Autors Tēma: Jūras ērglis 2017  (Lasīts 10589 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: Jūras ērglis 2017
« Atbilde #45 : 2017. gada 09. maijs, 15:46:56 »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #46 : 2017. gada 11. maijs, 14:12:41 »
Vēl var vērot lielā dumpja ligzdu. Esot jau cāļi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #47 : 2017. gada 04. jūnijs, 12:11:33 »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #48 : 2017. gada 06. jūnijs, 00:14:31 »
kurš seko putniem? esmu pie mammas, tā pārdziivo par pūcēniem,ka mammas neesot? kas tur inotiek? viss labi?? es nesekoju ,man nav info...
tagad cik paskatos, nav gan :sad_smiley: [size=78%]...laukā nakts un sīkaļas saspiedušies vieni paši :((([/size]
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #49 : 2017. gada 06. jūnijs, 09:44:51 »
Pie ūpjiem viss kārtībā. Tika rakstīts, ka lēnām šos vilinot no ligzdas laukā - ēdiena trūkums viens no stimuliem. Māte šorīt bija un ēdmaņu arī atnesa.

Tikko bijis satraukums par igauņu melno stārķeni Kati, kura pie ligzdas 12 stundas nebija rādījusies un pēdējoreiz redzēta šķaudoša un galīgi nekārtīgām spalvām. Tēvs savu cāļu trijotnei gan ko ēst nesis, bet pamaz un skaidrs, ka viens izaudzināt nevar. Šorīt beidzot visi uzelpojuši, jo māte arī ieradusies ar ēdamo un izskatoties krietni labāk kā pāris iepriekšējās dienas. Cerams, ka būs O.K.

Zivjērglim olās manāmi caurumi - laikam šķiļoties, jo esot laiks.

Vanagi savējos kārtīgi audzina - ligzdā pašiem vairs vietas lāgā nav.

Dumpēni izgāja pasaulē jau pirms pāris nedēļām.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #50 : 2017. gada 06. jūnijs, 10:30:12 »
Paldies liels  Mangust, es šogad nesekoju.. bet man te vajag paskaidrojumus, tiem,kas skatās un nevajadziigi satraucas :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mango

« Atbilde #51 : 2017. gada 07. jūnijs, 00:45:43 »
Šodien izšķīlās otrs zivjērglis, skrēju pie ekrāna skatīties un pēc pāris minūšu gaidīšanas un manas meditācijas "nu lūdzu parādi" tiešām piecēlās un abus mazuļus varēja kārtīgi nopētīt.

Šovakar 2 ērglēni sēdēja uz ligzdas malas! Viens ārkārtīgi grīļojās, nervi beigti, izslēdzu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #52 : 2017. gada 07. jūnijs, 01:05:27 »
pūcēni arī lēkā pa malām. bet, vēl tak zīdaiņu pūku nav nometuši...baigie lidotaji  :bird:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #53 : 2017. gada 07. jūnijs, 10:01:47 »
Pūčveidīgie, ligzdu pametot, nav jau arī nekādi lidotāji - izlien, tup apkārtējos zaros un gaida, kad vecāki pabaros.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #54 : 2017. gada 07. jūnijs, 10:18:59 »
parka vārna šorīt bij savu perējumu izvedusi pastaigā :) tik mazi, bet jau izlaisti...staigā brēkdami :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #55 : 2017. gada 07. jūnijs, 11:36:46 »
Es šorīt vienu kovārni ievēroju - staigāja, cienīgi pētīdams zāli, laikam ko garšīgu meklēja. Bet paurītis tik jauki izspūris kā mazam puišelim. Mīļumiņš.  :*

Atslēdzies dille

« Atbilde #56 : 2017. gada 07. jūnijs, 11:42:43 »
Cik tās vārnas ir NEJAUKAS !
Pie mājas žagatas bija ierīkojušas ligzdu, vārnas pagājušo gadu izkāvās un izdzina.
Šogad jau atlidoja ar pilnām tiesībām, ķērc tā, ka nelabi metas, aizbaida mazos putnus, kas tik jauki dārzā vītero.
Sunei dara pāri. Pielavās un knābj astē. Sune 2 gadus cietās, līdz šogad vienu vārnēnu nokodusi.
Tad vārnas centās atriebties - no rīta ejam uz darbu, šās zemu pikē sunei virs galvas. Vienden vīrs nāca no pastaigas kopā ar suni, vārnas vīram gandrīz matos iegrābās - ahā, tu līdzzinātājs!!
Pašlaik kļuvis mierīgāk. Reizēm tikai lūr ar baltu aci, pārkārušās jumata dzegai  :bird: :bird: :bird: