Autors Tēma: Ivans atrasts ...  (Lasīts 14555 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Ivans atrasts ...
« Atbilde #90 : 2017. gada 14. jūlijs, 20:42:08 »
Jā, būs aizmirsts. Tāda ir dzīve, tāda ir cilvēka psihe. Nevar dzīvot nepārtrauktā sevis un citu šaustīšanas murgā.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #91 : 2017. gada 14. jūlijs, 22:11:54 »

nu nestāsti man, ka bērni vai ģimene sākas sociālajos dienestos :)

Nemaz to neapgalvoju, no kurienes to izrāvi?

Jā...sākums varētu būt ar Labklājības ministriju, Veselības ministriju saistīts....bet nākamaja komentā jau Tu pats piemini, ka tas jau tika ķeksīša dēļ.
Var jau blakustēmā jūsmot par valsts izaugsmi, bet aizmirst vai speciāli nepieminēt šīs ķeksīša darbības imitācijas, kas aŗī pieder sistēmai

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #92 : 2017. gada 15. jūlijs, 07:45:43 »
Skatos, tagad katru dienu kāds raksts par to, kur kāds bērns uz ielas atrasts, kā garāmgājēji zvanījuši, izglābuši. Jelgavā, Slokā. It kā jau pareizi tas viss, noklīdis bērns jānogādā drošībā, līdzcilvēkiem jāpalīdz, vienaldzībai var būt traģiskas sekas utt., utt., nav pat ko iebilst. Un tomēr, tomēr... Mani kaut kā neatstāj sajūta, ka ne par velti tas viss, ka tiekam psiholoģiski audzināti sabiedrībai, kur visi par visiem stučī, kur uz katru veikalā mammai pie rokas iečinkstējušos bērnu saskries policija un bāriņtiesa, un juvenālā justīcija pilnās burās... Redzot, ar kādu entuziasmu uzdarbojas t.s. "mobilie reportieri", skaidrs, ka latviešu dabai te būs plašs darbības lauks, kur izvērsties. Otrs grāvis arī ir grāvis un hvz vēl, vai nav pat dziļāks...

Zinu, zinu - sabiedrība ar vislabākajiem nodomiem, bet man, dullajai, slimīgi rēgojas sazvērestības teorijas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #93 : 2017. gada 15. jūlijs, 08:23:32 »
kvadra, nedomāju, ka tā ir latvieša daba. Tad es teiktu, ka austrieši vai vācieši (varbūt vāciski runajošās valstis?) ir īsti stučītāji.

Bet, nenoliedzami, tam ir arī savas gaišās puses kaut vai drošības aspektā. Cik nelasu avīzēs, ka, kaimiņš kaimiņu čekojot, nelaimes ugunsgrēku vai zagļu izskatā novērsis. Vai kkādas ģimenes traģēdijas. Jo te pieaug vardarbība pret sievietēm ģimenēs

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #94 : 2017. gada 15. jūlijs, 09:48:36 »
Skatos, tagad katru dienu kāds raksts par to, kur kāds bērns uz ielas atrasts, kā garāmgājēji zvanījuši, izglābuši. Jelgavā, Slokā. It kā jau pareizi tas viss, noklīdis bērns jānogādā drošībā, līdzcilvēkiem jāpalīdz, vienaldzībai var būt traģiskas sekas utt., utt., nav pat ko iebilst. Un tomēr, tomēr... Mani kaut kā neatstāj sajūta, ka ne par velti tas viss, ka tiekam psiholoģiski audzināti sabiedrībai, kur visi par visiem stučī, kur uz katru veikalā mammai pie rokas iečinkstējušos bērnu saskries policija un bāriņtiesa, un juvenālā justīcija pilnās burās... Redzot, ar kādu entuziasmu uzdarbojas t.s. "mobilie reportieri", skaidrs, ka latviešu dabai te būs plašs darbības lauks, kur izvērsties. Otrs grāvis arī ir grāvis un hvz vēl, vai nav pat dziļāks...

Zinu, zinu - sabiedrība ar vislabākajiem nodomiem, bet man, dullajai, slimīgi rēgojas sazvērestības teorijas.

Iztrūkst galvenā, lai nebūtu jābrauc pa grāvjiem. Viensētnieku dzīvesveids ir izveidojis tādu domāšanas/uzvedības šablonu, ka ir tikai viens no diviem - "pilnīgi pofig" vai "zvanu policijai". Vieta, kurā esmu nopircis zemi nākošajam būvniecības objektam, ir uzskatāmi traģisks piemērs. Tikai 2 no 4 kaimiņiem ir nākuši iepazīties, bet, kad zāle nav laikā nopļauta vai kad dedzini nozāģētos zarus savā teritorijā, tad zvanīt municipāļiem neviens nav jāmāca. Regulāri saskaros ar cilvēkiem, kuri šajā ziņā ir pilnīgi ne tādi. Nu, varbūt ne pilnīgi (šeit dzīvojot), bet kuri nāk no vietām, kur šādi jautājumi tiek sākti risināt citādi. Runa ir par sabiedrībām, kuras veido vispirms vairāk vai mazāk spēcīgas neformālas vietējās kopienas, un policiju traucē vien tad, kad ar kādu pilnīgu atsaldeni savā vidū netiek galā. Ja kāds teiks, ka Liepājā nekas tāds nav iespējams, varu "pievest" konkrētu piemēru no citas pasaules vietas. Te vienreiz jau minētais puisis no Hartūmas (Sudānas galvaspilsēta) savulaik teica: "Hartūmā Nīla sadalās, tādējādi ģeogrāfiski veidojot trīs Hartūmas rajonus. Tur dzīvojot, es zināju visu par visiem, kuri manā rajonā dzīvo, - kurš ir bagāts, turīgs vai nabadzīgs, kurš ar ko nodarbojas, cik un kuri ir kura bērni, utt., jūs te, Rīgā, bieži pat nezināt, kas dzīvo blakus durvīs daudzstāvenes kāpņu telpā." Cik iedzīvotāju ir Hartūmā, katrs pats var iegūglēt, ja nemaldos, (slinkums pārbaudīt) bija kādi 6.5 miljoni. Un tad, godātie tautieši, kad ciematā ar 40 mājām, visi viens otru pazīs un pieaugušie pie viena kolektīvi pieskatīs savus un citu sīčus, tad iespējai, ka notiks kkas līdzīgs kā ar Ivanu, varbūtība kļūs pavisam sīka, jo jau pusceļā līdz autobusa pieturai viņu būtu pārtvērusi kaimiņiene Jana ar jautājumu: "Tu uz kurieni?" ...

:) Atkal laikam vissirslikti.lv sanāca :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 15. jūlijs, 09:55:11 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #95 : 2017. gada 15. jūlijs, 11:58:02 »
Zigi, dienvidnieki taču mīl pārspīlēt. Nu nav iespējams cilvēkam paturēt prātā pat viena miljona citu cilvēku dzīvesstāstu. Arī Broņas blociņā ir pa jautājuma zīmei un tukšumam, bet mūsu te ikdienā ir tik, cik abām rokām pirkstu :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #96 : 2017. gada 15. jūlijs, 12:58:46 »
Zigi, dienvidnieki taču mīl pārspīlēt. Nu nav iespējams cilvēkam paturēt prātā pat viena miljona citu cilvēku dzīvesstāstu. Arī Broņas blociņā ir pa jautājuma zīmei un tukšumam, bet mūsu te ikdienā ir tik, cik abām rokām pirkstu :)

Pārspīlēts, iespējams, ir, tomēr nezinu, cik liels viņa rajons ir (varbūt vismazākais no trim). Tomēr runa vairāk ir par atšķirību pieejās.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #97 : 2017. gada 17. jūlijs, 17:15:39 »
Sterilizeet taadas maates vajag...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #98 : 2017. gada 17. jūlijs, 17:20:56 »
Sterilizeet taadas maates vajag...
Yavol obersturmbanfuhrer!  :fryingpan: :fryingpan: :fryingpan:
Es gan dodu priekšroku pažēlot, ja nu 1 no 100 sanāk labs tas ir labāk nekā dzīvot ar izlutinātiem memmesdēliņiem. ;) Es nemaz nerunāšu par demogrāfijas problēmu, jo vai tad bagātas smukās un gudrās dzemdēs bērnus (daudzskaitlī)? :) Bet rūpēties gan vajadzētu par bērniem, nevis tikai pamācības skaitīt ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 17. jūlijs, 17:26:28 no tas_pats_lv »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #99 : 2017. gada 17. jūlijs, 17:29:36 »
Man ir cits variants - parādu cietums ar šūšanas cehu teritorijā. Ļoooti labs izgudrojums. Valsts tavu sīci uztura? Laipni lūgta apmaksāt piestādītos rēķinus katru mēnesi, ja nevari, - šujmašīna un kamera tevi gaida! :) Un, ja strādāt negrib, tad visa ēdināšana - sausa maize un ūdens trīsreiz diennaktī.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #100 : 2017. gada 17. jūlijs, 17:36:02 »
Tev Zigi ir fatastiks talants uz GULAG'a izveidošanu. Diemžēl, viņu jau vienu reizi mēģināja, gan Teodors (Fjodors) Eihmans, gan Eduards Bērziņš. Un mēs zinām, ka tur nekas prātīgs nesanāca. Es nepiedāvātu šādu iestādīju pārvaldīt Piebalgam ;)   

Atslēdzies tuk

« Atbilde #101 : 2017. gada 17. jūlijs, 18:28:52 »
Man ir cits variants - parādu cietums ar šūšanas cehu teritorijā. Ļoooti labs izgudrojums. Valsts tavu sīci uztura? Laipni lūgta apmaksāt piestādītos rēķinus katru mēnesi, ja nevari, - šujmašīna un kamera tevi gaida! :) Un, ja strādāt negrib, tad visa ēdināšana - sausa maize un ūdens trīsreiz diennaktī.

Jā, un tētuki lai izšuj krustdūrienā!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #102 : 2017. gada 17. jūlijs, 20:00:20 »

Jā, un tētuki lai izšuj krustdūrienā!

Krievu laikos cietumos strādāja. Un veči nešuva, cik zinu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #103 : 2017. gada 17. jūlijs, 20:28:35 »
Bet uzvelt atbildību par nevaldāmu jāklību+sociālu imbecilitāti apkārtējiem līdzcilvēkiem - tas gan ir apsveicami. Rūpes par demogrāfiju? Tad ne jau tik perversā veidā. Tad, varbūt, vienkārši periodiski salaist kopā abēju dzimumu cietumniekus. Būs gana nocietušies un pēc 9 mēnešiem birums ar mazuļiem sabiedrības aprūpei garantēts. Brrr. Varbūt labāk tomēr veidot valsti, kurā justies droši un pašiem savus bērnus audzināt?
Un kas ar ''večiem"? Visi vieni vienīgi maukuri un kretīni? Man domāt, ja normāla sieviete izšķiras, gana ātri atrodas arī normāls vīrietis, kurš parūpējas gan par sievas bērnu, gan par abu nākamajiem kopējiem. Ne tā?
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #104 : 2017. gada 17. jūlijs, 20:40:49 »
Man domāt, ja normāla sieviete izšķiras, gana ātri atrodas arī normāls vīrietis, kurš parūpējas gan par sievas bērnu, gan par abu nākamajiem kopējiem. Ne tā?

Camma ideāliste :). Aha, pie sakarīgo vīriešu/sieviešu proporcijas LV, ka tik ne tā.
Ja var dabūt bez svešiem bērniem, kādēļ vajag strēbt cita sastrādāto...
Par Mīlu un Likteni šeit nerunāju ;)