38 : 2016. gada 26. septembris, 22:52:44 »
Cik esmu runàjusi ar savām lv mammām, pilns 3 mēnešu brīvlaiks ir par garu. Vecākiem tas ir apgrūtinājums. Tikai retā skola lv piedāvā, ko tad ìsti sadarīt vasaras brīvlaikā. Ne visiem ir vecvecāki, ne visi grib vecvecāku iesaisti. Nometnes ir, bet maksā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #39 : 2016. gada 26. septembris, 22:53:31 »
Taisnība. Lai gan atsevišķos priekšmetos bija skolotāji, kas gudreļiem deva atšķirīgus uzdevumus. Tomēr tā nekādā gadījumā nebija sistēma, un ne katrā stundā tas bija iespējams
i

Tā būtu norma, ja .. skolotājam nebūtu jāstrādā 8 kontaktstundas nonstopā ( tie, kas ieplēš mutes par 8 stundu darba dienu, pieplusojiet gatavošanos, labošanu, konsultācijas u.t.t.). Sen jo sen ir pierādīts, ka 4 maksimums 5 kontaktstundas dienā ir ideāls, lai varētu pilnvērtīgi sagatavoties + sagatavot individualizētus un diferencētus uzdevumus.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #40 : 2016. gada 26. septembris, 22:54:37 »
Jēziņ, tajā pirmajā klasē nav ko darīt.. tikai krāso un zīmē kā tādi sīči. No 6 gadu vecuma jau sen varēja iet skolā, tā tiešām ir tikai attieksme.

Paskaties valsts programmas un standartus :P

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #41 : 2016. gada 26. septembris, 22:55:40 »
Nevienam nespiež ņemt vairāk par 20 stundām.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #42 : 2016. gada 26. septembris, 22:57:04 »
Viss normāli. Beidzot 1.klasi, tā kā būtu jāprot rakstīt un minimāli rēķināt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #43 : 2016. gada 26. septembris, 23:00:37 »
i

Tā būtu norma, ja .. skolotājam nebūtu jāstrādā 8 kontaktstundas nonstopā ( tie, kas ieplēš mutes par 8 stundu darba dienu, pieplusojiet gatavošanos, labošanu, konsultācijas u.t.t.). Sen jo sen ir pierādīts, ka 4 maksimums 5 kontaktstundas dienā ir ideāls, lai varētu pilnvērtīgi sagatavoties + sagatavot individualizētus un diferencētus uzdevumus.

bācien, es nekādā veidā nepārmetu. Tā tas vnk ir. Un zinu, kā strādā skolotāji :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #44 : 2016. gada 26. septembris, 23:00:55 »
Man ir jautājums - kāpēc, pirms maina izglītības saturu, skolā sāks sūtīt 6gadniekus? Kāpēc atkal no otra gala?
Un tad vecāki varēs bubināt. Vispirms vajadzētu iepazīties ar to, kam piekrītat un tad varēsiet sašust, bet ... būs par vēlu ....
Nu, to nu es tev nevaru atbildēt, neesmu ministrija. Varu atbildēt tikai kā vecāks, kam viens sācis skolu lv 7gados, otrs ne-lv 5 gados. Varu salīdzināt.