Autors Tēma: Paziishanaas un bizness  (Lasīts 4860 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Paziishanaas un bizness
« Atbilde #60 : 2016. gada 05. oktobris, 08:13:14 »
Tad te visas bazūnē ka brokastis nemaz neēd, tad pēkšņi "jābūt tam un tam"...eu, opreģeļiķes... :D

Tāpat es gribu savu kafiju brokastīs, un ja izvēlos dzīvot apartamentos, tad svarīgāka ir mazvirtuves esamība, ne brokastis...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #61 : 2016. gada 05. oktobris, 08:46:41 »
Neeju brokastiis, ja taas ir liidz 10... ja taada extra kaa liidz 12, tad gribu kruasaanu ar sulu... vot...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #62 : 2016. gada 05. oktobris, 08:47:37 »
Apartamentos gribu mazvirtuvi- sapirkties vieteejaa tirdzinjaa un kulinaareet...

Atslēdzies dille

« Atbilde #63 : 2016. gada 05. oktobris, 09:10:26 »
Ar mazvirtuvi saprotu tējkannu, stulbo mikrovilneni (neatzīstu) un vēl ko , iespiestu stūrītī.
Patīk, ja ir normāla virtuvīte.
Tieši tā - vietējā zemnieku tirdziņā visādus labumus un tad - skaistas brokastis un foršas vakariņas, lai pa dienu spēks apkārt jandalēt.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #64 : 2016. gada 05. oktobris, 10:20:52 »
Ar mazvirtuvi saprotu tējkannu, stulbo mikrovilneni (neatzīstu) un vēl ko , iespiestu stūrītī.
Patīk, ja ir normāla virtuvīte.
Tieši tā - vietējā zemnieku tirdziņā visādus labumus un tad - skaistas brokastis un foršas vakariņas, lai pa dienu spēks apkārt jandalēt.

Mazvirtuve mazliet atšķiras no tā, ko Tu ar to saproti. Mazvirtuve jeb virtuves stūrītis, kā to sauc aprakstos, parasti ir vismaz izlietne + kāds riņķis + tējkanna + mazs ledusskapis+minimālais trauku komplekts. Viss pārējais tad jau kā kur - tosteri, šmosteri, cepam vai mikroviļņu krāsnis. Tas parasti vietās, kas sevi sauc par apartamentiem.

Vēl ir jēdziens tea&coffe set, kas tad nozīmē el. tējkannu + krūzītes, kautkādu tēju/šķīstkafiju komplektiņu un cukuriņus/saldinātājus. Tas parasti viesnīcās.

Atslēdzies dille

« Atbilde #65 : 2016. gada 05. oktobris, 10:53:29 »
Būtībā ir vienalga, ko iedomājos par virtuvi vai mazvirtuvi. Rezervējot taču tāpat viss tiek izpētīts,it īpaši, ja tie apartamenti, kur tiks pavadīta ne tikai 1 viena nakts.
Airbnb parasti ļoti labi fotogrāfijās visu var redzēt.
Īrējot apartamentus, diezgan bezjēdzīgi šķiet piemaksāt par brokastīm, jo ērtāk un daudz lētāk ir nopirkt produktus un brokastīs pašiem pagatavot vēlamo, it īpaši, ja ir virtuve, trauki.

Man jau šķiet, ka apartamentos lielākoties šāda iespēja pat netiek piedāvāta.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #66 : 2016. gada 08. oktobris, 16:39:29 »
Sveiki miiljie!
Peec ilgiem laikiem (dienaam) atkal ieluukojos. Paldies visiem, kas komenteeja. Viss noderees.
Tad nu pamazaam skaidroshu situssaciju tais punktos, ko atradu.
Un taa - par papildus maksu par elektriibu. Taa gjimene, kas nodziivojaas visu augustu, nebija no airbnb muus atradusi, bet caur pazinju pazinjaam. Kad runaajaamies par maksaam, pashiem iisti nebija skaidrs, cik cilveeku vareetu buut. Konstanti 6, bet iespeejams uz kaadu laiku - 8. (mums 8 gultasvietas pieejamas). Tad nu ar vinjiem vienojaamies par variantu - konstanta iire, plus pateereetaa elektriiba. Atkaartoju - tas bija gandriiz privaats dariijums. Visi palika apmierinaati.
Protams, ja tiek iireets uz plus miinus nedeelju, shis punkts lieks. Bet, ja viesi uz meenesi, pie tam ar perspektiivu skaitam samazinaaties un palielinaaties - sakiet ko gribiet, bet man shis variants neskjiet nepareizs. Protams, ja tiek atrunaats ieprieksh. Par uudeni un gaazi jau neviens klaat neprasa, bet minimums ar elektriibu viesi drusku uzmanaas. Kaut vai tos pashus kondicionierus prombuutnes laikaa iesleegtus neatstaaj.
Bet vispaar - iireet ka apartamentus nav muusu meerkjis. Taapeec taa bija vienreiziiga pieredze.
Par paareejo. Klientu  sagaidiishana lidostaa, ekskursijas pa apskates objektiem. Taa kaa shie bija muusu pirmie viesi no Latvijas un pie tam meitene zinaama, piedaavaajaam divus variantus - njemat pashi auto rentee vai vadaajam mees un juus maksaajat tikai degvielu. Klienti izveeleejaas otro. Es pat nopriecaajos, jo taadeejaadi arii mums ar viiru iespeejams atsvaidzinaat atminjaa izbraucamos celjus, apreekjinaat aptuvenos laikus, cik prasa attieciiga ekskursija. Vaardu sakot - roka roku mazgaa. Par ko es saaku cepties. Benziintankaa, kad kaarteejo reizi pildaam degvielu, viiriets sapnjaini luukojas taalees un pat neliekas zinaat, ka reekjinu taa kaa vinjiem vajadzeetu maksaat. Jaa - zinu, zinu - man jaaudzee mugurkauls...
Ciemoshanaas beigaas viesi atzinaas, ka pashiem buutu bijis gruuti, ja ne neiespeejami visus kalnu celinjus un pilseetinjas izbraukaat.
Par pusdienoshanu kopaa - sapratu, ka uznjemt zinaamus cilveekus ir smagaak, kaa sveshus.  Biju soliijusi paaris pusdienas kopaa. Sanaaca kaa sanaaca. Vienmeer eedaam kopaa. Un atkal viesi nelikaas ne zinis, ka taa kaa vajadzeetu piedaliities produktu pirkshanaa, kameer es nenostaadiiju fakta priekshaa. Taa man lielaakaa maaciiba...
Aaaa un veel - te saakumaa mineeju atskjiriibu starp latvieshu un itaalju viesiem. Bija reakcija, ka nu bez maz nolieku latvieshus. Nebuut ne. Vienkaarshi - ja itaalji brauc uz shejieni, vinji zin, uz kurieni dodas, vinjiem ir pieredze ar autobraukshani Itaalijaa,ar vadiishanu un parkoshanos mazpilseetaas. Plus - vinji celjo pa savu zemi, kur runaa vinju valodaa.
Turpretii, ja uz shejieni brauc tuurists no citas zemes, vinjam jaabuut maksimaali aktiivam, atveertam, komunikablam, lai izbaudiitu iisto Dienviditaalijas burviibu celjojot savvaljaa. Ja taa nav, tad jaameklee tuurfirmu piedaavaajumi un jaabrauc grupaa vai jaamaksaa individuaaliem gidiem (kaa bijaam mees), bet tas nebuus leeti.
Kompliments mums - mana pazinja draugos ievietotajaa galerijaa komenteeja, ka viena no fantastiskajaam lietaam esot sheit, bija dziivoshana starp iistiem itaaljiem...