Autors Tēma: Zaļās receptes  (Lasīts 4223 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Zaļās receptes
« Atbilde #30 : 2017. gada 01. jūnijs, 00:22:44 »
Nūūū, es arī atkritumus šķiroju. Ne nu gluži kā pilsētas centrā, bet tomēr. Kompostā viss, kas pūst, stikls un bleķis gan iet kopā konteinerā, degošus atkritumus sadedzinu. Jā, piesārņoju dabu - dažas vecas kleitas un plastikāta paikas iepakojamie - tak negaidīšu mēnesi, lai vistu aknu paplāte smako.
Degošie papīri paliek iekuriem.
Ar ēdamo gan visādi gadās - reizēm neizdodās novaktēt, kas atkal ievīkšķīts un nobāzts, tad izrokās jau glums un apzaļojis. Tā ir, ja ir divi lecskapji un ''es pa tavu nerokos", kaut nekāds īsti ''tavs'' vai ''mans'' jau nav.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #31 : 2017. gada 01. jūnijs, 00:26:38 »
Rīsus un pikuci biezpiena parasti salieku kopā ar citronmiziņām un putukrējumu - krēmā. Bet to tikai tad, ja palicis no vakardienas, nekādu iesmakumu te nedrīkst ielaist. Vārītos karpeļus var sacepināt no rīta ar kādu gaļas šķēlīti un olām. Kečupa špilkumiņi labi aiziet zupās un mērcēs.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2017. gada 01. jūnijs, 09:42:36 »
Ziemā arī kompostējamo iegāžu konteinerā.

Mūsu rajonā pašlaik uzradies kāds kretīns, kas pie šķirošanas bunduļiem nomet maisus ar virtuves atkritumiem -mirklī kaķi un vārnas izplēš pa visu ielu. Nabaga cilvēki, kas dzīvo tur pretī. Es viņu vietā droši vien uzrīkotu slēpni

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #33 : 2017. gada 01. jūnijs, 13:56:28 »
Manā mazmiestelī ir stiklam konteiners. Parasti savācas liels maiss (ak, vīna dzērāji...), bet nu reāli jau to var izdarīt, ja ir pagrabs vai kāda saimniecības ēka, kur to labumu uzglabāt.

Plastmasa diemžēl iet kopējā konteinerā, kaut nebūtu nekādu problēmu ieviest vēl piekto miskasti.

Mums arī atkritumu savācējfirma mēdz izsludināt elektropreču savākšanu, tik jāpiesaka un piebrauca klāt.