Autors Tēma: dzīvības pašatņemšana  (Lasīts 1232 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

dzīvības pašatņemšana
« : 2017. gada 23. jūlijs, 20:58:18 »
Man atkal ienācies jautājums.
Dvēseles uzsāk savu ceļu uz Zemes ar kādu mērķi/uzdevumu. Lai turpinātu mācības? Tad kāpēc cilvēki izdara pašnāvības? Tas taču viņām nav ieplānots ceļa sākumā. Vai ir?

Atslēdzies Spārka

Re: dzīvības pašatņemšana
« Atbilde #1 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:13:30 »
Ja Tu par austrumu skatījumu, tad apmēram tā.. Dvēsele, kas iemiesojusies, no jauna pieļauj kļūdas. Tāpēc pastāv ticība daudzām pārdzimšanas reizēm, līdz beidzot var sasniegt ideālo būtību.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:27:20 »
Ja par austrumu reliģijām tad nav tik vienkārši. http://www.gudrinieks.lv/referati/eseja-domraksts/pasnaviba.html

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:31:47 »
Ja par austrumu reliģijām tad nav tik vienkārši.
Broņ, pažēlo foruma reputāciju, neliec linkus uz skolēnu referātiem. Tad vismaz kaut vai uz Vikipēdiju, kā dažs labs cits ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:48:39 »
Vismaz vienkārši viss izkārtots. Man atmiņā bija kaut kā tā par tām reliģijām. Dziļumā tak neiesim. Bet, ja kāds grib, var iet un meklēt tālāk.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:56:02 »
Austrumu reliģijas. :)
Nezinu, kā ir sintoismos, hinduismos, utml., bet vienā otrā citā ir tāds jēdziens kā liktenis. Pašnāvība = neapmierinātība ar nolemto = nepateicība.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #6 : 2017. gada 24. jūlijs, 03:09:07 »
Kaut kur lasīju skaidrojumu, ka dvēseles, kad tās ierodas uz pasaules, veikt savu ceļu, šo ceļu nojauš tikai aptuveni, nav gluži tā, ka ir ieprogrammēts, ka šajā dzīvē tā dvēsele izdarīs to un to un to, joprojām ir iespējas izvēlēties. Ir kļūdas, kas ir jāizlabo, mācības, kas jāiegūst, bet tas viss nav obligāti jāizdara tieši vienā dzīves ciklā. Jau pats fakts, ka ir jālabo kļūdas, norāda uz to, ka izvēles iespējas ir. Ja to nebūtu, nebūtu arī opcijas kaut ko izdarīt nepareizi. Tad nu dvēsele iet savu ceļu, labo, ko pamana labojamu, mācās, ko uzskata par vērtīgu, bet reizēm dvēseles no ceļa nomaldās (Ar šo nav domāta "noiešana no ceļa" ar nozīmi, kādu to lietojam ikdienā - nav runas tieši par atkarībām vai pievēršanos noziedzīgām darbībām, bet arī tās nav izslēgtas). Ja dvēsele ir apmaldījusies, tā kādu laiku meklē ceļu, bet, ja to neatrod, vai tai to neparāda, nepalīdz atrast, dvēsele izbeidz to bezjēdzīgo maldīšanos, lai sāktu no gala - nākamo ceļu, nu jau ar jaunu kļūdu bagāžu.

Atslēdzies dip

« Atbilde #7 : 2017. gada 24. jūlijs, 07:55:35 »
Paldies. Šāds skaidrojums man ir saprotams :)