Autors Tēma: vērtīgi padomi  (Lasīts 2160 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

vērtīgi padomi
« : 2017. gada 10. jūlijs, 09:51:22 »
1970. gadā izdotā grāmatā Svētku galds ir apjomīgs ievads  par galda kultūru un visādi padomi. Autores -2 dāmas laikam ir īstas korporeles -kaucmindietes ar attiecīgām pamācībām, kā smalki uzvesties -īstas Hiacintes.
Bet viens padoms ir unikāls:

Ja šķiņķis ir ciets, tad vajag zemē izrakt 1-2 m dziļu bedri, šķiņķi, ietītu tīrā linu drānā, aprakt. Nākošā dienā izrakt, būs labs.

Atslēdzies Bobs

Re: vērtīgi padomi
« Atbilde #1 : 2017. gada 10. jūlijs, 10:33:48 »
Interesanti. Nezinu, vai domāts žāvēts šķiņķis vai svaigs, bet vispār tur varētu būt kaut kāda fiška. Zemes spēks un enerģija ir lielāka kā varētu likties un tas nav tikai mitrums un slogs, kas to gaļas īpašību izmaina..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2017. gada 10. jūlijs, 10:42:03 »
Ja šķiņķis ir ciets, tad vajag zemē izrakt 1-2 m dziļu bedri, šķiņķi, ietītu tīrā linu drānā, aprakt. Nākošā dienā izrakt, būs labs.

Pirmā asociācija bija ar kapu. Sorry...

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 10. jūlijs, 11:01:22 »
Jā, dziļums nopietns. Mēs kopīgi smējāmies un iztēlojāmies, kā izrakt 2 m dziļu bedri nosacīti nelielam priekšmetam.

Tekstā nevarēja saprast, vārīts vai kūpināts.

Gan jau ka vnk aukstums, mitrums un svars, kāda tur enerģētika

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2017. gada 10. jūlijs, 11:13:45 »
zemes urbis https://www.ksenukai.lv/p/zemes-urbis-pro-94-45531-d15-1m/vr5
un metra dziļums ir 15min jautājums

cita lieta, ka ārā izrakt ar urbi nevarēs...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2017. gada 10. jūlijs, 11:32:25 »
Nu ko var ņemties, nejēgas! Paprasiet kārtīgam lauku sunim, kāpēc jānorok. Tur nekāda enerģētika, tikai mikrovide un pareizā temperatūra, gaļa tiek nogatavināta apmēram tikpat pareizā kondīcijā kā buks, kas ar balto sūnu piepakots un vēsumā pakārts. Ja suns nedabū tādā veidā gaļu un kaulus norakt, pēc tam izsnifot nogatavinātos un smuki apkrimst, viņam vēders nedarbojas īsti labi. Kas tālāk ietekmē visu organismu. Tāpēc pāķu brīvdzīvotāji bobji ir arī ar labu veselību un ilgu mūžu. Cits jautājums par rakšanas dziļumu. Neviens suns neraks metra dziļumā, tas tiešām tikai kapiņiem derēs.
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 10. jūlijs, 11:48:22 »
Cits jautājums par rakšanas dziļumu. Neviens suns neraks metra dziļumā, tas tiešām tikai kapiņiem derēs.

Doma, iespējams, pareiza. Tieši tāpēc ir 1-2 m, lai šķiņķīti nakts tumsā neizrok kāds pelēks, ruds vai brūns spalvains purns, un racējai nepaliek vien meteorīta nokrišanas vietai līdzīgs caurums zemē. :) ... Kopā ar apmierinātu pilnvēdera ņurdēšanu tuvējā mežā vai aiz žoga. :) Purni, cik zinu, ļoti labi jūt, ja kas garšīgs noracies nelielā dziļumā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #7 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:28:55 »
http://www.tvnet.lv/egoiste/maja/82008-padomi_par_galas_izveli_un_pareizu_tas_sagatavosanu
Nogatavināšanas un nobriešanas laikā audu fermentu un mikroorganismu darbības rezultātā noteiktā temperatūrā un laika posmā notiek būtiskas bioķīmiskas norises. Rezultātā samazinās muskuļu šķiedru stingrums, gaļa kļūst mīkstāka, veidojas arī aromāts un garša.

http://www.meatsandsausages.com/sausage-types/fermented-sausage/traditional

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:31:54 »
http://www.tvnet.lv/egoiste/maja/82008-padomi_par_galas_izveli_un_pareizu_tas_sagatavosanu
Nogatavināšanas un nobriešanas laikā audu fermentu un mikroorganismu darbības rezultātā noteiktā temperatūrā un laika posmā notiek būtiskas bioķīmiskas norises. Rezultātā samazinās muskuļu šķiedru stingrums, gaļa kļūst mīkstāka, veidojas arī aromāts un garša.

http://www.meatsandsausages.com/sausage-types/fermented-sausage/traditional

palasot šo, man vispār pārgāja vēlme gaļu ēst...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:52:54 »

palasot šo, man vispār pārgāja vēlme gaļu ēst...

iedomājies to gaļu/desu ar balto pelējumu...tādu jau tik mitrā pagrabā var iegūt...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:55:00 »
Bobi, nu neesi tāds sīkais un ņerga! Piens arī sarūgst, fermentējas un sanāk kefīrs, jogurts, tad biezpiens un galā - siers. Un tak vēl pūdētais arī.
Gaļas marinēšana žažļikam jau no tās pašas sērijas, tikai pienskābes baktēriju fermentus un skābi nomaina ar etiķskābes baktēriju radīto skābi (nu jau arī tā ķīmiski iegūta). Sojas mērce arī top no fermentētām pupiņām. Kamōn...
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2017. gada 10. jūlijs, 14:46:07 »
Bobi, nu neesi tāds sīkais un ņerga! Piens arī sarūgst, fermentējas un sanāk kefīrs, jogurts, tad biezpiens un galā - siers. Un tak vēl pūdētais arī.
Gaļas marinēšana žažļikam jau no tās pašas sērijas, tikai pienskābes baktēriju fermentus un skābi nomaina ar etiķskābes baktēriju radīto skābi (nu jau arī tā ķīmiski iegūta). Sojas mērce arī top no fermentētām pupiņām. Kamōn...

Camma, nerausties, es ne par gaļas veidu. Es par aprakstu, kā lopiņam jājūtas kaušanas brīdī, nedrīkst būt stresā vai uztraucies. Kaušana aprakstīta dažādos griezumos, kā tas ietekmē gaļas kvalitāti. Es kaut kā uzreiz sāku vizualizēt un man bezmaz parāva, iedomājoties par to, ka tas, kas paliek no nokautā, būtu jāēd... Sorry, agrāk pie sevis šādu emocionalitāti nebiju novērojis....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2017. gada 10. jūlijs, 15:53:40 »
...un tā tie vegāni rodas :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 10. jūlijs, 15:59:16 »
nifiga, es ēdu līdakas kotleti šodien. Zivis kaut kā tik ļoti neuztrauc :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2017. gada 10. jūlijs, 16:11:13 »
Tas tik sākumā ;), vēlāk uztrauks arī zivis :D