Autors Tēma: Kaimiņi, attiecības, sapazīšanās  (Lasīts 3194 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Kaimiņi, attiecības, sapazīšanās
« : 2017. gada 15. jūlijs, 12:05:15 »
Lai cita tēma neaizbrauktu sānceļos, sākšu jaunu.
Ja esat ienācējs jaunā vietā   -vai kaimiņiem būtu jānāk ar pīrāgiem  -kā amerikāņi, vai pašam jāapstaigā un jāiepazīstas?

Pie mums laikam tomēr otrs variants. Neviens nenāks, lai neliktos ziņkārīgs vai uzbāzīgs

Atslēdzies tuk

Re: Kaimiņi, attiecības, sapazīšanās
« Atbilde #1 : 2017. gada 15. jūlijs, 12:47:46 »
Kad noīrējām dzīvokli un sākām dzīvot, mēs bijām tie,
kuri satiekoties kāpņu laukumiņā sveicinājām un sākām runāties ar pamatiedzīvotājiem :)
Bet vecāku mājās  blakusmājas pārdotas citiem, un ir diezgan stulbi, ka jaunpienācēji pat neatņem sveicienu, varbūt tādēļ, ka nav latvieši... :(
Ā, un vēl atcerējos, kad vēl jaunībā īrēju dzīvokli, tad izirētāja uzreiz iepazīstināja
ar abiem tuvākajiem kaimiņiem, tas bija jauki.

Bet vispār, man šķiet, tam kurš ienāk kādā vidē,tāpat kā telpā ienākot,
pirmajam jāsveicinās un jāizrāda vēlmi būt “draudzīgam“.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 15. jūlijs, 13:01:47 no tuk »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 15. jūlijs, 12:56:18 »
Sapratu, par kuru tēmu ir runa. :)
Man viss sākas ar "Sveiki"! Pirmajai reizei - ne vairāk. Ja cilvēks ir atņēmis (viss normāli), tad nākamajā reizē var pajautāt kko par māju, teritoriju, dzīvošanu vai nedzīvošanu ziemā, par bērniem, kuri var nākt līdzi kopējam baram, utt. Jāsāk ir pamazām un jāskatās, kā reaģē. Vēl vēlāk jau ir iespēja aprunāties, tad - piedāvāt palīdzību, ja ko ievajagas ... Tā nu esmu nonācis līdz tam, ka viens kaimiņš aizdod pašam nevajadzīgu akumulatoru uz pusziemu, bet citi nāk skatīties hokeju (paša būdiņā TV nav), dabū tabletes pret saaukstēšanos, kad vajag un nav pašiem, dod savu bērnu līdzi braucienā uz jūru un ezeru. Tā kaut kā, bet visi šeit ne tuvu tādi nav.
Vēl ir svarīgi izvēlēties pareizo sākumpieeju nepazīstamajiem no divām:
1. Viņš noteikti ir labs cilvēks un priekš manis tāds paliks, ja kko nesabojās.
2. Viņš noteikti ir slikts, un priekš manis tāds paliks, ja nepierādīs man, ka tāds nav.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2017. gada 15. jūlijs, 13:44:34 »
Hmmmm....Kāpēc vsp obigāti ar kaimiņiem jāiepazīstas? Pietiek ar sveicināšanos.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #4 : 2017. gada 15. jūlijs, 14:13:44 »
Nūū, ir tomēr labi zināt, kas ir kaimiņi (to jau esmu ne vienu vien reizi stāstījusi, ka ir sanācis pieturēt durvis, kad kaimiņu dzīvokļa apzadzēji stiepa laukā televizoru...) Nevajag jau arī uzreiz čupoties un katru vakara satikties. Bet sasveicināties, zināt, kā iet, ja vajag.un var, ar kaut ko savstarpēji izlīdzēt -  tikai normāli. Bērni kopā var spēlēties, ja saskan utt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2017. gada 15. jūlijs, 15:23:22 »
Nūū, ir tomēr labi zināt, kas ir kaimiņi (to jau esmu ne vienu vien reizi stāstījusi, ka ir sanācis pieturēt durvis, kad kaimiņu dzīvokļa apzadzēji stiepa laukā televizoru...) Nevajag jau arī uzreiz čupoties un katru vakara satikties. Bet sasveicināties, zināt, kā iet, ja vajag.un var, ar kaut ko savstarpēji izlīdzēt -  tikai normāli. Bērni kopā var spēlēties, ja saskan utt.

Un ir reizes, kad tā sīkā palīdzība vai, kā noder. Kaut vai aiz troses priekšā piekabināties ziemā un nelecošu auto tos 20 metrus pavilkt ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2017. gada 15. jūlijs, 16:30:46 »
Par izdevīgumu kaimiņos dzīvojot, gan nekad nedomāju.
Man vienkārši šķiet nepieklājīgi diendienā, gadugadiem blakus dzīvojot pat vārdu nezināt...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2017. gada 16. jūlijs, 22:29:31 »
Normāli ir sveicināties. Ar laiku jau paši jūt, vai veidojas saikne ar kādiem konkrētiem kaimiņiem, tad jau ar tiem var arī patusēt

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2017. gada 16. jūlijs, 22:33:41 »
Nekad neesmu iepazinusies ar kaimiņiem. Sveicinos. Reizēm nezinu, ar ko. Vai tas ir kaimiņš vai garāmgājējs.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2017. gada 16. jūlijs, 22:41:10 »
mums arī nekāda tusēšana vai ciemos iešana nav, bet cits citu puslīdz zin. Šodien kaimiņienei aiznesu kūkas gabalu, nopļāpājām kādu stundu. Lielākā pulcēšanās -pie zemnieka piena

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2017. gada 16. jūlijs, 22:57:14 »
Kāpņutelpā vienmēr sasveicinos, nezinot - kaimiņš vai zaglis. Ar dažu šad tad pārmiju pāris pieklājības vārdu par laiku vai ko citu nenozīmīgu.

Speciāli iepazīties noteikti neietu, nepatiktu aŗī, ja pie manis nāktu.

Bet labai kaimiņu pazīšanai noteikti ir savas priekšrocības. Bet es neesmu čupotāja

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #11 : 2017. gada 16. jūlijs, 22:58:47 »
Manā mājā 4 dzīvokļi.
1 stāvā futbolists ar tēvu kurš smēķē dzīvoklī. Kā atver durvis tā smird
2 stāvā ģimene no Jordānijas laikam. Meitenes viena b/d otra kādā 3 klasītē. Mamma lakatiņiece ar švaku vācu valodu pa māju. Tēvs labi runā vāciski, strādā firmā par tehnisko darbinieku. Ir mašīna. Vnk klusa ģimene. Vienmēr apmainamies ar kā klājas un citiem vnk tekstiem.
3 stāvā nāks iekšā ģimene ar 2 bērniem ... nu redzēs. Iepriekš dzīvoja vecs laulāts vācu pāris. Ļoti jauki cilvēki. Vīrs pirms 2 gadi nomira un kundze novembrī izvācās
4 stāvā mēs :)

Spec iepazīties negāju kaut kā viss dabiski notikās
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2017. gada 16. jūlijs, 23:04:05 »
Šodien kaimiņam, kurš kopā ar 2 meistariem jumtu būdiņai naglo, kāpnes, kuras pašam šobrīd nevajag, aizdevu. Uzprasījos pats, - redzēju, kā puiši ar vienām mocās. Tam pašam kaimiņam uz brīdi velopumpi piešķīru, pašam sabojājies esot. Toties manam sīcim drauga vectēvs velo ķēdi salaboja - pārplīsusi bija.
Vislielākie ieguvēji no labām kaimiņattiecībām ir sīči. Šodien ciemata centrā novēroju veselas dažāda lieluma velosipēdistu bandas pulcēšanos. Veseli 8 bandīti bija.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2017. gada 16. jūlijs, 23:33:24 »
Nu, šis jau sāk izskatīties pēc kolchoza :)
Nekad neko neaizņemos, kur nu vēl no kaimiņiem...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2017. gada 17. jūlijs, 07:27:36 »
ā, nu, dzīvokļu laikos mēs ar nečupojāmies ar kaimiņiem