Autors Tēma: Beztēma par kaķiem  (Lasīts 38744 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Atb: Beztēma par kaķiem
« Atbilde #360 : 2026. gada 10. janvāris, 16:37:26 »
Nu ir. Kādi jautājumi?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #361 : 2026. gada 10. janvāris, 16:43:18 »
Jautājums - vai Latvijas klimatā kaut kas funkcionētu un nemaksātu miljonu? Bildēs un video esmu redzējusi, bet dabā LV ne.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #362 : 2026. gada 10. janvāris, 17:48:02 »
Bet pastāstiet, kaķu durtiņas kāds ir dabā redzējis?

Jā, man bija.
Pirktas Depo, nebija dārgi. Tām ir ārējā "siena" ar durtiņām, kas ar magnētu fiksējas (mēs vienu magnētu noņēmām, jo bija par stipru) un iekšējā siena. Vienu sienu ieliek ārpusē, otru - telpā. Teorētiski domātas likšanai durvīs, starpa starp abām "sieniņām" ir maza, bet mēs ielikām mājas sienā, un tuneli uztaisījām pa vidu.

Iekšpusē ir kloķītis, kas fiksē durtiņas - vai nu slēgtas, vai uz abām pusēm virināmas, vai tikai uz iekšu, vai tikai uz āru.

Strādāja labi, kad parādījām kaķim kā tas darbojas, smuki staigāja iekšā un ārā. To durtiņu slēgšanu mēs reti lietojām - kā lai tas pūkainais cilvēciņš saprot, ka tagad viņu iekšā/ārā nelaiž, ja vakar laida?

Ir vēl visādas smalkās, kas lasa mikročipu utt. Par tām nezinu.

Mums bija priekšnamā. Principā varētu ielikt otras istabas durvīs, tad vispār būtu OK.

P.S. Es vairs neatceros precīzi, bet tad, kad bija -32, tad aizkrāvām ar spilvenu un kaķis tika izlaists pēc pasūtījuma - no rīta noņēmām siltinājumu, izlaidām, kad ienāca atpakaļ - aiztaisījām. 

Kaut kas šitāds (meklē "Durvis mājdzīvniekiem":
https://online.depo.lv/product/210271
Bet mums rociņas čaklas, ielikām sienā (20+ cm).
Biezākā sienā var ielikt no divām durtiņām to daļu, kura ar "durtiņām" - vienu ārpusē, otru iekšpusē. Tad vispār smuki noizolēs. Pietiekamu sienas biezumu vajag, lai pietiek vieta, kur atvērt to vāciņu, un nesačakarēties ar aizslēgšanu.

Noteikti ir specveikalos daudz labāki varianti.
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 10. janvāris, 18:02:01 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #363 : 2026. gada 10. janvāris, 21:10:49 »
Jā, arvien biežāk cilvēki lieto durtiņas ar mikročipu lasītāju, jo kaķi pārāk gudri paliek un mājā grib dzīvot vairāk nekā pierakstīti. Meita pašlaik meklē arī par jēdzīgu cenu automātiskās barotavas ar čipu lasītāju, jo viņai nu ir 3 un būtu vēlama katram sava paika. T.i., ja vajadzētu 1 barotavu, tad pirktu neskatoties cenu :D.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #364 : 2026. gada 10. janvāris, 21:39:47 »
Es arī domāju, ka ne mūsu klimatā. Bet, redz, ir. Paldies par informāciju!
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #365 : 2026. gada 10. janvāris, 22:10:56 »
Atkarīgs no mājas konfigurācijas. Ja iespējama dubultā ieeja kaķim, tad vispār bez problēmām. Piemēram, ja garāža ir pie mājas, tad vienas kaķu durvis no āra uz garāžu, otras - no garāžas uz priekšnamu. I kaķītis kājas noslaucīs pa ceļam, i aukstums tik ļoti nenāks mājās. Vai vienas durtiņas uz vējtveri, otras uz priekšnamu (vai gaiteni, vai kas nu kuram ir). Vai kaķim ārā trepītes uz balkonu. no balkona kaut kur gar sienu siltināta kaste, kas kaķim "vējtveris". Nav tik dārgi, lai nesataisītu vairākas durtiņas.

Ja vajag, visu var uztaisīt. :D

Nu, vienīgajās pakešu durvīs, kas pa tiešo no viesistabas uz terasi, es kaķu durtiņas neliktu. Man vispār tā ideja par kaķu durtiņu ielikšanu durvīs šķiet ne pārāk laba. Nu kā tu lai zini, ka kaķis ir pienācis pie durvīm? Un tu ej ārā un ar durvīm viņam pa galvu... Tur pat stikls ne visai glābs, tas zvēriņš tak ir pie zemes, viņu neredz.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #366 : 2026. gada 31. janvāris, 21:04:01 »
Vakars. Bet neļaujiet sevi maldināt - runcis jau ir ārā.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #367 : 2026. gada 01. februāris, 22:23:08 »
Tad Tev jau trīs? Kur rudulis uzradās? Pilna māja mīlestības! :in-love:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #368 : 2026. gada 02. februāris, 09:29:16 »
Ir Spārkijs un Beibe-Baltīte. Trešo Tu esi izdomājusi :)

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #369 : 2026. gada 02. februāris, 13:13:06 »
 :smej: Nu Beibe bija skaidrs, bet Spārkijs man nez kāpēc pelēkbrūnraibs bija saglabājies failos. Varbūt sūdīgas bildes, varbūt sūdīgs aparāts, caur kuru lūkojos, (ne jau nu es stulba), bet šitāds misēklis sanāca...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #370 : 2026. gada 04. februāris, 10:36:47 »
Spārka, Tev rakursu bildei jāpiemeklē, citādi kaķīši tādi kārni izskatās. Tak ziema, kašakiem ''bieziem'' jābūt!

Tiesa, manējais arī pašlaik tāds velosipēdisks izskatās, trīs reizes vairākdienu plūktiņtūrēs pabijis, katru reizi arvien plānāks pārrodās, vairāk izplūkāts un driskaināks.

Vakar pārradās ar izplēstu robu vaigā-kaklā, atkal viss dubļos (pie -20!) un asiņains.  Pats aizbrida uz dušu.... Bet kamēr es sameklēju veco dvieli, pakavējās pie paikas bļodeles. Tad jau uzreiz ar pilnu vēderu var ļauties bādēties un bužināties ar dvieli, laiski ieskāties otrpusim klēpī, tad lielajā klubkrēslā.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #371 : 2026. gada 09. februāris, 10:53:50 »
Mana dziesma, tas nekas, ka krieviski....

https://www.youtube.com/shorts/7UxEHrF8_0I
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #372 : 2026. gada 09. februāris, 11:29:32 »
Šitie gan nav kaķi, bet vienalga forši!

https://www.youtube.com/shorts/jU-UTzVJXSM
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #373 : 2026. gada 09. februāris, 12:23:30 »
Visus sakost!