Autors Tēma: kolekcionāri  (Lasīts 2987 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: kolekcionāri
« Atbilde #15 : 2017. gada 26. maijs, 08:59:19 »
Ta jau parasti ir - jo iesāc rakt, jo vairāk iespēju un iemeslu rakšanai paveras.

Labāk tāda, nekā kkāda negatīva kaislība :)

Ja kolekcionēšana pārvēršas par kaislību, tad ir negatīva. Vardīšu vai kaķīšu figūriņas -mīļi, bet ja tās sāk pārpludināt visas iespējamās virsmas? Ja finansiāli var atļauties, labi, bet ceturtais, piektais skapis ar marku vai alus korķu albumiem ?

Tādēļ es stingri turos vācējas pozīcijās, kartiņu hobiju faktiski pašlaik esmu apturējusi, traukus klāt nepērku, jo jāsāk filozofiski uz to skatīties -kam tas viss būs vajadzīgs

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #16 : 2017. gada 26. maijs, 20:59:08 »
Nu, taisnību sakot, ar labu kolekciju reizēm var arī kādas naudas nopelnīt. Nu, piemēram, tā pati Rīdzenieka vienīgā fotogrāfija, kur redzami LV dibinātāji ... Gan jau par katru publikāciju tās privātās kolekcijas īpašnieks, kurā tā bilde ir, savu piķīti saņem. Par to, ka kolekcionāriem pieder savi muzeji, arī nav noslēpums. Tur gan vajag baigo naudu, bet kara tehnikas (tanku, bruņumašinu) kolekcionāri, es domāju, regulāri pelnās, pieņemot apmeklētājus. Tepat, Lietuvā, čaļi savākuši PSRS laika Ļeņina krūšutēlus, pieminekļus, utt. variants- tas pats. Gribi apskatīt - maksā!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2017. gada 12. jūnijs, 14:06:48 »
Nezinu, vai vsp ir kāds muzejs LV, kur no apmeklētāju ieejas maksām spēj atpelnīt kaut uzturēšanas izdevumus. Telpas, biļešu tante, apkopēja... Kur nu pašu eksponātu iegādi. Tāpēc muzeji reti kad ir privāti, bet valstu un/vai pašvaldību sponsorēti.
Vai galīga figņa. Kā sex muzejs amsterdamā, kas ir vnk tūristu pievilināšanai un atbrīvošanai no $, jo tie eksponāti īsti nekvalificētos priekš viduvējas privātas kolekcijas un interesantāk ir apskatīt vidusmēra sexšopu, kur vismaz iepatikušos eksponātus var tūlīt arī iegādāties :D. un kkādu vēstursku moku rīku any vēstures muzejā gan jau ka arī var apskatīt.
Pastmarkas un monētas vsp nesaprotu. Pasaulē to ir TIK daudz, kakaut visas aktuālās, kur nu vēl visu laiku vēsturiskās savākt nav nekādu izredžu. Turklāt uz to muzeju diez vai daudz cilvēku nāks un labākaos eksponātus spēs novērtēt tikai līdzīgi kolekcionāri. Un vairumama no itemiem ir veca papīra vai metāla materiālā vērtība.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #18 : 2017. gada 12. jūnijs, 17:47:25 »
Nu, taisnību sakot, ar labu kolekciju reizēm var arī kādas naudas nopelnīt. Nu, piemēram, tā pati Rīdzenieka vienīgā fotogrāfija, kur redzami LV dibinātāji ... Gan jau par katru publikāciju tās privātās kolekcijas īpašnieks, kurā tā bilde ir, savu piķīti saņem. Par to, ka kolekcionāriem pieder savi muzeji, arī nav noslēpums. Tur gan vajag baigo naudu, bet kara tehnikas (tanku, bruņumašinu) kolekcionāri, es domāju, regulāri pelnās, pieņemot apmeklētājus. Tepat, Lietuvā, čaļi savākuši PSRS laika Ļeņina krūšutēlus, pieminekļus, utt. variants- tas pats. Gribi apskatīt - maksā!
Nu, labi, ļeņinekļu parks Grūtos parkai varbūt arī sevi izvelk pa nullēm, bet ierubītu viņiem LV zemes nodokļa aprēķinu, būtu spiests pārdot lūžņos visus iļjičus un celt penthausus. teritorija ta milzīga