Autors Tēma: Zaļās receptes  (Lasīts 4227 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Zaļās receptes
« : 2017. gada 18. maijs, 20:38:42 »
Gribu sākt jaunu tēmu ne par zaļām receptēm krāsas ziņā, bet tādām, kur viss tiek izmantots pēc iespējas ekonomiskāk, lai samazinātu pārtikas izšķērdēšanu. Ir jums kādi knifi, ieteikumi?
Man, piemēram, regulāri paliek pāri maize, jo pārdod fasētu ne tādā daudzumā, cik es + 1 cilvēks var apēst. Rupjo sablenderēju maizes zupām. Balto neēdu. Graudu maizi sablenderēju un tajā apviļāju kotletes, kubiciņus pievienoju zupām. Gatavoju vistas fileju marinara mērcē - tur maize aiziet pamatnei un virsai.
No ierūguša ievārìjuma cepu "Sintijas kūku".
Zinu, ka kolēģe eļļu, kurā ir bijusi grilēta paprika (veikalā nopērkamā burciņā), pievieno salātiem un ziemas konserviem.
Kā jūsmājās?

Atslēdzies Broņa

Re: Zaļās receptes
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. maijs, 21:07:54 »
Maizi izbaroju putniņiem (gulbjiem, pīlēm, baložiem utt.).

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. maijs, 21:14:22 »
Kādu strēķi atpakaļ kolēģe cienāja ar no vakardienas makaronu piena zupas
ceptām pankūkām. Nebija ne vainas, tik man mājās neēd piena zupas :( :)
Maize pāri nepaliek, vienmēr var ielikt saldētavā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. maijs, 21:41:47 »

Kādreiz visu ko gatavoju no tā, kas palicis un nav laicīgi apēsts.  Bet tā ir ņemšanās un turklāt iet labumā. Tagad cenšos nepirkt neko lieku, kas turklāt ātri bojājas. Vasarā maizi esmu turējusi ledusskapī, tad nepelē. Tik, cik gribu apēst, ātri uzsildu tosterī.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. maijs, 22:12:05 »
Maizi turu ledusskapī. Ja gadās kāds labs akcijas produkts, pērku vairāk un saldēju.Aizdomīgu ievārījumu pārradu ķīselī vai  uzputenī. Biezpiens pankūkās

Bet visu laiku cīnos ar "lieko kripsi", nevaru notrāpīt daudzumu, vienmēr kaut kāds štruntpadsmit paliek pāri. To gan viltīgi atstāju uz plīts, un līdz vakaram vīrs apēd

Atslēdzies diddly

« Atbilde #5 : 2017. gada 21. maijs, 19:29:22 »
ja redzu,ka paliks pāri gatavots ēdiens,fixi lieku saldētavā. kad savākušies 2-3 vienādi atlikumi(vista karijā,kokletes)velku ārā,atsildu kā svaigu maltīti.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2017. gada 21. maijs, 21:53:27 »
Jooo, man tagad sērga iemetusies. Nu ir divi lecskapji (pārvācoties savu pajēmām līdzi), kuros cenšos kaut jel kādu kārtību uzturēt. Bet. Atnāk mammucis un paķer galīgi neplānoto, uzmargo kaut ko puspasaulīgu un ar atlikumu vari iet krūmos dzeguzes baidīt... Tik daudz uz kompostkaudzi aizstiepts - divi bērnunami un trūkumcietēju zupas virtuves mūs nozavētu. Toties kaimiņbobis, pāris lapsas un drausmi resns jenotsuns ir pārlaimīgi. Daža laba vārna knapi palidot var.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2017. gada 24. maijs, 21:23:58 »
Šovakar man bija smalkas vakariņas - pankūkas no zemeņu jogurta (ieskābuša) un banāna gabaliņiem, viss pārliets ar melleņu zapti (no pagraba krājumiem).  :steak:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2017. gada 24. maijs, 22:07:53 »
 Eļļu, kas palikušas burciņās pēc saulē kaltētajiem tomātiem vai sieriem (piemēram Trikātas bumbiņām), izmantoju gatavojot makaronus ar tunča konserviem vai a la karbonara.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #9 : 2017. gada 29. maijs, 17:22:41 »
Es līdz šim foliju, ar kuru cepenē apklāju nu to, kas tur cepas, metu ārā. Izrādās ir cilvēki, kas pēc tam foliju smuki iztaisno, notīra un lieto atkārtoti.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2017. gada 29. maijs, 22:31:19 »
Labi, ka vismaz tualetes papīru otrreiz nelieto.
Var jau atcerēties neseno pagātni un spraust uz nagliņas sagrieztu avīzi.
Būs zaļāk par zaļu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2017. gada 30. maijs, 09:10:34 »
Ļoti garšo soļanka. Un patīk arī no ekonomiskā viedokļa - tā i saucam par ''nedēļas apskatu ledusskapī''.
Besī jaunlaiku sērga, ka nekas ledusskapī neapkalst, viss apglumē. Ar apkaltušu vēl ko var pasākt, glumam tikai viens pielietojums - papildināt misseni.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2017. gada 30. maijs, 09:52:15 »
Vismaz nav jāatkausē katru mēnesi.
“Glumums“ nodeva ērtībai. ;)
Soļanka, jā, vēl visādos sacepumos var daudzko iemuhļīt un
visus siera mazgabaliņus izlietot :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2017. gada 30. maijs, 16:17:22 »
O! Atcerējos! No suši lapu iepakojumiem mitrumuzsūcējiepakojumus
(kas par garvārdu saveidojās :D )
nemetu ārā, bet salieku apavu kārbās, vai kur nu vēl mitrums nevēlams.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2017. gada 30. maijs, 17:55:53 »
Es laikam neko daudz nezaļojos... Tik vien kā iepakojumus  (un vispār, visu kads deg) vairs nemetu miskastē, bet gan sadedzinu plītī...

Maize kaut kā pāri nepaliek, jo pārsvarā lietoju apgrauzdētu (graudumaizi un visādas puspelēkās), pat kotletēm galiņi ar mokām sadzenājami. Rupmaize tiek gardu muti noēsta līdz pēdējam, parasti pietrūkst (Rimi apaļā)

Drusk apvītuši dārzeņi aiziet visādās makaronmērcēs

Bet vispaŗ šausmīgi nepatīk izmest pārtiku. Šķiet tāda kā necieņa pret "maizīti".