Autors Tēma: Kapu tramvajs  (Lasīts 6122 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Kapu tramvajs
« : 2016. gada 17. oktobris, 18:02:34 »
Kas ir ar to kapu tranvaju? Kur tieši ir problēma? Vai tad jau tagad pa Senču ielu nebraukā pat fūres? Tā ir viena ellīga iela jau tagad.

Atslēdzies Mangusts

Re: Kapu tramvajs
« Atbilde #1 : 2016. gada 17. oktobris, 18:30:09 »
Laikam plāno vēl daļu kapu noārdīt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2016. gada 17. oktobris, 18:41:09 »
tas, ka RD izplakārēs 100mio.
Kgan visas pārējās līnijas un pagarinājumus, kas plānoti citur, par to $ varētu izbūvēt
un tik tiešām kam vajadzīgs vēl 1 tramvajs uz kapiem, kurp jau iet tramvajs?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 17. oktobris, 18:42:23 »
Histēriska ažiotāža. Tāda ir dzīve -kapos pārstāj glabāt un pēc gadiem 20-30 tie pamazām tiek aizmirsti un pamesti. Mans vecvectēvs guļ zem nu jau aizmirstas gobas Jelgavas parkā, kas pretim stacijai -tur arī bija kapi.

Vienmēr tiek dots laiks pārapbedīšanai.

Un galvenais -neviens Lielo kapu sargs nav ne iepīkstējies par čuguna sētiņu žogu,13. janv, ielā, kas atdala tramvaja sliedes. Mierīgi stāv jau gadus 30, no padomju laika. Izcelsme-Lielie kapi

Cits jautājums -vai tas ir aktuālākais maršruts. Bet pieļauju, ka jā

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #4 : 2016. gada 17. oktobris, 19:46:37 »
tas, ka RD izplakārēs 100mio.
Kgan visas pārējās līnijas un pagarinājumus, kas plānoti citur, par to $ varētu izbūvēt
un tik tiešām kam vajadzīgs vēl 1 tramvajs uz kapiem, kurp jau iet tramvajs?
Tramvajs neies uz kapiem, bet gan uz Skanstes ielu, cik sapratu. Un sab.trans.kustība Skanstes ielā tiešām štruntīga -ja nemaldos, tikai 24.autobuss kursē.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2016. gada 17. oktobris, 20:31:40 »
Tramvajs neies uz kapiem, bet gan uz Skanstes ielu, cik sapratu. Un sab.trans.kustība Skanstes ielā tiešām štruntīga -ja nemaldos, tikai 24.autobuss kursē.

Es neesmu sekojis šim, bet ir jautājums. Vai tam var nopietni ticēt? Ir bijusi laika gaitā vesela kaudze visādu līdzīgu mākoņstmšanas projektu, kuri tā arī muldēšanas līmenī palikuši. Park&ride Baltiņas laikā - jau vien ko vērts! Vismaz divi naivie, bet -ļoti uzņēmīgie aizskrien pēc RD ierēdņu orālās caurejas uz bankām pēc kredītiem un jau būvē daudzstāvu stāvvietas ... :fubar: Rezultāts - vienā šodien ir LMT biroju ēka, otrs stāv kā vieta, kur šausmenes bez dekorācijām var filmēt pie Gaisa tilta centra pusē un Zemitāna stacijas pusi. O, jā! Es ar' pasapņoju, cik gan labi būtu, ja RD pļūtīzeri izpildītu savus vārdus un 6. tramvaja maršrutu pagarinātu vispirms - līdz Brīvdabas muzejam, pēc tam (vairāksolīšana turpinās) - līdz Baltezeram, bet pašās beigās - aš līdz pašiem Ādažiem! Wooooow, klondaika! Pie tam tramvajs ta - ātrgaitas! 20 minūtes un jau - centrā!  :big_hug:
Vēl varbūt kāds ko līdzīgu atceras?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2016. gada 18. oktobris, 12:56:04 »
ou,, tātad - sāksim ar to - RUNA NAV PAR KAPIEM, BET GAN PAR SIRDSAPZIŅĀM.

Runa ir par to, ka projekts jau ir nolobēts vai korumpēts vai kā nu to pareizi ir jāsaka, bet skaidrs ir viens - visi, kam no tā atleks kāds labums, jau ir sākuši strādāt pie šī projekta īstenošanas dzīvē. Pats projekts vēl nav pieņemts, nav apstiprināts, bet zemes īpašneiki jau saņēmuši paziņojumus, lai sāk apsvērt naudas summas, par kādu pārdot zemes. Paziņojumi datēti ar 7.oktobri. RD ārkārtas sēde, kurā lēma, vai vispār sākt šo projektu, notika tikai četras dienas vēlāk. Šajā RD sēdē biedrs Jakrins ziņoja par projektu un pēc tam viņa uzdevums būtu bijis atbildēt uz opozīcijas jautājumiem ( pozīcija sēdēja un urbināja degunus, viņiem nekas neinteresēja, jo Vīrs ar Melno Īkšķi jau bija pateicis, ka būs jābalso PAR) . Visas atbildes bija ap`meram šādas "es nezinu" , "Man šobrīd karte nav priekšā", "par atsavināšanu nav vēl lemts, varbūt viens vai divi". Tad piecēlās Pats Galvenais no RD un teica - jūs te visi taisāt ažiotāžu, tramvajs pār apbedījumiem neies.
Tas nekas, ka jau pieejami plāni un grafiki īpašmu aatsavināšanai.

Un lūk - tas ir tas PRET ko mums jāpaceļ balsis.  Lielie Kapi ir tikai iemesls šī jautājuma pacelšanai augstākā līmenī, jo skaidrs, ka operēt ar tādām frāzēm kā 'jūs neapspriedāt ar sabiedrību"  "jūs esat uzpirkti" - tā būtu tukša runāšana, ko neviens vērā neņemtu. Bet valsts nozīmes Kultūras Piemineklis, kas ir valsts 100 apdraudētāko sarakstā - tas ir iemesls skaļam hajam.

Un tāpēc es ļoti lūdzu tos no jums, kas neatbalsta šādu kabinetos izlemtu saknē uzpirktu politiķu uzvārīšanos, nobalsot PRET  Kapu Tramvaju - vienalga, vai jūs būtu pret senču kapu piesmiešanu, vai pret Kultūras Pieminekļa izvarošanu vai arī vienkārši pret šo politiķu naudasgrābšanas paraugstundu.

https://manabalss.lv/atklata-vestule-amatpersonam-lielo-kapu-atbalstam/show

p.s. Lai balsotu, nauda nav obligāti jāziedo, lai tas jūs nebaida, tā ir brīva izvēle , vai ziedot tam portālam, tas nav ziedojums kapiem vai kas tamlīdzīgs. Arī epasts nav savs obligāti jādod, pietiek ar ielogošanos un `pāris pogu niospiešanu.

p.p.s. ja gribat kādus rakstiņus, lūk - http://www.delfi.lv/news/national/politics/ar-steigu-sakta-ipasumu-atsavinasana-skanstes-tramvaja-linijai-zino-laikraksts.d?id=48035677
http://m.apollo.tvnet.lv/zinas/peteris-apinis-tramvajs-pari-rigas-latviesu-pisliem/775219?utm_source=twitter&utm_campaign=news&utm_medium=mobile_like_button

p.p.s. jā, pamatproblēma ir tie 100miljoni, par kuriem varētu pagarināt līnijas līdz tiem nabaga Berģiem, Rumbulai vai Dreiliņiem, kur, kā runā, arī dzīvojot cilvēki. Pie tam tādi, kas brauktu ar sabiedrisko, nevis tiaki ar mašīnām. Un nauda atliktu arī Skanstes tramvaja izbūvei līdz 7.tram sliedēm., lai nodrošinātu satiksmes pieejamību. Un tos 3.6km jauno sliežu, kas iet caur kapiem, ķa rāda Liepājas piemērs, pēc tam varētu par 6.5 miljoniem ielikt, kad projekts būtu labāk izstrādāts un Ziemeļu šķersojums uztaisīts, lai atvieglotu Senču ielu no kravas mašīnām

p.p.p.s  Reno -= laiks pāraapbedīšanai netiek dots VIENMĒR. Kad raka Senču ielu, tas esot bijis vienas dienas jautājums, kad buldozeri sāka strādāt. Un par sētiņu 13.janv ielā tev nav taisnība, Par to zinošas personas runā jau sen. Tas vienīgi nav izskanējis pārāk publiski, jo visus jau tas neinteresē.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 18. oktobris, 13:02:57 no hm@ »

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #7 : 2016. gada 18. oktobris, 13:28:14 »
Parakstīju "Manas balss" portālā šo un arī par Depo celtniecību manā dzimtajā  pilsētā Jelgavā blakus Jelgavas pilij.
Tomēr kremt tā bezpalīdzības sajūta  - vienīgais, ko patlaban varam darīt - vākt parakstus.Nu un - melnie īkšķi pat nenošķaudīsies  - tagadējās Rīgas Domes bandīti paņems vēl vienu kredītu, kuru nezinkas nezinkad apmaksās ( ja šitā turpināsies, nebūs jau vairs Latvijā te, kam maksāt - vecīši pie Dieviņa aizies, jaunie aizbrauks)
Kam būtu jānotiek, lai simttūkstoši izietu ielās?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2016. gada 18. oktobris, 13:49:25 »
njā, kaut kāds āķis tur ir... ok, 70 mio naudiņas jāapgūst, 30 no budžeta jāpiemet... bet kāpēc TIEŠI tur, tas jautājums ??!
fondi jau naudu dotu vienalga, arī ja būvētu citur to tramvaju... mistika. KNAB šitas būtu jāskata.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2016. gada 18. oktobris, 14:08:55 »
Paldies, vecinja. Ceru, arī citi parakstīsies.

Daddy, tas ir tas jautājums - kāpēc tur? Kāpēc nevar godīgu komunikāciju ar iedzīvotājiem, kāpēc informācija nonāca pie tautas tikai tādēļ, ka nejauši kāds dzirdēja sarunas druskas. Tagad visur tiek uz sarunām vests A.Ameriks, jo viņš vismaz prot atbildēt ar teikumiem, aks nesākas ar "es šobrīd nevaru atbildēt", viņš kā NU laimes lācis tagad cenšas ar savu harismu nomākt oponentus, rādot vecus dokumentus un sakot, ka par šo deputāti toreiz nobalsoja, bet, ja paskatās, ko viņš rāda, tad tur nav ne vārda par Skanstes tramvaju. Ameriks arī savā radiointervijā stāsta par New Hanza City, par to, kā tur viss attīstās un, ak, kāda nejaušība, zemes īpašnieks AB Banka aicina attīstīt šo teritoriju. 
Skaidrs, ka zemes īpašnieki, kas nopirkuši lielās ganības, grib ar steigu paaugstināt savu ieguldījumu vērtību. Dreiliņi, Berģi iet bekot, tie savu laiku ir pakāsuši.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 18. oktobris, 14:32:09 »
tātad Tavuprāt darboņi ir iecerējuši gūt pateicību no rajona attīstītājiem, jo fakts, ka no fondu naudas grūti ko atsist (jo Eiropa dikti uz pirkstiem skatās), liek meklēt citus variantus? 
tā pilnībā var būt...

bišķi dīvaini šķiet, ka vēstule adresēta arī Vanagam, ko't šis vienīgais ar tramvaju braucējs, vai??... ja par kapiem, tad tur guļ arī pareizticīgie, katoļi un citi bezpartejiskie...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2016. gada 18. oktobris, 15:19:54 »
es tiešām nezinu, kā notiek naudas kustība, bet viens ir skaidrs - temps šai lietai ir piešķirts ārkārtējs. Vai es jau teicu, ka projekts vēl nav pieņemts, ka Kohēzijas fonds vēl nav apstiprinājis, bet zemes īpašnieki jau saņēmuši papīriņus? Ja ārkārtas sēdē 11.oktobrī ( kuras ieraksts vēl, protams, nav pieejams RD mājas lapā) Jakrins saka, ka vēl projekta nav, nav zināms, ko nojauks, ja NU saka, ka pāri kapiem neies (viss jau sen sazīmēts, viens no plāniem pat ar februāri datēts), tātad tur smird kaut kas ļoti pamatīgi. kāds ir nolēmis sagrābt naudu pēc iespējas vairāk, ar vienalga kādu projektu.
Tas ir tas, kas ir mans iemesls parakstīšanai - es neciešu, ja mani uzskata par idiotu. Un visus citus. Ja ir plāns, ja ir vienīgais iespējamais ceļš loka līnijai, tad , lūdzu, sāciet ar izskaidrošanu, cieņas izrādīšanu un pāapbedīšanas solījumiem. Nevis - Uzvaras pieminekli nojaukt nevar, tas taču ir memoriāls ( nekas, ka tur neviens neguļ un pats parks ir pavisam citai Uzvarai vel`tīts), bet LK ārdam malu nost, pofig.

Tanī Amerika radiosarunā nofigurēja i AB banka kā attīstītājs, i tas, ka naudu Eiropa sen jau bija piedāvājusi, bet RD jau nav vainīga, jo dokumenti iet tik lēni (toties tagad pēkšņiiet tik ātri), i "Doma par tramvaja līnijas loku Rīgā tapusi kabinetos, tagad diskutēt ir par vēlu".
(latvijas radio 14.oktobrī pl.13.06)

Ir jāparāda, ka nav par vēlu!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 18. oktobris, 15:49:37 »
Постой, ТРАМВАЙ, не стучите, колеса,
Кондуктор, нажми на тормоза.

Nevajag jaukt morāli ar naudu.
Nauda vienmēr uzvar, jo ir amorāla. Cieņa, pārapbedīšana - lūdzu dabūsiet, katafalkus, fanfaras un Боже царя храни  vai союз нерушимий республик советских, ko nu pasūtīsiet... a naudiņa ta mūsu!! 

Ja tēriņi šķiet nelietderīgi, kas ir patiesā problēma, tad tā arī jāsaka, jāraksta (ar CC Eiropas komisijai) un lai atbildīgā iestāde (FM) tiek skaidrībā par to un nostopē.

Pāris 100 gadu vecu apbedījumu iznīcināšana vai daži atsavināmi īpašumi nevienu neaizkustinās, manuprāt.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #13 : 2016. gada 18. oktobris, 15:51:07 »
Paldies hm@, ka esi tik sīki izpētījusi nianses un ieliki šo tēmu!
reno - nesaprotu - Tev liekas, ka, ja okupācijas laikā LK tika vandalēti un apgānīti, tad tas IR NORMĀLI?Ka mums šodien tas būtu jāturpina?Kāda starpība - "tikai" viena mala - ja tā, tad jau var vālēt arī pāri Kr.Barona kapavietai arī...

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #14 : 2016. gada 18. oktobris, 15:59:50 »
Jā daddy - tev taisnība, ka parasti nauda uzvar un tāpēc jau attiecīgie cilvēkizstrādājumi tā steidzas.Man liekas, ka gan jau FM un visur citur kur arī viņi visu ir "sakārtojuši" - bet tas nenozīmē, ka nevajag pragmātiski rīkoties.