Aptauja

Stacijā, pieņemsim, Siguldā, pienāk vilciens [dubultsastāvs - parasta parādība] no Rīgas. pienākošā vilciena astesgalā [Rīgas virzienā] uzraksts "Rīga". Jūsu secinājumi

Vilciens dosies atpakaļ uz Rīgu.
12 (60%)
Vilciens turpinās ceļu uz Valmieru.
6 (30%)
Vilciens sadalīsies, puse dosies uz Valmieru, puse - uz Rīgu.
2 (10%)

Pavisam nobalsoja: 19

Balsošana ir beigusies: 2016. gada 24. novembris, 09:50:57

Autors Tēma: Kā jums ar loģiku?  (Lasīts 4379 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Re: Kā jums ar loģiku?
« Atbilde #30 : 2016. gada 17. novembris, 18:57:13 »
Cik labi, ka man busiem biljetes kaa busaa taa aarpus taa maksaa vienaadi un e_talonus gan plaanoju laiciigi... gan stundas biljetes gan uz reizeem, ja veelos ieekonomeet...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #31 : 2016. gada 17. novembris, 18:59:51 »
Ak, cik lieliski būt tādam cilvēkam, kas visu var saplānot, kam pēkšņi negadās vajadzība aizbraukt pie kāda saslimuša cilvēka vai kas cits negaidīts...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies itta

« Atbilde #32 : 2016. gada 17. novembris, 19:05:11 »
Nu ko man dariit, ka negadaas  :cry: :sad_smiley: :banhead:
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #33 : 2016. gada 18. novembris, 07:36:57 »
Labi, precizējam. Negribējās gari rakstīt.
Man jābrauc uz Rīgu, vilciena atiešanas laiks - pēc ~20 min. Uzraksts "Rīga", kas pienākošajam vilcienam ir uz pakaļas, stāvošam vilcienam ir uz priekšas, t.i. Rīgas virzienā.

Ahā. Tātad ir divi vilcieni. Nu tad es par 90% lieku uz to, ka stāvošais ar uzrakstu uz priekšas ir uz Rīgu, bet atbraukušais ar uzrakstu uz pakaļas brauks uz Valmieru. Ietu uz stāvošo, bet drošībai kādam pārjautātu - kontrolieri tak tur līdzi braukā? Un 20 min līdz atiešanai ir diezgan pietiekami, lai šo faktu noskaidrotu

Tā kā sākotnēji fakts par stāvošo vilcienu tika slēpts, aptauja diezgan nevalīda

Man visu mūžu ir bijusi fobija iekāpt nepareizā busā/vilcienā, tāpēc es bez 100% pārliecības nekur nekāpju iekšā :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #34 : 2016. gada 18. novembris, 09:54:27 »
Ahā. Tātad ir divi vilcieni.

IR VIENS VILCIENS AR DIVIEM SASTĀVIEM, kādi te kursē bieži. To es uzrakstīju jau pašā sākumā un nekas nav slēpts.

Kad tas pienāk, tam ir "Rīga" uz pakaļas, jo kustošam sastāvam ir redzams virziens. Tam pašam jau stāvošam, nevis vēl braucošam, šis uzraksts ir Rīgas pusē, tātad priekšā, ja pieņem, ka brauks uz Rīgu.

Vilciens ir VIENS. Un stāv uz pirmajām sliedēm, kas pēc virziena ir uz Rīgu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #35 : 2016. gada 18. novembris, 09:57:31 »
Es arī ar vilcienu gandrīz nemaz nebraucu. Pēdējā reize bija šovasar no Līgatnes uz Siguldu pēc kārtējā pārgājiena.

Taču atceros senāku gadījumu, kad vajadzēja braukt ar vilcienu pēc aptuveni 10 gadu pārtraukuma. Ar savas biļetes cenu un pirkšanu ātri tiku skaidrībā, taču problemātiski bija noskaidrot, vai bērnam vajag biļeti. Šī fakta noskaidrošanā tika iesaistīti pa dzelzceļu regulāri braucošie kolēģi, un tas nemaz nebija ātri un vienkārši. Izrādījās, ka nevajag. Ja nevajag, tad nevajag, atslābinājos un nopirku biļeti tikai sev. HA! Iekāpām vagonā, pienāca konduktore un paziņoja, ka bērnam vajagot kaut kādu nulles biļeti (vaikāviņutursauca). No kurienes lai es to zinātu??!! Beidzās ar to, ka konduktore to nulles biļeti uzrakstīja pati, protams, neiztrūka dusmīgi skati manā virzienā, ka es viņu tā apgrūtinu...

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2016. gada 18. novembris, 10:46:39 »
Ja vilciens stāv un tu pienāc no pakaļgala, kam lai jautā? Konduktori jau ir 1 vai 2 uz visu sastāvu

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2016. gada 18. novembris, 13:24:24 »
Pareizi trāpīja viens no jums. Otra pareizā atbilde ir mana, nobalsoju, lai es redzu balsojumus.

Vilciena sastāvs tika sadalīts. Viena puse turpināja ceļu uz Valmieru, otra - atpakaļ uz Rīgu.

Tie vairāk nekā 60% Rīgābraucēju, ja būtu iekāpuši otrajā sastāvā ar domu, ka pakaļgals būs tukšāks, laimīgi varētu izkāpt Līgatnē [kur nav pat uzgaidāmās zāles] un gaidīt nākamo Rīgas vilcienu pēc 3 stundām.

Informācijas par to - nekādas. Valmieras vilcienā pirms atiešanas nebija paziņojuma, ka vilciens iet uz Valmieru un tie, kam vajag uz Rīgu, lai vācas ārā [Valmierietis atiet pirmais]. Ja gribēji nokļūt Rīgā, nu ko - pats vainīgs, ka neveicas loterijā.

Te nav DE, kur pasažierus 5x informē, te ir LV, kur jāuzmin pašam, bet loģika, kā redzams, nedarbojas.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #38 : 2016. gada 19. novembris, 00:51:35 »
Tikai tajā apstāklī, ka mums ir nacionālās vilcienu atiešanas īpatnības, es neredzu nekādu korelāciju ar balsotāju loģiku (vai tās trūkumu).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #39 : 2016. gada 19. novembris, 11:52:53 »
Tur jau tā lieta, ka balsotāju loģikai nav nekāda sakara ar realitātes neloģiku.

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2016. gada 23. novembris, 17:11:57 »
Nu taa cenas starpiiba vilcienaa vai kasee nav taa stresa veerta...
ne par tēmu, bet zināt, ka ir tāds mobilly apps? kur telefonā nopērc biļeti un miers, kvai, kad jau esi iekāpis vilcienā, pirms pienāk konduktors. Rinda pie kases nav aktuāla.
Tāpat nebeidzu brīnīties par ļautiņiem, kas csdd pirms TA stāv tajā milzu rindā, lai samaksātu, ja, samaksājot elektroniski, es vnm esmu tikusi uzreiz garām visai tai rindai...

par tēmu, padomājot, es droši vien redzot uzrakstu Rīga un ar vajadzību uz Rīgu, turpat rāptos iekšā. Ja kaut kāda sēdvieta vēl tur būtu 20min pirms, tad gan jau tajā galā arī paliktu. Sooo, būtu vnk paveicies...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #41 : 2016. gada 25. novembris, 18:14:00 »
Pareizi trāpīja viens no jums. Otra pareizā atbilde ir mana, nobalsoju, lai es redzu balsojumus.

Vilciena sastāvs tika sadalīts. Viena puse turpināja ceļu uz Valmieru, otra - atpakaļ uz Rīgu.

Vienkārši daudz kur pasaulē tā dara - jo tālāk no mājas stacijas, jo vairāk nokniebj nost. Savukārt - jo tuvāk, jo biežāk vajag tos vilcienus. Elementāri, Mendelsones. Loģistikas loģika nevis kaut kāda tur trāpīja.