Autors Tēma: Sabojāti ''uzlaboti'' produkti  (Lasīts 6393 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Sabojāti ''uzlaboti'' produkti
« Atbilde #30 : 2016. gada 26. oktobris, 16:43:32 »
Tas suns varētu būt aprakts {.......}  arī tamī, ka produktu zoršu bija tik maz, ka garšoja viss - pēdīgais "suņaprieks" bija uz izķeršanu.
Nepiekrītu. Produktu izvēle bija mazāka nekā šaislaikos, bet ne jau tik nabadzīga, lai mēs negaršīgu produktu izgaršotu kā gardu. Un ne jau viss garšoja, piem.Piena desa vai Iecienītā desa bija negaršīgas, bet piem.tā pati Doktordesa ar sieru -siers burtiski  kusa mutē, arī Krakovas desa bija garšīga, tāpat Servelāde un Maikopas žāvdesas,kā arī bērnu cīsiņi dabīgajā apvalkā, it kā deficīti produkti, bet mamma strādāja atbildīgā amatā ministrijā un labus produktus varēja dabūt ministrijas bufetē. Tā ka man ir iespēja salīdzināt kā garšoja toreiz un tagad. UN ne jau tāpēc, ka bērnībā "zāle bija zaļāka un debesis zilākas".
Tagadējos laikos visu izšķir bizness, ražotāji pievieno tās visas e-vielas, lai produktiem būtu ilgāks uzglabāšanas termiņš veikalos, uz pircēju veselības rēķina, protams. Tā ka ne jau tikai par garšu ir runa, bet par produktu veseligumu, bet es nekā jauna nepateicu šajā ziņā, tas visiem ir zināms.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #31 : 2016. gada 26. oktobris, 18:43:25 »
Laikam lielražošana nav savietojama ar labu garšu, vai tās būtu olas, gaļa vai āboli. Vajag, lai neslimo, ilgi glabājas un galvenais lēti ražot! Par āboliem. Meklēju pie audzētājiem vecās sķirnes - nav vai maz. Stádu audzētāji saka, ka zemnieki ābolu audzētāji pieprasa jaunās. Es neBet vecajām šķirnēm ir daudz bagātāka garša un smarža!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2016. gada 26. oktobris, 18:53:18 »
Stádu audzētāji saka, ka zemnieki ābolu audzētāji pieprasa jaunās. Es neBet vecajām šķirnēm ir daudz bagātāka garša un smarža!
Stādu audzētāji man gan stāsta, ka vecās šķirnes nedrīkst audzēt - ne ābeles, ne tomātus. Eiropas direktīvas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #33 : 2016. gada 26. oktobris, 19:45:45 »
Uhu, Eiropas direktīvas...
Redz, vajag kādas sviras, lai cilvēkus (valstis) padarītu atkarīgas vai ietekmējamas. Agrāk tomātus, gurķus, ķirbjus, kartupeļus, redīsus vienkārši sēja un stādīja paši no savām savāktajām sēklām. Tagad - kaut kas šķērsām noiet un Eiropa sēklas nedod - usjo, pūt ļipā! Mirsti badā. Vai liek iznīcināt vietējo sēklu krājumus, jo "inficētas''.
Kartupeļi ir vienkārši pretīgi. Maitas mežacūkas izraka visu kartupeļlauku, citādi pašiem bija izcili garšīgi kartupeļi. Tagad ir figviņzinkas. Bet vienalga garšīgāki, nekā pirktie.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #34 : 2016. gada 26. oktobris, 19:47:28 »
Un piedr..u tās direktīvas. Puslauks piesējies ar mežonīšiem, kuriem pavasarī uzpotēšu veco bumbierābeli, veco antonovku un mālābolu. Iepūtiet!
Visus sakost!

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #35 : 2016. gada 26. oktobris, 22:11:47 »
Malacis, Camma!
Tu varēsi labu biznesu blakus pamatprofesijai attīstīt - ieliec tik kaut kur sludinājumu, ka pie tevis var dabūt vecās ābeļu šķirnes - brauks strīpām pie tevis

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #36 : 2016. gada 26. oktobris, 22:29:53 »
Un piedr..u tās direktīvas. Puslauks piesējies ar mežonīšiem, kuriem pavasarī uzpotēšu veco bumbierābeli, veco antonovku un mālābolu. Iepūtiet!
Man arī piekāst. ;) Dārzā aug gan Antonovkas, gan Cukuriņi, gan Rožāboli uc senās šķirnes, un neviens man nevar aizliegt tos audzēt un ja pat aizliegtu, es ignorētu tādus aziliegumus, Tiesa, jaunus ābeļstādus nav vajadzības stādīt, jo vecajiem kokiem vēl raža labu labā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2016. gada 26. oktobris, 22:35:54 »
Tās direktīvas jau audzētājiem pārdevējiem, kam tas bizness,
ne mazdārziņu īpašniekiem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #38 : 2016. gada 26. oktobris, 22:57:08 »
Tās direktīvas jau audzētājiem pārdevējiem, kam tas bizness,
ne mazdārziņu īpašniekiem.
A tie mazdārziņu īpašnieki stādus vienistabas dzīvokļa ziemeļpuses virtuvē uz palodzes audzēs - kur ne vietas, ne saules nav, vēl bērni un kaķi visu izgāž. Un atlikušās izstīdzējušās pīckas mēģinās sastādīt dārzā.
Vai tomēr liela daļa nopirks no audzētājiem?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #39 : 2016. gada 27. oktobris, 07:56:56 »
Nepiekrītu. Produktu izvēle bija mazāka nekā šaislaikos, bet ne jau tik nabadzīga, lai mēs negaršīgu produktu izgaršotu kā gardu. Un ne jau viss garšoja, piem.Piena desa vai Iecienītā desa bija negaršīgas, bet piem.tā pati Doktordesa ar sieru -siers burtiski  kusa mutē, arī Krakovas desa bija garšīga, tāpat Servelāde un Maikopas žāvdesas,kā arī bērnu cīsiņi dabīgajā apvalkā, it kā deficīti produkti, bet mamma strādāja atbildīgā amatā ministrijā un labus produktus varēja dabūt ministrijas bufetē. Tā ka man ir iespēja salīdzināt kā garšoja toreiz un tagad.

Man garšoja viss, jo mana mamma nestrādāja ministrijā. Tādu maikopas desu un servelādi zināju tikai pēc nostāstiem. Un ja neizmestu no mana teksta daļu par tehnoloģiju iespējām, nebūtu tik ļoti jāslavē labie padomjlaiki kā kvalitātes paraugs.

Alu cilvēki arī ļoti izcēlās ar labas pārtikas lietošanu uzturā - viss no meža, upes, ekošmeko, nekādas pārstrādes un produktu bojāšanas.

Katram laikam sava pārtika, tagad vismaz ir izvēle - pirkt štruntus vai parosīties pašam

Atslēdzies Camma

« Atbilde #40 : 2016. gada 27. oktobris, 08:13:44 »
Būtu jau labi, ja nebūtu jārosās pašam kā tajos alu cilvēku laikos. Neteiksi takšu, ka nu visu, pilnīgi visu būtu jārušina mājas kārtībā? Cūciņ uz balkon un vistišš ķēķī pagaldē.
Man nav skaidrs tikai viens - kāpēc uzlabojumi notiek tikai uz sūdīgo pusi? Kāpēc brīnumaino tehnikas un ķīmijas progresu neizmanto patiešām uzlabojumam? Nu, ar ļooooti retiem izņēmumiem?
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #41 : 2016. gada 27. oktobris, 08:21:11 »
Nu nav jau nav tikai uz sūdīgo pusi :) Lai vai cik kritizētus, tomēr visu ziemu vari mierīgi štopēt visu veidu augļus un dārzeņus, kautvai. Varēji sapņot par tomātu ziemassvētkos vai diļļu bunti tajos padomjlaikos? Fig.

Ja palasa tepat forumu, viena otra te tik maz ēd, un to pašu sabiedriskās ēdināšanas iestādē, ka es pat nesaprotu, par ko satraukums... :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #42 : 2016. gada 27. oktobris, 08:37:28 »
Dilles un afelzīņus ieved. Agrāk jau arī ieveda. Pašu tomātus (svaigus) līdz ziemassvētkiem gan sukājām iekšā. Par tiem gurķiem/tomātiem, kurus tagad visu gadu var grauzt - nuja, tos tiešām var tikai grauzt sabēdināšanas piekritēji. Pat nezinu, vai tas evolūcijai ir labi vai slikti, ja savairojas īpatņi bez garšas izjūtas. Vai nu kā žurkas - ēd visu, lai izdzīvotu, vai arī vienā brīdī atstieps kenkeles, nesagaršojot bīstamu sūdu...
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #43 : 2016. gada 27. oktobris, 08:51:52 »
Starpreplika.
Kā ir ar to skābo krējumu, kas tagad izrādās skābais krēms? Naudu pircējiem par maldināšanu atgriezīs vai izsludinās produkta atgriešanu? Žagojoties gaidu alus izstrādājumus, dzērienus ar alus garšu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #44 : 2016. gada 27. oktobris, 09:05:38 »
Žagojoties gaidu alus izstrādājumus
Lielākā daļa jau tādi ir :( Tikai šilte nav pielikta.