Autors Tēma: Asinspārliešana- Cammai domubiedrs- Apinis  (Lasīts 3282 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. decembris, 13:51:33 no Spārka »

Atslēdzies Camma

Re: Asinspārliešana- Cammai domubiedrs- Apinis
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. decembris, 13:50:51 »
Nu ko lai saka - taisnība, taisnība, vēlreiz taisnība....
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. decembris, 13:51:54 no Spārka »
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2016. gada 19. decembris, 13:52:54 »
Ne sevišķi daudz saprotu no viromiem un citām smalkām lietām, bet mani pārliecināja.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. decembris, 17:38:09 »
Pilnīgi un absolūti neesmu specs šajā jomā (un vispār - medicīnā). Divas nespeciālista piebildes.
1. Savulaik mēs, 3 jau pieauguši bērni laistījāmies ar asinīm, jo tās vajadzēja mūsu visu mātei. Visi zināja, ka neviens nav atnācis, lai salāpītos, riski, bez šaubām bija, bet ... Ļoti gribētos, lai šāda iespēja nodot konkrēta cilvēka konkrētajām vajadzībām tomēr saglabātos.
2. Šejienes mediķi taču apliecinās, ka medicīnā tāpat kā celtniecībā un vēl šur, tur eksistē mode. Un katrā no šadiem posmiem kaut kas tiek uzskatīts par panaceju, superiedarbīgu, utml. Nu, kā piemērs varētu derēt "zīdīt ar krūti" laiki un "nezīdīt ar krūti" laiki ārstu attieksmēs pret jaundzimušo barošanu. Vispirms apr ūberpareizu tika uzskatīts viens, pēc brīža - tieši pretējais. No raksta jau sapratu, ka autors tajā kritizē "pārliet asinis" modi, bet kas varētu nākt vietā?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2016. gada 19. decembris, 20:13:16 »
Jau tagad ir vietā. Prātīgi ārsti asinis lej reti un rūpīgi apdomā nepieciešamību. Jo slimību pārnešanas riski pastāv. Cik sen atpakaļ neko nezinājām par Zikas vīrusu? Nav tādas metodes, lai atklātu VISAS infekcijas. Būs vēl nezināmas, būs mutantas. Tas pats attiecināms uz transplantāciju - arī tur ņem audus ar nezināmu risku. Un ja vēl nomāc imunitāti, lai neatgrūž donororgānu.... tad ir biete divkārši.
Neviens pagaidām nenoliedz asiņu nepieciešamību pie smagām traumām, recēšanas patoloģijām, plašām operācijām ar mākslīgo asinsriti.
Pasaulē ne pirmo gadu desmitu zinātnieki pūlās uzsintezēt mākslīgās asinis - kaut uz laiku kompensēt asins zudumu, kamēr paša organisms atsāk strādāt normālā režīmā. Diemžēl tas nepalīdzēs pacientiem ar asins vēžiem (piedošan par nezinātnisk nosaukum), tur cita opera.
Visus sakost!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #5 : 2016. gada 19. decembris, 23:17:03 »
Jaunēklim terapijas laikā vienreiz lēja asinis ( leikocīti bija ne to 450, ne to 650). Atceros ka 2stundas gaidījām kamēr sāks procedūru, jo vienkārši sakot esot bijis jāsajauc "pareizais kokča". Kāpēc lēja neatceros, jo to pašu efektu no 1500 uz 4000 pāris stundu laikā varēja panākt ar vienu šprici.
Es atbalstu asins pārliešanu ja tas ir nepieciešams un pēc kārtīgas pārbaudes
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2016. gada 20. decembris, 10:21:53 »
nja.

mani vienmēr, redzot šo "Autobusu, kas braukā, vākdams asinis, ir biznesa projekts, kas nodara vairāk ļauna nekā laba", tirdīja doma, ka varbūt arī man vajag iet un asinis nodot, bet tagad redzu, ka labi vien ir, ka esmu slinks...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2016. gada 20. decembris, 10:39:32 »
1. Savulaik mēs, 3 jau pieauguši bērni laistījāmies ar asinīm, jo tās vajadzēja mūsu visu mātei. Visi zināja, ka neviens nav atnācis, lai salāpītos, riski, bez šaubām bija, bet ... Ļoti gribētos, lai šāda iespēja nodot konkrēta cilvēka konkrētajām vajadzībām tomēr saglabātos.
Vai tad cilvēks saņem tieši TĀS asinis, ko tuvinieki nodevuši? Iespējams, tā notiek, ja ir kaut kādas ļoti retas asinis, bet parastos gadījumos vienalga pārlej no "kopējā katla". Pati esmu vairākkārt gājusi nodot asinis konkrētam cilvēkam (tiesa, mani arvien izbrāķējuši, tāpēc vairāk i nemēģinu) un atceros, ka ņēma pretim jebkādas grupas asinis, lai tikai krājumus papildinātu, ne jau lai tieši konkrētajam slimniekam izmantotu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2016. gada 20. decembris, 15:35:48 »
Vai tad cilvēks saņem tieši TĀS asinis, ko tuvinieki nodevuši? Iespējams, tā notiek, ja ir kaut kādas ļoti retas asinis, bet parastos gadījumos vienalga pārlej no "kopējā katla". Pati esmu vairākkārt gājusi nodot asinis konkrētam cilvēkam (tiesa, mani arvien izbrāķējuši, tāpēc vairāk i nemēģinu) un atceros, ka ņēma pretim jebkādas grupas asinis, lai tikai krājumus papildinātu, ne jau lai tieši konkrētajam slimniekam izmantotu.

Nu, tā vismaz mums apgalvoja ... Klāt nestāvēju, pakaļ, protams, nestaigāju.

Jā, bet ir vēl jautājums. Stāsta, ka tie, kuri ilgāk un regulāri nodod asinis kļūstot kā tipa narkomāni. Ja nav noliets pēc iesāktā grafika, tad slikta pašsajūta regulāri mokot. Ir tā vai nav? Kurš zina?
Un, ja ir, tad ko aktīvie un čaklie donori darīs? Griezīs vēnas sētmalē reizi pusgadā, lai no liekā vaļā tiktu?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 20. decembris, 16:33:00 »
Sameklēs kādu vampīru :D

Ja nopietni, nav jau vēl asins nodošana atcelta (un pavisam to, domājams, arī neatcels, līdz kamēr neuzsintezēs mākslīgās asinis), lai donoriem nebūtu, kur asinis likt. Ir dzirdēts par donor-atkarīgajiem, bet tā acīmredzot ir ļoti individuāla īpatnība. Abi mani vecāki bija nopelniem bagātie donori, tāpat vēl dažu labu pazinu, kas regulāri nodeva - neviens, nenodevis, necieta no "lomkām".

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2016. gada 20. decembris, 17:25:35 »
Nu, nezinu, nezinu ...
Ļoti, ļoti sen (vēl mājā, kur bērnību līdz 10 gadiem nodzīvoju) mums kaimiņos dzīvojis esot viens tāds donors ... Saslimis ar botkinu, y viss ... Mocījies cilvēks, jo tādas asinis nevienam nevajag. Sarunājis, lai nolejot vnk tāpat ... Kaimiņi tika stātījuši, bet, vai taisnība, - nezinu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2016. gada 20. decembris, 21:40:46 »
Jehovas lieciniekiem ir bijusi taisnība.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 20. decembris, 21:54:20 »
Es arī šitā sakarā atcerējos bļaustīšanos un ticības piesaukšanu, kad vāca naudu meitukam sirds operācijai bez asins pārliešanas. Nu i kurš paliek jaņos?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #13 : 2016. gada 21. decembris, 00:32:11 »
Par jehovieshiem man gan ir viedoklis...

Gluzhi kaa par tiem, kuri baidaas sveshus genomus eest..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2016. gada 21. decembris, 09:26:29 »
Nu piedodiet, pie izvēles asinis pārliet vai mirt izvēlēties miršanu... Un viņu pamatojums, cik atceros, nebija inficēšanās risks.