Autors Tēma: Vientiesis parastais  (Lasīts 4329 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Vientiesis parastais
« Atbilde #15 : 2016. gada 05. oktobris, 17:55:42 »
Ko dari Tu pats?

Mācos un cenšos palielināt savas iespējas būt brīvam.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #16 : 2016. gada 05. oktobris, 18:32:17 »
Brīvam no kā?  Es arī domāju, līdzīgi Raganai, ka katram jādara LABI savs darbs, tad būs arī koprezultāts. Arhitekts, būvinženieris LABI uzprojektē, celtnieki LABI uzceļ, klientu menedžeri izdomā cik biļešu automātus nolikt klientu apkalpošanas zālē, izglītības plānotāji LABI saplāno izglītības saturu utt. Tik vienkārši.
Un vēl. Kas Zigfridam tas par tēlu - latgaliešu Joņs? Rokas nost no Latgales un latgaliešiem! Es nevienam NEATĻAUJU runāt nievīgi par Latgali un latgaliešiem! Vai skaidrs?   :)
Lācene Pūka ir runājusi. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 05. oktobris, 19:01:11 »

Un kā tas palielina rūpniecības uzplaukumu un kopproduktu?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #18 : 2016. gada 05. oktobris, 19:01:30 »
Mani vienmēr sajūsmina tas jautājums - ''un ko dari Tu?''. Parasti atbildu - "un kas man būtu jādara? dežūra komunālajā ķēķī no 9.00 līdz 13.00 saskaņā ar grafiku?". Ja reiz ir valsts, tad tajā ir valdība. Starp citu, par naudu strādā, ne par brīvu. Ja kurpnieks samaitā kurpes, tad ar āmuru pa nagiem atraujas. Ja uzņēmējs salaiž kaut ko ķīselī savā uzņēmumā, staigā ar ubaga kuli kaklā. Valsts iestādes no laika gala bijušas nespējnieku un krāpnieku barotavas. Ja tur ko salaiž ķīselī, rotē ar kompensāciju.
Jā, ir latviešiem daudz labu lietu un īpašību. Bet tīksmīgi aizliet ačteles un uzskatīt, ka miera laikā turpat 30 gados neko neuzlabot, izķēzīt mežus, sagraut tautsaimniecību, apmesties ar analfabētisma kraupi un korupcijas triperi ir pieņemami? Ā, nujā, kātad! Jāstrādā! Darbs mērkaķi par cilvēku padarīja. Mērkaķa darbs. Vēl var sudmaliņas uzdancot - nomītās krokšu čībās, trennuškās un ar pivčika divstopu spalvainā ķetnā. Un pavēstīt pārējai pasaulei - viss ir ok, viss čikiniekā, nau ko ņaudēt!
Nav labi, nav.
Visus sakost!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #19 : 2016. gada 05. oktobris, 19:57:06 »

Tas ir gana auglīgs ceļš individuālai darbībai. Mācīties, saprast, kas Latvijā notiek, un atbildīgi rīkoties. Meklēt ceļu kā būt brīvam no masu medītāju zombēšanas Latvijā iekšienē, kur liela daļā tautiešu atbalsta Sorosoīdisko neoliberāļu vispasaules zombēšanu (masu mēdītāju vara par saprātu). Vismaz neviens nevarēs Tev pateikt, ka tu personīgi esi pie tā vainīgs. Bet ar "vientiešu tautu" ar to ir par maz, jo tautā vajag panākt kritiskās masas atbalstu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #20 : 2016. gada 05. oktobris, 20:16:40 »
Brīvam no kā?  Es arī domāju, līdzīgi Raganai, ka katram jādara LABI savs darbs, tad būs arī koprezultāts. Arhitekts, būvinženieris LABI uzprojektē, celtnieki LABI uzceļ, klientu menedžeri izdomā cik biļešu automātus nolikt klientu apkalpošanas zālē, izglītības plānotāji LABI saplāno izglītības saturu utt. Tik vienkārši.
Un vēl. Kas Zigfridam tas par tēlu - latgaliešu Joņs? Rokas nost no Latgales un latgaliešiem! Es nevienam NEATĻAUJU runāt nievīgi par Latgali un latgaliešiem! Vai skaidrs?   :)
Lācene Pūka ir runājusi. :)

Jā, bites labi medu nes, vienā vārdā sakot, bet saimnieks to medu paņem un izķēckā. Vai nodzer. Y jēga bija labi strādāt?
Pret latgaliešiem nekā nav, būtībā, lai neviens neapvainotos, bija jāraksta "Zigfrids", bet nevarēju - būtu melojis tad, jo Zigfrids tam visam neticēja un netic.
Atkal man piešūs ienākumus par reliģijas propagandu, bet tomēr ... Brīvība no kā? Tie šariata likumi, kurus es zinu, stingri jo stingri nosaka, ka NEVIENS NO ZIGFRIDA (TĀPAT KĀ NO JEBKURA CITA) NEDRīKST OBLIGĀTĀ KĀRTĀ PIEPRASĪT JEBKĀDUS MAKSĀJUMUS GADĀ VIRS 40-TĀS DAĻAS NO NOPELNĪTĀ. Ar to ir jāpietiek pašiem sevi nespējošo (nevis - negriboŠo) apgādāt uzturēšanai. Visi pārējie maksājumi jebkādā kopējā katlā ir 100% brīvprātīgi vai - netaisnīgi un nelikumīgi. A kādi mums nodokļi te, LV ir? 40-tā daļa = 2.5%. Un, ja tas tā būtu ... atkrīt visas ikdienas raizes par to, ka kāds ierēdnis atkal ir kko iesūcis nāsīs, jo liekēžu parazitēšanai vnk nav finansiālas bāzes. Lūk, to es uzskatu par brīvību, bet ne tikai.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 05. oktobris, 20:23:45 no Zigfrids »

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #21 : 2016. gada 07. oktobris, 13:47:32 »
palasīju šo te aizviņdienas diskusiju. Un te manas pārdomas:

1. Mani vienmēr izbrīna tas latviešu tautas vērtejums - viņi ir naivi, viņi ir tādi un viņi ir šitādi... cik LV iedzīvotājus ir aptaujājuši tepat šajā tēmā Zigfrīds? Cik tas_pats_LV? Dažus? Droši vien ka tā. Arī es saviem radiem - draugiem - paziņām esam pārcilājuši politiskus un ekonomiskus jautājumus - un nebūt nav ne tik naivi,ne tik stulbi. Protams tie,kas vispār interesējas par dzīvi LV kopumā. Katram ir savs ieskats par lietām.

2. Ko var darīt pret negodīgu un pārmēru alkatīgu valdību? Droši vien ka pagaidām neko. Tā varētu cilvēku nepareiza dzīves uztvere, kas rada šo kroplīgo alkatību - no kā rodas visas shēmas, muhļas utml. Kad cilvim  vairs nevajadzēs 20 nekustamos īpašumus, kad nevajadzēs n-tos miljonus zeķēs, bankās un ofšoros, kad cilvēks sapratīs, ka dzīve ir par īsu, lai to izķēzītu nevajadzīgas mantas saraušanai, jo kapā to tikpat nevajadzēs. Kā sacīt-jāmainās katra cilvēka iekšējai lietu uztverei, sabiedriskai domai. Tas ir grūts process, pat nevaru iedomāties - kas varētu to griezt uz reālo pusi.

3. Bet-es dzīvoju šobrīd un manas dzīves periods ir īss salīdzinot ar valsts un pasaules pastāvēšanas laika posmu. Un man ir jācenšas pēc iespējas ērtāk un labāk justies savas dzīves laikā. Ja es saspringšu un pārdzīvošu par NATO, ANO, ES, PSRS, HVZ un LV politiskiem jautājumiem - tad ātri vien būšu Tvaika ielas iemītniece. Lai no tā izvairītos - cenšos savu dzīves telpu padarīt sev patīkamu un ērtu - neskatoties un valdības un ārpasaules negācijām... jo tās pastāvēs vēl ilgi arī kad manis vairs nebūs.
Var iet mītiņos, var cīnīties pret šo un šito - bet - kamēr nemainīsies cilvēku sabiedrības  apziņa - tas būs diezgan Sizifa darbs.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. oktobris, 14:01:30 no pitons »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #22 : 2016. gada 09. oktobris, 20:41:05 »
Paldies tev Ezme, tu ļoti labi apraksti "vientiesi parasto", kas ilgojas, lai tos kas nepiekrīt "vientiešiem parastajiem", kāda vara nodotu Tvaika ielas aprūpē, lai netraucē cilvēka tiesības būt vientiesim. Un tas ir jautājums visai apgaismības laikmeta filosofijai, ko iesākt ar šiem "vientiešiem"? Un Latvijā ir tas paradoks, ka šie "vientieši" ir tā masa, kas leģitimizē "kretīnus". Apburtais loks: no vientiešiem vairāk prasīt nevar, un viņu ir tik daudz! :) 

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #23 : 2016. gada 09. oktobris, 21:52:42 »
Paldies tev Ezme, tu ļoti labi apraksti "vientiesi parasto", kas ilgojas, lai tos kas nepiekrīt "vientiešiem parastajiem", kāda vara nodotu Tvaika ielas aprūpē, lai netraucē cilvēka tiesības būt vientiesim. Un tas ir jautājums visai apgaismības laikmeta filosofijai, ko iesākt ar šiem "vientiešiem"? Un Latvijā ir tas paradoks, ka šie "vientieši" ir tā masa, kas leģitimizē "kretīnus". Apburtais loks: no vientiešiem vairāk prasīt nevar, un viņu ir tik daudz! :)

Tas_pats! Izeja ir vienmēr! Un varianti arī - ir!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #24 : 2016. gada 10. oktobris, 11:36:09 »

Tas_pats! Izeja ir vienmēr! Un varianti arī - ir!

Saki?  :siiks:

Juris Celmiņš@jurisc3   Oct 9   Demagoģija Latvijas gaumē: skolotāju algas sola palielināt, bet samazina, elektrības cenu sola samazināt, bet palielina.

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 10. oktobris, 11:41:55 no tas_pats_lv »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #25 : 2016. gada 14. oktobris, 17:46:59 »
Kas kļūs dārgāks 2016. gadā – pilns saraksts

Kas: alkohols.
Kad: no 2016. gada 1. marta.
Kuru tas skars: visus, kas dzer.
Par cik: litrs alus kļūs dārgāks par 3,8 - 4,2 centiem; vīns un dzērieni ar alkohola saturu līdz 15 % sadārdzināsies par 4 centiem; dzērieni ar alkohola saturu virs 15 % par 1 centu; stiprais alkohols par 4 centiem.

Kas: degviela.
Kad: no 2016. gada 1. janvāra.
Kuru tas skars: tieši - transportlīdzekļu īpašniekus, netieši - visus.
Par cik: litrs benzīna kļūs dārgāks par 2,479 centiem; litrs dīzeļdegvielas par 0,805 centiem; gāze par 4,5 centiem.

Kas: namu apsaimniekošana.
Kad: no 2016. gada 1. jūlija.
Kuru tas skars: visus, kas dzīvo dzīvokļos.
Par cik: par pievienotās vērtības nodokļa likmi (21 %).

Kas: izdevumi par premjera un ministru darba algām.
Kuru tas skars: Algas palielinājums premjeram, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem būs aptuveni 600 līdz 700 eiro.
Par cik: budžetā tas prasīs vēl 740 tūkstošus eiro gadā.

Kas: ienākumu nodoklis par "nulles ienākumu" saimniecisko darbību.
Kad: 2016. gadā.
Kuru tas skars: visus, kas oficiāli veic saimniecisko darbību.
Par cik: par 50 eiro.

Kas: "solidaritātes nodoklis".
Kuru tas skars: tos, kuri pelna vairāk par 4300 eiro mēnesī.
Par cik: 34,09 % no ienākumiem, kas pārsniedz 48 600 eiro gadā.

Kas: elektroniskās cigaretes.
Kuru tas skars: visus elektronisko cigarešu lietotājus.
Par cik: 1 cents par 1 ml šķidruma; 0,5 centi par 1 mg nikotīna. Tātad flakons ar 20 mg/ml nikotīna sadārdzināsies par 1,1 eiro, bet flakons ar 10 ml šķidruma bez nikotīna par 0,1 eiro.

Kas: tabaka un tabakas lapas.
Kad: no 2016. gada janvāra.
Kuru tas skars: visus smēķētājus.
Par cik: nodoklis pieaugs par 4,5 eiro kilogramā.

Kas: azartspēles.
Par cik: dažādi nodokļi un maksājumi kazino un spēļu zāļu īpašniekiem palielināsies par 3-6 %.

Kas: nodokļi un maksājumi par juridisku personu automobiļiem.
Par cik: vidēji divas reizes.

Kam vēl jāpievērš uzmanība?

Latvijā tiks ieviests diferencēts neapliekamais minimums.

Pieņemts 2016. gada valsts budžets: prioritātes - drošība, veselības aprūpe, izglītība.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #26 : 2016. gada 14. oktobris, 18:15:20 »
Ilmārs Poikāns, Juris Jansons TV24
De facto jau visi visu zin, tikai Panorāmā to nerādīs, lai cilvēki nesaskumstu (jeb nenokļūtu Tvaika ielā ((diez vai gana labs iemesls lai tā vārda visu Latviju padarītu par Tvaika ielu)))  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2016. gada 14. oktobris, 18:59:47 »
Nu jau mani vairāk interesētu, kas kļūs dārgāks 2017.
To kas jau kļuvis redzu kontā vai makā. ;)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #28 : 2016. gada 19. oktobris, 00:35:18 »
Nu jau mani vairāk interesētu, kas kļūs dārgāks 2017.
To kas jau kļuvis redzu kontā vai makā. ;)
Nu Eiropas savienībā viss paliek dārgās (bet ne vērtīgāks), kas Tev ir, jo:
Citāts
The Governing Council has clarified that, in the pursuit of price stability, it aims to maintain inflation rates below, but close to, 2% over the medium term.
proti, ES ja tur viss būtu kartībā, būtu aptuveni 2% inflācija, bet nav, jo nav attīstības - viss pamiris.   

tas_pats_lv

• Viesi