Autors Tēma: Galvasmežģis  (Lasīts 59405 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Galvasmežģis
« Atbilde #15 : 2016. gada 07. novembris, 13:01:57 »
Cilvēks dzīvo daudzstāvu mājas 12 stāvā. Loģiski, ka izmanto liftu.
Atgriežoties mājās skaidrā laikā viņš brauc tikai līdz 9 stāvam, savukārt lietainā laikā līdz 12tajam.

Kāpēc viņš tā dara?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2016. gada 07. novembris, 13:02:59 »
Malace! Tā arī ir pareizā atbilde, ka vienā gadījumā atslēgas saslēgtas virknē, bet otrā - paralēli.  :thumbsup:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2016. gada 07. novembris, 13:08:32 »

Ir neregulāras formas priekšmets, kam puse no tilpuma ir piepildīta ar ūdeni. Vai var apgalvot, ka šī priekšmeta virsmas laukums, kuru iekšpusē sedz ūdens, ir vienāds ar tās daļas laukumu, kuru nesedz ūdens?

Pieņemam, ka šī priekšmeta virsmas laukums, kuru iekšpusē sedz ūdens, NAV vienāds ar tās daļas laukumus, kuru nesedz ūdens - tātad ir lielāks vai mazāks par otras daļas laukumu. Apgriežot priekšmetu otrādi, tiek iegūts pretējs rezultāts (attiecīgi mazāks vai lielāks). Pēc loģikas sanāk, ka, lēni griežot šo priekšmetu otrādi, kādā brīdī iestājas līdzsvars, t.i., abu virsmu laukumi IR vienādi, kas arī bija jāpierāda.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2016. gada 07. novembris, 13:19:01 »
Cilvēks dzīvo daudzstāvu mājas 12 stāvā. Loģiski, ka izmanto liftu.
Atgriežoties mājās skaidrā laikā viņš brauc tikai līdz 9 stāvam, savukārt lietainā laikā līdz 12tajam.

Kāpēc viņš tā dara?
Pundurītis lietus laikā lieto lietussargu, skaidrā - rokas par īsām līdz 12. pogai.

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. novembris, 13:24:09 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2016. gada 07. novembris, 13:22:02 »
Pundurītis lietus laikā lieto lietussargu, skaidrā - rokas par īsām līdz 12. pogai.

:) jā  :party:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2016. gada 07. novembris, 13:24:17 »
Vīriņam ir problēma, viņš ienāk bārā un lūdz glāzi ūdens.
Bārmenis pavērš pret viņu ieroci. Vīriņš pasaka paldies un aiziet, viņa problēma ir atrisināta.

Kas tā bija par problēmu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2016. gada 07. novembris, 13:29:46 »

Pieņemam, ka šī priekšmeta virsmas laukums, kuru iekšpusē sedz ūdens, NAV vienāds ar tās daļas laukumus, kuru nesedz ūdens - tātad ir lielāks vai mazāks par otras daļas laukumu. Apgriežot priekšmetu otrādi, tiek iegūts pretējs rezultāts (attiecīgi mazāks vai lielāks). Pēc loģikas sanāk, ka, lēni griežot šo priekšmetu otrādi, kādā brīdī iestājas līdzsvars, t.i., abu virsmu laukumi IR vienādi, kas arī bija jāpierāda.
IMHO tad bik nelīmējas uzdevuma noteikumi. Vai var apgalvot, ka virsmas ir vienādas? 100% nevar apgalvot, jo virsmas nav vienādas vienmēr.
Virsmā var būt vienādas pie specifiskiem noteikumiem, bet var arī nebūt vienādas, turklāt vienam un tam pašam ķermenim.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2016. gada 07. novembris, 13:40:12 »
IMHO tad bik nelīmējas uzdevuma noteikumi. Vai var apgalvot, ka virsmas ir vienādas? 100% nevar apgalvot, jo virsmas nav vienādas vienmēr.
Virsmā var būt vienādas pie specifiskiem noteikumiem, bet var arī nebūt vienādas, turklāt vienam un tam pašam ķermenim.

...kādā brīdī jau noteikti būs vienādas, tikai kā to brīdi varēs noteikt? :) 
Nav jau tik vienkārši kā ar stāvošu pulksteni, kurš 2x diennaktī parāda pareizu laiku. vienmēr! :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2016. gada 07. novembris, 13:48:31 »

Nu ja, tikpat korekti ir apgalvot, ka stāvošs pulkstenis rāda pareizu laiku. Īpašos laikos, protams, rāda, bet tas nav 100% vienmēr pareizs apgalvojums.

Vīriņam ir problēma, viņš ienāk bārā un lūdz glāzi ūdens.
Bārmenis pavērš pret viņu ieroci. Vīriņš pasaka paldies un aiziet, viņa problēma ir atrisināta.

Kas tā bija par problēmu?

Šito nezinu.
Ja nu vienīgi vīriņam bija pie kurpes pielipis sūds, ko viņš gribēja ar ūdeni noskalot, bet aiz bailēm no ieroča apčurājās, un sūds atlipa. Problēma atrisināta. :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2016. gada 07. novembris, 13:53:28 »
Ā, starp citu, sīčus iedzinu pārdomās uz pusgadu, bet beidzot sīks 5 gadu vecumā izdomāja.
Šeit improvizācija no tā, ko redzu.

Kas Luīzei ir 5, daddy - 5, man - 4, bet Raimondam1 - 9?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #25 : 2016. gada 07. novembris, 13:55:16 »
...kādā brīdī jau noteikti būs vienādas, tikai kā to brīdi varēs noteikt? :) 

Uzdevums neprasīja noteikt brīdi, bet gan pašu faktu - ir vai nav. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #26 : 2016. gada 07. novembris, 13:56:08 »

Šis gan ir viegls. :D Pat nerakstīšu atbildi. ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2016. gada 07. novembris, 13:56:16 »
Ā, starp citu, sīčus iedzinu pārdomās uz pusgadu, bet beidzot sīks 5 gadu vecumā izdomāja.
Šeit improvizācija no tā, ko redzu.

burtiņi nicknāmē :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2016. gada 07. novembris, 13:57:32 »
Malači. :D Es tak teicu, ka piecgadnieks izdomāja. :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2016. gada 07. novembris, 13:58:17 »

Šito nezinu.
Ja nu vienīgi vīriņam bija pie kurpes pielipis sūds, ko viņš gribēja ar ūdeni noskalot, bet aiz bailēm no ieroča apčurājās, un sūds atlipa. Problēma atrisināta. :D

Mīkla ir pieklājīga, tāpēc tajā neiederas čuras un kakas... bet Tu pareizā virzienā domā :)