Autors Tēma: vieta, kur gribētu dzīvot  (Lasīts 4866 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

vieta, kur gribētu dzīvot
« : 2017. gada 17. janvāris, 23:29:20 »
Kur jūs gribētu pārcelties dzīvot, ja finanses atļautu, šeit nekādu saišu vai pienākumu. Lai klimats patīkams un dabas vai agresijas katastrofas neapdraud.
Ne uz visiem laikiem, bet vieta, kur paslēpties no visa

Atslēdzies tuk

Re: vieta, kur gribētu dzīvot
« Atbilde #1 : 2017. gada 17. janvāris, 23:38:28 »
Klimats patīkams un katastrofas mani šepat neapdraud. Finanses?, jā, varētu
būt lielākas, neiebilstu. Kālab kur pārcelties?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2017. gada 17. janvāris, 23:54:49 »
Latvijas mazpilsētas vai ciemati, kur īsta latviska vide. Rīga - milzu djerevnja ar man nesaprotamas mentalitātes cilvēkiem, ārkārtīgi nepatīkama vieta, drausmīgi cilvēki.
Īrija arī superīga, gandrīz ideāls klimats, cilvēki gan pēc izskata, gan mentalitātes kā latvieši, tikai bez tās baisās vēstures, kas latviešiem bija un ir jāpiedzīvo.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. janvāris, 07:23:02 »
Klimata pēc un lai no visiem pazustu - San Francisco. Bet diez vai tur varētu izturēt. Tātad - kādā mazā Kurzemes pilsētiņā

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. janvāris, 07:28:52 »
Helsinki. Pensijā piemēram Florida, Hawaii vai kkas Austrālijā pie okeāna. Vai namiņš Alpos.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 18. janvāris, 07:32:12 »
forši jau pie tiem amīšiem piekrastē, bet tie cilvēki... Tad jau tīnūžu dzērāji liktos tīrie ziediņi

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2017. gada 18. janvāris, 07:36:14 »
Es tepat gribētu, savā nerīgā, ka vēl kautkādu saprātīgāku klimatu šurpu dabūt... Dubļu drusk par daudz gada garumā. Varētu no marta līdz novembrim saulīte un siltums būt...

Klimata dēļ es kautkur salās dzīvot gribētu, tur Madeirā vai vislabāk Porto Santo
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. janvāris, 07:41:17 no Emīlija »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2017. gada 18. janvāris, 07:44:28 »
Ja būtu jauna un zinātu valodas, tad izmēģinàtu visur un noteikti dotos prom jebkur,  kas nav LV un kur nav aukstu ziemu, šeit noteikti nepaliktu. Varētu būt Luksemburga, tikai tur klimats nav ideāls, toties tā ir bagāta un droša valsts. Ja runa ir par visiem laikiem.
Bet uz laiku - kaut kur siltumā pie jūras.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. janvāris, 07:50:26 no Nāra »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2017. gada 18. janvāris, 08:26:18 »
faktiski jau ir tā, ka tiem, kas savu māju paši cēluši (nosacīti, protams), vēlme kaut kur doties prom ir minimāla. Tai skaitā man.

Atslēdzies dille

« Atbilde #9 : 2017. gada 18. janvāris, 08:30:36 »
Turpat, kur esmu. Latvijā. Savā mīļajā Latvijā. Nu, varbūt krutāku remontu gan mājās, gan laukos gribētu. Nu jā, gribētu gan.
Un ceļotu vēl daudz vairāk (jo Reno taču finanses piešķīrusi :) ) un tāpat, kā tagad pēc ceļojumiem ar lielu prieku atgrieztos mājās :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2017. gada 18. janvāris, 09:25:10 »
No dabas un ne-agresijas viedokļa - tepat Latvijā. Brīnišķīga mierīga vieta, kur nav dabas katastrofu un šaušanas, kas ir jau pietiekami civilizēta, bet vēl (pagaidām) nav eirodebīlisma pilnībā pārņemta. Šeit ir manas mājas, un nekur citur es nebūšu mājās.
Šeit viss ir labi, izņemot klimatu. Man riebj ziema, sniegs un sals, un t zem 0 nav manam rumpim piemērota. Tā ka, ar reno piešķirtajām finansēm, es ziemas periodu vislabprātāk pārlaistu, apceļojot siltākas zemes. Un ar prieku atgrieztos mājās Latvijas pavasarī  :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2017. gada 18. janvāris, 09:55:30 »
Tā piebilde par finansēm... Ja finanses būtu tik, ka nevajadzētu strādāt, tad gan jau dzīvotu tepat, tikai uzlabotu dzīves apstākļus un vairāk ceļotu.
Man gan ziemas patīk. Tieši kārtīgākas ziemas gribētu. Un nē, uz Sibīriju par brīvu negribu  :evil:
Mājiņai alpos ar labu internetu gan tomēr redzu vairāk plusu. Šveices alpos, vēlams, bet pieņemu arī austriju vai franciju... ok, pat itāliju...
Miers, sniegs, labs ēdiens, internets. Ar ūdeņiem pašvaki, bet kkā izgrozītos ar tiem ezeriņiem...

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #12 : 2017. gada 18. janvāris, 10:01:01 »
Man ljoti patiik mazie Toskaanas ciemati. Dziivot tur negribeetu, bet atjeegties no lielpilseetas tur buutu jauki.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #13 : 2017. gada 18. janvāris, 11:07:24 »
Vēlā rudenī un ziemā tur, kur dzīvoju - Rīgas centrā.
Pārējo laiku tepat Latvijā jūras krastā. Nebūtu slikti arī Tenerifē.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #14 : 2017. gada 18. janvāris, 15:39:45 »
Interesants jautaajums.
Ja taa labi padomaa.... Savu pastaaviigo dziives vietu laikam gribeetu saglabaat tepat, kur esmu - Itaalijas dienvidos. Vasaraa pilniigi noteikti dziivotu te. Juura, saule, auglji. Uz Latviju gribeetu vismaz 3 reizes gadaa - pavasarii, rudenii un ziemaa. Iipashi tais briizhos, kad gadalaiki mainaas. Iipashumu nepirktu, tas piesien vienai vietai. Labaak njemtu kaadu mazu, miiliigu viesnicinju vai iires dziivokliiti katreiz savaa vietaa. Staigaatu, braukaatu apkaart, baudiitu Latvijas smarzhu - kuustoshu sniegu, plaukstoshas lapas, rudenii mitra zeme un truudosha zaale... Te dienvidos smarzhas pavisam citas. Bet es esmu  cilveeks, kam atminjas un emocijas ar smarzhaam saistaas....
Nu un citas valstis arii censtos iespeeju robezhaas apciemot....