Autors Tēma: Paziishanaas un bizness  (Lasīts 4909 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Paziishanaas un bizness
« Atbilde #15 : 2016. gada 02. oktobris, 20:01:09 »
1) nedomaa, ka saproti "kas otriem aciis raxtiits", var auzaas iebraukt
2) nedod eest un basta...

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2016. gada 02. oktobris, 20:20:54 »
Naakamiem pazinjaam jau ieprieksh stingri atrunaashu - brokastis iekljautas cenaa, pusdienas, vakarinjas - nu ap 10 eiriki no deguna (viins iekljauts).
Hmmm, nu to ka gaidīji vēl 40EUR/dienā (pusdienas + vakariņas)x2 no pāra būtu gan vajadzējis pieminēt. Jā, citur ēdot, iespējams, būtu notērējuši vairāk, bet es arī neiedomātos, ka +40dienā (nezinu x cik dienas, bet tā saprotu, ka vismaz 3, tie jau būtu 120eur pie ceļojuma budžeta) vajag...

OK, vienas pusdienas vai vakariņas vrb varētu uzsaukt- prieks redzēt un tā, bet pārējais būtu jāatrunā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #17 : 2016. gada 02. oktobris, 20:46:07 »
Bet nu arī fakts, jo predzīzāk  bez klīrēšanās par naudu izrunāts, jo mazāk pārpratumu un vilšanās.
Tieši tā. Lai nesanāk, ka viens domā, ka otrs pats sapratīs, otrs, savukārt, domā, ka sapratis, bet, izrādās, pavisam ne tā, kā pirmais to iedomājies...  Un rezultātā neapmierināti abi.
Nekas, ar laiku nāks pieredze, kā šīs lietas kārtojamas.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #18 : 2016. gada 02. oktobris, 20:50:43 »
Hmmm, nu to ka gaidīji vēl 40EUR/dienā (pusdienas + vakariņas)x2 no pāra būtu gan vajadzējis pieminēt. Jā, citur ēdot, iespējams, būtu notērējuši vairāk,
manupraat 40€ par eedienreizi no personas ir ljoti daudz. Pienjemu, ka Lynx tomeer nepiedaavaa eedienu kaa zvaignzju restoraans.
Vispār riebjas cilvēki, kuri uzskata, ka viņiem viss tā vienkārši pienākas.
tas ir taads miits, ka aarpusLV dziivojoshie ir miljonaari un vinjiem ir jaapriecaajas par katru atbraukusho latvieti no latvijas. atradushies te "veestules no dzimtenes" zinies.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2016. gada 02. oktobris, 20:57:06 »
manupraat 40€ par eedienreizi no personas ir ljoti daudz.
Nu ne tak. Viena ēdienreize 10 eur x 2 personām x 2reiz dienā = 40.

Atslēdzies dille

« Atbilde #20 : 2016. gada 02. oktobris, 21:03:07 »
- vai tai airbnb.com pati esi norādījusi skaidru informāciju - ar ko naktsmītne nodrošina, ar ko ne?
Jo informācija detalizētāka un smalkāka, jo labāk.
- pēc teksta varēja just, ka jau iesākumā tev bija zināma skepse pret paziņu. Kādā sakarā pati piedāvāji pusdienas, ja b/b principā ar to nenodrošina?
- vai izslēdz iespēju, ka cilvēki maz ceļojuši vai pašiem nav mašīnas un viņiem tiešām nav nojēgas par degvielas, pārtikas utt. izmaksām?
- caur booking.com samaksu noņem no kredītkartes, caur airbnb.com - maksā pirmajā dienā iebraucot, citur pieskaita final cleening, pilsētas nodokli vai vēl ko. Gudri saimnieki vēl saraksta visu informāciju - kā šķirot atkritumus, mājas noteikumus, atstāj pilsētas kartes, izklaides un ēšanas iespējas.
ja jūs to visu nebijāt atrunājuši, tad nu nekā.
- cauri tekstam vīdēja - ar itāļiem kā ar cilvēkiem, ar rietumu bloku kā ar cilvēkiem, atbrauc latvju bauri un re ku šeku...
Tu juties izmantota, jo pati nebiji nodefinējusi noteikumus, varbūt tās uzskatīt par savām kļūdām, nevis pastulbo un neuzvedīgo latviešu?

Sen, sen vīramātes paziņu paziņām kādā piejūras pilsētā bija atbraukuši radi - īri, skoti vai angļi, kas to lai atceras. No tiem 7vai 8 cilvēkiem (vidējā un jaunākā paaudze) latviski neviens nerunāja, viņu radi - vecīšu pāris Latvijā - nerunāja angliski. Vecīši bija viņiem noīrējuši busiņu un angļu val. skolotāju kā tulku, lai nu apskata dažādas vietas, mājās gatavoja pusdienās, cik un kā nu spēja, visu uz to labāko. 
Paziņas ( vecīšu pāris), zinot, ka vīramātei bērni Rīgā, bija lūguši, vai to pusotru dienu nevar tos astoņus ārzemniekus kur pavadāt un Rīgu parādīt. Ar pārējo paši(ārzemnieki) tikšot galā, viesnīcu paši ņemšot. Vecīši paši līdz nebrauca, iespējams, viņiem ciemiņu bija jau ... gana. 
Pēc nelielās ekskursijas busiņš ātri notinās, pilns dārzs mums bija ar ārzemju ciemiņiem, kuri pat negatavojās kādu viesnīcu meklēt. vai tad nevarot tāpat kaut kā? Gan viņiem vakariņas gatavoju, gan naktsmājas devām (nebija visus kur izguldīt, vīra brālis dažus iespieda arī savā dzīves telpā), no rīta viņi negribēja meklēt naudu taksim, vīrs ar brāli veda viņus uz lidmašīnu.
Kopumā tas bija tik kuriozi un smieklīgi, jo principā viņi bija ar visu apmierināti, ka tik nebūtu pašiem kāds grasis jāizdod. Finālā viens no 8-īšiem izvilka kaut kādu pudeli, sakot - paldies par uzņemšanu, tas jums uz abiem ar brāli :)
Nākošajā vakarā dārzā tas tika iztukšots, vīrieši pēc tam mocījās ar baisām paģirām, kā pēc krutkas :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2016. gada 02. oktobris, 22:55:26 »
Man liekas, ka sākuma kļūda bija piedāvāt vadāt par benzīna cenu. Ja man piedāvātu vai nu izvadāšanu vai pašai īrēt, pirkt benzīnu un pašai vēl braukt pa nepazīstamām vietām -varat minēt 1 reizi

Tad tālāk pusdienas, vakariņas... varēja aizvest uz tirgu, lai sapērkas un gatavo paši. Vārdu sakot -aplaidies un tad jau vairs nevarēji pārtraukt. Pieņem to kā mācību un nenoraksti uz latviešiem . Pārējie taču bija sveši cilvēki, šie sevi uzskatīja par sengaidītiem draugiem, kas ieradušies aplaimot nabaga viesnīcnieci :)

Man tādi paši piemēri padomā, kad nenorunātas attiecības sarūgtina  -radiniece, kas "pārnakšņo" vairākus gadus, vasarnieki, kuru skaits brīnumainā kārtā aug un aug, kaut gan uzņemti tiek 2 cilvēki un mazbērns utt., tāpat 2 vasarnieki , kuriem pagalmā stāv 4 mašīnas

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #22 : 2016. gada 03. oktobris, 07:25:21 »
Lai kā negribētos teikt, bet nu jā - pašas kļūda :) Nu visādi cilvēciņi pa šo zemi staigā, ko lai dara... Vieni tev tūcīs naudu i par līdzpaņemšanu līdz veikalam, citam neienāks prātā par nedēļu barošanas vismaz savu daļu piedāvāt... galējības kā viens, tā otrs variants.

Šis tiešām jāpieņm kā mācība, un priekš sevis jānodefinē - ko tu esi gatava savien tuvākiem un tālākiem paziņām "uzsaukt", un ko ne. Vienas vakariņs visiem kopà - ok, tad tā arī pie "darījuma" pasaki - pirmajā vakarā es jūz uzaicinu/ielūdzu. Bet vispār paēst var tur un tur, cenas apmēram tādas un tādas, veikals aizsniedzams kājām/ar velosipēdu/mašīnu, tirgus dienas tad un tad.

Par to mašīnu un vadāšanu - oi. Pati uzreiz radīji situāciju... Piedāvāji vadāt... Nu ir tādi cilvēki, ko lai dar, kam uzreiz jānoformulē ka, lūk, priekšapmaksa tik un tik, bet tad galā sarēķināsim, cik kas un kā. Lai tas iesēžas apziņā. Citād gribēji kā labāk, bet sanāca kā sanāca - sev pāri nodarīt.

Un nemoki sevi šoriz, sak, kā es tā, kā viņi tā... atlaid. Pieņem kā mācību. Gan jau vēl kādreiz uzrausies uz ne tādu, bet citu situāciju, ko lai dara... Galvenais noformulē sev - ko esmu gatava dot par velti/kā bonusu, bet kur ir robeža.

Par praktisko.
Cilvēki būs pateicīgi par praktisku info pirms brauciena. Ja ierodas ar savu īrēto mašīnu - forši. Pietiks ar informāciju, kur iegūt pārtiku, kad tirgus dienas, kurā veikaliņā pirkt labāko maizi, kur iegūt olīvas, vīnu, kurā krodziņā visgaršīgāk baro. Ja Tev jābrauc pakaļ uz lidostu, jau cits stāsts. Transfēra cena, ekskursija uz... cena, izbrauciens uz... cena. kaut arī tā būtu tikai benzīna nauda, lai cilvēkam ir skaidrs un iespēja sarēķināt izdevumus. Piedāvā velosipēdus, ja vieta ir pateicīga šādam pārvietošanās līdzeklim. Ja ir sabiedriskais transports tuvumā - uz kurieni, kad brauc, cik maksā.

Smukas istabiņas ir viens, bet tieši viss šis "papildus" noteiks, ka cilvēkiem būs skaidrs - o, tas man der, būšu paēdis, vakariņas varēšu atļauties, ko redzēt būs, kā pārvietoties - zinu. Un vēl saimnieki forši cilvēki - uzsauks vakariņs, varbūt vēl kādu kulinārijas noslēpumu uzzināšu, kā Itālijā gatavo to vai šito...

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. oktobris, 07:50:09 no Emīlija »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #23 : 2016. gada 03. oktobris, 07:46:10 »
Atcerējos situāciju, kad reiz pilnīgi svešā vietā iesprūdu uz pāris stundām, bija jāgaida. Saimnieks piedāvāja tēju, ar pateicību un prieku pieņēmu. Tad atnesa vīnogas no dārza. tad pajautāja, vai nevēlamies (bijām trijatà) baltos granātābolus nogaršot... sēdējām un laimīgi našķojāmies. Un jà - bija skaidrs, ka maku mums līdzi nav, un naudas. Vai viņš gaidīja, ka piedàvāsim naudu? Dodou 95%, ka nē. Ja būtu bijis ko dot - noteikti atstātu par šādu cienastu kādu piečuku zem tējasglāzes. Bet nu nesàku ne piedāvāt to, kā nav, ne taisnotis, ka nav, jo šī acīmrdzami bija situācija, kad dots tika ar smaidu un no sirds. Arī pieņemt dažkārt jāprot, jo arī stūķējot to savu naudu pa priekšu visur, var aizvainot.

Tā ka trenē muguras smadzenes, Lynx... :) Un prasmi formulēt, ko dod aiz viesmīlības, bet ko - pārdod...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2016. gada 03. oktobris, 08:20:01 »
Nenormāli neatstājas salīdzinošā doma par pasākuma juridisko pusi. Tas tā - sareklamē savu viesu uzņemšanas vietiņu, uzņem viesus, paņem kāpostu un visi laimīgi?
A uzņēmējdarbības reģistrēšana? Telpu pārreģistrācija Zemesgrāmatā kā telpas saimnieciskai darbībai? Kases aparāts? Nodokļi? Atskaites? Pārtikas pārbaudes dienests? Speciāli izbūvēta virtuve pēc visām normām? Līgumi ar sertificētas pārtikas piegādātājiem? Līgums ar lapseņu un mušu iznīcinātājiem? Invalīdu uzbrauktuve? Utt? Un regulāras pārbaudes ar mērķi atrast, kur piekasīties un par ko soda naudu noplēst?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2016. gada 03. oktobris, 08:45:24 »
Aha. + vēl līgums par izlietoto  iepakojuma materiālu apsaimniekošanu un autoralīdzības par mūzikas atskaņošanu (viesi jau vairs nav "ģimenes loks", kas par velti drīkst klausīties). Un kā ar to auto, kas tagad pa pusei personisks, pa pusei darba? Tam tak maršruta lapas jāraksta...

Piedodiet.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2016. gada 03. oktobris, 09:57:12 »
Jaasaka uzreiz, ka uz viesu atbraukshanu saliku ledusskapii gan uudens pudeles, gan augljus, viinu - nu taa, lai juutas gaidiiti.

Pārmērīgi "gaidīt" arī nevajag, tas apgrūtina, ja piemēram nevar skaidri saprast - tas par maksu vai kā... (ledusskapis/minibārs)... un ja pat par velti - es varbūt tādus augļus/vīnu nemaz nelietoju

Mēs nesen bijām LV kempingā, kur arī no vienas puses ļoti sirsnīgi uzņēma, ar vietējā novada ēdieniem cienāja... bet te atkal problēma... maksāt es papildus par to netaisījos (brīdināt vajag!) neņemt arī nevarēju, ja saimniece atnes un noliek uz galda milzīgu bļodu... Ok, pagaršot var, bet man savs ēdiens/dzēriens mīļāks, visu to kalnu noēst nevar... nu īsāk sakot no tādas "viesmīlības" vairāk negāciju nekā labuma... nez vai braukšu turp otrreiz...   

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2016. gada 03. oktobris, 10:15:04 »
Man no LV viesumājas vislabākie iespaidi (sk. blogā), bet tur arī ēdināšana bija visai miglaini definēta, patiesībā vispār neietilpa. Mēs gan gribējām maksāt, bet saimniece atvēcinājās kategoriski.

Daddy situācijā viesim jābūt ar aknām un jāprot norun''at uzreiz, kas dāvana un kas prece

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2016. gada 03. oktobris, 11:16:01 »
Es jau neko ekstra nemaksāju, saimnieki arī neko negaidīja (droši vien), BET mums tāda neveiklas situācijas sajūta palika gan. tā ka ar "viesmīlību" arī prātīgi.

Toties āboli bija labi un garšīgi, bet par tiem mēs atļauju paprasījām :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #29 : 2016. gada 03. oktobris, 16:54:49 »
Par ko ir manas paardomas. Nupat ciemojaas paaris no Latvijas. Meitene man paziistama (par b\b redzeeja galeriju "draugos"). Veci vispaar nezinaaju. Uzrakstiija man veestuli, ka izleemushi braukt ciemaa. Saku ok. Saakam visu pamazaam saskanjot - laikus, datumus un taa. Man saak rasties nelabas aizdomas, jo par maksaam neiet nekaada runa. Rakstu godiigi - bez maksas uznjemt nevaram, jo - iekaartoshanas izdevumi, reekjini un taa...

Oi. Oioioi. Tikai tagad pamanīju!!

Viņi taču pie Tevis CIEMOS brauca!! Tur arī visa nesaprašanās... Viņi brauca ciemos, a Tu no ciemiņiem vēl naudu ņēmi... :D Ārprāts. Viņi ciemos, a Tu uz ciemiņiem biznesu taisi! Nēnu... sašutums pa visu ciemu...