Autors Tēma: Lasīšana  (Lasīts 1326 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Lasīšana
« : 2017. gada 17. jūlijs, 13:23:26 »
Paskatījos SF grāmatu sadaļā. Tauta lasa, daudz lasa. Man liekās, ka galvenokārt tulkoto literatūru. Man tajā sadaļā nekādi nav ar ko padalīties, jo tagad sanāk reti lasīt daiļliteratūru. Pie tam - atpūtai (pār)lasās visāda vecā fantastika, Kouls un Bančs, Lukjaņenko, agrais Golovačovs, kāds lētais un vieglais detektīvs, Mariņina, Stauts.
Toties profesionālās literatūras kaudze ir iespaidīga - ij tieši specialitātē, ij tas, kas blakus. Parēķināju, ka sanāk vismaz 4-5 zinātniski raksti nedēļā, tādi - nu - smagā artilērija, kad domāšana tā pamatīgi jāieslēdz. Neskaitot sīkumiņus, kur apstiprināts jau citu rakstītais. Un par to tik ar dažiem kolēģiem parunājamies.
Interesanti, kā citiem ar speciālo literatūru? Daudz jālasa?
Nē, nu var jau nelasīt neko, izņemot ''vadlīnijas''. Nav obligāti. Bet profesionālā redzeslauka paplašināšanai man prasās. Kā jums?  Man nav ne mazākās nojausmas, kā ir celtniekiem vai grāmatvežiem. Vajag? Prasās?
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

Re: Lasīšana
« Atbilde #1 : 2017. gada 17. jūlijs, 13:41:12 »
Jā, jālasa un arī interesē. Varbūt arī tādēļ daiļ :) literatūrā patīk sarežģītāki teksti,
bet laiks, jā, cik ir, tik ir...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2017. gada 17. jūlijs, 13:50:22 »
Nelasu nekādu profesionālo literatūru, pat nevaru iedomāties, kurām profesijām būtu kas jālasa, izņemot likumus, dokumentus utml.
Daiļliteratūru lasu visu laiku un daudz, bet nerakstu Sf par to, slinkums.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2017. gada 17. jūlijs, 14:21:01 »
Jā, lasu speciālo. Neviens jau neliek, varētu nelasīt, bet man pašai interesē un prasās. Jo tas, ko daru, nav man pat īsti darbs iztikai, tas ir hobijs un dzīvesveids reizē.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2017. gada 17. jūlijs, 14:38:52 »
Speciālo literatūru no laba prāta nelasu, tikai tad, ja vajag kādu jaunu sertifikātu, vai esošos uzturēt.
Ir ok, interesanti, bet ar mēru to visu vajag

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2017. gada 17. jūlijs, 16:06:47 »
Man speciālās literatūras kategorijā ir likumdošanas akti, kas attiecas uz manu darba jomu. Garlaicīgi un pilni ar juridiskiem terminiem. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 17. jūlijs, 17:02:05 »
man priekš tā ir semināri

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 17. jūlijs, 20:02:18 »
Spec. literatūru lasu, bet ne savā jomā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2017. gada 17. jūlijs, 23:00:58 »
Es vēl reizēm lasu arī Tukkunga profesionālos tekstus :D,
tas tā, lai viņš sarunās nedomā, ka es blonda ;)

Bet reizēm, kad nav laika ko nopietni sākt lasīt, bet akūta vēlme pēc lasīšanas kā procesa,
mēdzu no grāmatplaukta izvilkt ko jau lasītu, atšķirt kur pagadās un palasīt :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2017. gada 18. jūlijs, 07:30:50 »
speciālo literatūru lasīt kā romānu no vāka līdz vākam ir stulbi. Es bieži grābstos ap tehniskās literatūras grāmatām (vai sērčoju tīmeklī, bet tur parasti nekā nopietna nav, viss ir par naudu), bet parasti meklēju ko konkrētu, ko man tobrīd darbā vajag.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2017. gada 18. jūlijs, 10:52:12 »
Pabeigšu vakarskolu, iemācīšos lasīt un ķeršos pie speciālās literatūras!
Kādreiz šīfers bija modernais materiāls, tagad raksta ka slikts?
Ko pēc pārdesmit gadiem teiks par šodienas modernajiem?...tām visām, krāsām, līmēm utt
Kàdreiz visu ārstēja ar aspirīnu!..tas bija moderni - ja iesnas, temperatūra - tā to moderno aspirīnu....kaut kur te SF ir tēma par aspirīnu...
Vispàr esmu pazaudējis cilvēcei kā tàdai, kopš izgudroja tvaika mašīnu un iekšdedzes dzinēu, tā pasaule un Zeme iet uz galu...arvien straujāk
Vienīgais vērtīgais izgudrojums ir prezervatīvs, bet arī tas nav glàbis, ka no 1 miljarda ir 8 miljardi cilvēku..
Cilvēces bojàeja sākās no brīža, kad zirgs vairs nebija galvenais transporta īdzeklis un burinieki uz jūras...
Tak lasiet visu jauno no speciālās literatūras, mēs paši vēl paspēsim redzēt tās beigas! ;)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #11 : 2017. gada 18. jūlijs, 13:22:35 »
Daiļo - to tā pa mazam bišķītim -vai nu kad galva apdullusi vai vakarā pirms miega - speciālā paņem lauvas tiesu laika.Speciālo - tāpēc, ka interesanti un nav  iespējams normāli strādāt, ja nelasa jaunāko.