Autors Tēma: Sabojāti ''uzlaboti'' produkti  (Lasīts 6429 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Sabojāti ''uzlaboti'' produkti
« : 2016. gada 24. oktobris, 09:50:40 »
Mūžīgi mūžos, āmen!
Nevaru vairs atrast pierastos un vienkāršos produktus. Nuja, daudzus gatavoju pati, jo veikalu ''uzlabojumi'' vēmas vien izsauc. Bet nu nevar takšu taisīt visu!.
Tiešām nav saglabājies neviens dokuments, kā pēc GOSTA gatavot asinsdesu? Kārtējo reizi iegrābos un esmu nobriedusi taisīt Melno listi - ar produktiem, kurus nepirkšu vairs nekad. Un tā - 1.ieraksts - asinsdesa no Nākotnes, garšvielas noskaustas, toties piegāzta soda. Ir redzēta ar speķi, apkūpināta, ar miežu putraimiem. Tikai parastā un garšīgā nav. Nu nafig visus tos piepenterējumus?
.... Hm. Varbūt vieglāk taisīt sarakstu otrādu? Ar produktiem, kurus VĒL var pirkt? Īsāk būs.
Visus sakost!

Atslēdzies Mangusts

Re: Sabojāti ''uzlaboti'' produkti
« Atbilde #1 : 2016. gada 24. oktobris, 10:37:28 »
Nu no vienas puses - katram ir sava parastā garšīgā, nu tāda, kā kādreiz laukos taisīja, un pie mums taisīja ar cauraudža krikumiem iekšā un drīzāk tā bija putraimdesa, jo putraimu bija krietni vairāk nekā parasti veikalā nopērkamajās. Zinu, ka apvārītas pēc pildīšanas tika buljonā, kas, protams, deva papildu aromātu. Draudzene reiz cienāja ar savos laukos taisītajām - labas, bet ne tādas. Un asinsdesa laikam ir viens no tiem produktiem, kuru nekādi vairs nevaru atrast ar pareizo garšu, pat tirdziņos nē. Pērle bija ZS tirdziņā pirktā pēc sentēvu metodēm taisītā, kurai sastāvā bija norādīts asins pulveris.  :faint: Lai gan tā vēl garšoja pieņemami, toties Grāvendāles asinsdesa uz pannas izplūda dīvainā pļeckā. Pat prātā nenāca to vēl nogaršot.

Varbūt vajag visiem veidot vienotu ieteikumu sarakstu - ko šķiet var pirkt, ko labāk nē. Lai gan - garšas atšķiras. Atceros, kā kolēģe jūsmoja par kaut kādām jaunām konfektēm, bet man tās šķita pē - šķebīgi saldas. Piebildīšu, ka zemesriekstu halva man nešķiet šķebīgi salda, bet vienkārši ļoti salda.
Save
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2016. gada 24. oktobris, 11:38:35 »
Ir redzēta ar speķi, apkūpināta, ar miežu putraimiem. Tikai parastā un garšīgā nav. Nu nafig visus tos piepenterējumus?
Man ome un mamma pašas taisīja, un tur lika tieši miežu putraimus. Kaut ko darīja arī ar sačurkstinātu speķi. Būs jāuzprasa.
Katram sava garšas atmiņa. Arī es vairs neesmu sastapusi asins desu, kas neizplūstu nesaprotamā pļeckā uz pannas. Bet omes taisītā saglabāja perfektu formu un bija ļoti garšīga. Ar brūkleņu zapti. :)

Atslēdzies Milda Vē

« Atbilde #3 : 2016. gada 24. oktobris, 11:45:15 »
Pati neprotu pagatavot asinsdesu, arī veikalā nepērku, bet tiešām garšīgu asinsdesu esmu ēdusi Lido. Viņiem kaut kad ziemas sezonā parādās, dod kopā ar brūkleņu zaptīti. Bija patiešām garšīgi, vismaz pēc manas garšas izjūtas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 24. oktobris, 11:46:41 »
Man nepatīk, ka visās maizēs grūž sēklas klāt -normāla ar meklēšanu jāmeklē.
Būs jāpamēģina asinsdesas no Tukuma "Skrīne", pie mums trešdienās tirgojas, dažreiz pērku galertu, labs

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2016. gada 24. oktobris, 11:47:04 »
Vīramāte taisīja ar putraimiem, rīvētiem katrupeļiem, apčurkstinātu speķi, un, protams, desumētru kārtīgi iekšā. Uz veikala "produktiem" pat neskatos...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2016. gada 24. oktobris, 12:15:32 »
Man visvairāk sāp sirds vienkārši par kūpinātu, žāvētu gaļu. Tikai nosaukums palicis. Iekša sašpricēta ar velns zin ko, ārpuse ar biezu ķīmijas glazūras kārtu. Arī zemnieku tirdziņos vairs nav tas. Vēl skumstu pēc bērnības vārītā sķiņķa uz svētdienas brokastmaizēm. Produktam bija pilnīgi cita struktūra un garša. Galu galā arī doktordesa agrāk bija ēdama, tagad to neēd pat kaimiņmājas labi barotie miskastes kaķi!

Atslēdzies mārpla

« Atbilde #7 : 2016. gada 24. oktobris, 13:39:42 »
Jaunās Trikata Sniega bumbas -nopirku "svaigais siers ar burkāniem" un "svaigais siers ar baravikām". Nekvalitatīva aizdare- abos gadījumos folija zem vāciņa nebija pielīmēta burciņai. līdz ar to bumbas bija etiļaini skābas.
Vēl - cūkas stilbiņa rulete (nezinu, kura ražotāja). stilbiņam izņemts kauls, gabals satīts smuki- no ārpuses apkārt liesā gaļa, bet āda un skrimšļi viducī- cieti, ne sagriežams, ne ēdams.
All good things are wild and free

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2016. gada 24. oktobris, 14:02:43 »
Kad nav bijušas pieejamas “zināmās“ no laukiem, esmu pirkusi Lēdmanes asinsdesas.
Kādu laiku nav pirktas, būs jānopērk, vai nav mainījušās.
Man nepatīk treknas, kad puspanna pietek ar taukiem. Nepatīk arī ar pievienotu žāvgaļu,
kura parasti pārmāc garšu. Labāk ar miežu putraimiem, bet nav iebildumu arī pret grūbām.
Lielveikalā kaut kad pirktas igauņu ražojuma, puslīdz ok, bet Lēdmanes bija labākas.

Baisi neciešu, ja graudu maizēs  gadās cieti (kā akmens) neizmērcēti graudi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 24. oktobris, 14:52:49 »
Mūžīgi mūžos, āmen!
Nevaru vairs atrast pierastos un vienkāršos produktus. Nuja, daudzus gatavoju pati, jo veikalu ''uzlabojumi'' vēmas vien izsauc. Bet nu nevar takšu taisīt visu!.
Tiešām nav saglabājies neviens dokuments, kā pēc GOSTA gatavot asinsdesu? Kārtējo reizi iegrābos un esmu nobriedusi taisīt Melno listi - ar produktiem, kurus nepirkšu vairs nekad. Un tā - 1.ieraksts - asinsdesa no Nākotnes, garšvielas noskaustas, toties piegāzta soda. Ir redzēta ar speķi, apkūpināta, ar miežu putraimiem. Tikai parastā un garšīgā nav. Nu nafig visus tos piepenterējumus?
.... Hm. Varbūt vieglāk taisīt sarakstu otrādu? Ar produktiem, kurus VĒL var pirkt? Īsāk būs.

negaršo pirktā, taisi pati :P  es šādi jau kuro gadu dzīvoju... konserveejumi, sulas, pastetes... buutu man asinis, arii IISTU asindesu uztaisiitu :)

Atslēdzies e518

« Atbilde #10 : 2016. gada 24. oktobris, 15:09:30 »
Man visvairāk sāp sirds vienkārši par kūpinātu, žāvētu gaļu. Tikai nosaukums palicis. Iekša sašpricēta ar velns zin ko, ārpuse ar biezu ķīmijas glazūras kārtu. Arī zemnieku tirdziņos vairs nav tas. Vēl skumstu pēc bērnības vārītā sķiņķa uz svētdienas brokastmaizēm. Produktam bija pilnīgi cita struktūra un garša. Galu galā arī doktordesa agrāk bija ēdama, tagad to neēd pat kaimiņmājas labi barotie miskastes kaķi!
Jā, īstu zāvētu gaļu, bez ūdens iekšā grūti dabūt. Pirms kāda gada Siguldā vēl viens onka tirgoja tādu "Šokolādē" vienā no ejām. Tad rimi to izēda, pārcēlās uz "Raibo Suni". Tur atkal elvi ! Necieš lielie "mēslu" tirgotāji konkurentus !

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2016. gada 24. oktobris, 18:30:16 »
Nuja, žāvētu/kūpinātu gaļu un zivis arī pa retam taisām paši, kāpostus skābējam. Aknu pastēte tikai mājās taisītā ēdama. Vēl uz maizes labi iet Ogres rulete - gaļa ar sieru. Bet nupat jau sieru vairs nevar dabūt, ko ruletē likt.... Baismas un tikai. Cik tālu? Vēl sieru pašam būs jataisa? Nākamais - olas dēsim?
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 24. oktobris, 19:26:20 »
Nākamais - olas dēsim?

es ne, es varu dziedaat no riitiem ... un ee... dariit to, bez kaa olas nav dabuujamas ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2016. gada 24. oktobris, 19:35:41 »
...esmu pirkusi Lēdmanes asinsdesas.
_
Oi, ieraudzīju, ka esmu pārrakstījusies, laboju - Lēdurgas.

Var, var pāriet gandrīz uz naturālo saimniecību, bet asinis tomēr specifiska lieta.
Atceros, radi reiz atveda un mamma cepenē cepa sacepumu ar miežu putraimiem,
asins pankūkas arī. Bija ātri jāizlieto, bet bija garšīgi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2016. gada 24. oktobris, 19:40:41 »
... un ee... dariit to, bez kaa olas nav dabuujamas ;)

Ты выступишь? :D
Es visu atceros, Ričard...