Autors Tēma: Salātu vakars  (Lasīts 2619 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Salātu vakars
« Atbilde #15 : 2016. gada 27. septembris, 13:11:53 »
Pēdējos tusos novēroju modi, ka tiek saliktas sastāvdaļas, tiešām daudz visa kā, un katrs meiko savus salātus uz vietas.

forša ideja, esmu tādus redzējis/ēdis + vēl trauciņos mērcītes dažādas tur pesto, balzamiko un visādi uzberamie - tuncis, parmezāns, granātu sēkliņas, tādi sīki sarkani bumbulīši (hvz, kā sauc)... njā... :just_popcorn:

Atslēdzies Raimonds1

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2016. gada 27. septembris, 18:23:12 »
Varu piedāvāt pāris receptes ar salātiem, kuri ir sātīgi, bet ar maz kalorijām.

Burkānu un apelsīnu salāti:

Rupji sarīvē 1 vidēja lieluma burkānu, nomizo un sagriež gabaliņos apelsīnu. Sajauc kopā, var pievienot rozīnes vai žāvētas dzērvenes. Es parasti taisu laicīgi, lai labāk sasulojas un žāvogas uzbriest.

Greifrūtu salāti:

Iztīra 1 greifrūtu no mizām un daiviņu plēvītēm, sagriež gabaliņos sarkano papriku, pievienu sauju Indijas riekstu. Recepte paredz vēl 3 sasmalcinātus seleriju kātus, bet es tos nelieku, jo negaršo.

Viss. Nekādas mērces, aizdars un sulīgums ir no citrusaugļiem.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2016. gada 27. septembris, 18:35:27 »
Starp citu, interesanti salāti sanāk ar kvinoju - vienreiz draudzene bija uztaisījusi. Precīzas sastāvdaļas gan nepateikšu, tur jāzina arī, kādas garšvielas pievienot.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #19 : 2016. gada 27. septembris, 20:36:47 »
Mani mīļākie salāti, kas ir mūsmāju recepte, ir Vistas salāti ar selerijām (sakni, ne kātiem!).  Sastāvdaļas: vārīta vistas fileja, 2 vidēja lieluma svaigi āboli, puse no palielas vārītas selerijas saknes, valriekstu kodoli (ne saberzti, bet salauzti gabaliņos). Visu sagriež KĀ rosola sastāvdaļu formā un lielumā, sajauc ar krējumu, nedaudz majonēzes  (piem.Hellmans vai Žaņa). Garšīgi un sātīgi, tāpēc var noderēt arī kā vienīgie salāti vakariņās.  (Daudzums apmēram diviem cilvēkiem 1 reizei). Garšīgi kopā ar grauzdētu maizīti.

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2016. gada 27. septembris, 20:38:48 »
burkānu salātiem labi der apgrauzētas saulespuķu sēklas

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #21 : 2016. gada 27. septembris, 20:38:52 »
2 vid.svaigi āboli - tas ir, mazliet iepuvuši?

:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #22 : 2016. gada 27. septembris, 20:39:33 »
Vidēja LIELUMA āboli :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #23 : 2016. gada 27. septembris, 20:55:42 »
Veģetāriešiem (bet ne tikai!) var noderēt mūsējie Viltotie sēņu salāti: 2-3 nelieli svaigi tomāti, 1 baklažāns, 1 liels sīpols, krēj., majonēze (1:1) Veselu baklažānu nedaudz pavāra, tad sagriež palielos gabalos (ripiņu apmēram 4 daļās) un apcep kopā ar sīpoliem, kas sagriezti pusgredzenos, atdzesē un sajauc ar tikpat lielos gab.kā baklažāns sagrieztiem svaigiem tomātiem un sajauc ar krēj.un majonēzi. Beigās neaizmirst pievienot sāli un padaudz smalkos melnos piparus. Labi garšo gan kā piedeva, gan patstāvīgs ēdiens, pēc garšas liekas, ka pievienotas sēnes.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. septembris, 21:56:52 no Spārka »

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2016. gada 27. septembris, 21:27:04 »
atcerējos par baklažāniem -baklažānus apsāla un patur zem sloga, lai notek lielais slapjums. Pa to laiku sataisa  mērci  -lakto vai grieķu jogurts ar ļoti daudz ķiploku un sakapātām pētersīļa lapām. Bakl. kubiņos sacep, samaisa ar mērci, var ēst gan siltu gan aukstu

Atslēdzies diddly

« Atbilde #25 : 2016. gada 27. septembris, 21:37:10 »
daddy-kas nāk atpakaļ pirmais-siļķe,vai šuba(kažoks)? :P

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2016. gada 27. septembris, 22:41:37 »
Ātri, vienkārši un sātīgi:

Tumšās pupiņas (konservētas, no bundžas, noskalotas)
Marinēti mazi šampinjoni (ņemu Spilvas)
Žāvēta vista, sagriezta gabaliņos (šad tad ņēmu girosu - pikantāks)

Visu samaisa ar majonēzi (var pusi uz pusi ar dabīgo jogurtu)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #27 : 2016. gada 28. septembris, 00:17:01 »
Precīzas proporcijas tagad nepateikšu, bet izmēģināta recepte no kvinojas paciņas: kvinoja, brinza, avokado, pekanrieksti vai valrieksti, mērcei citrona sula+olīveļļa.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #28 : 2016. gada 28. septembris, 09:07:19 »
Oi, es pat apmulsu no ideju pārbagātības  :smile: Liels, liels paldies! Un viss te minētais man tik tiešām garšo - bietes, turku zirņi, pupiņas, lēcas, baltais siers, žāvvista, sēkliņas, siļķe utt utt.....
 :go_go:  :steak:  :big_hug: