Autors Tēma: Hermaņa nesapratne  (Lasīts 2797 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Hermaņa nesapratne
« : 2017. gada 31. augusts, 21:32:43 »
Es par šo
http://jauns.lv/raksts/zinas/252385-hermanis-nesaprot-ka-cilveki-spej-pamest-latviju-krediti-un-grutibas-iztikt-esot-mulkibas
Es savukārt nesaprotu, ko tur nesaprast, tak Latvijā sen ir biezais gals (kurš nesaprot) un plânais gals, kas nu sitas, ka var un māk.
Kāpèc aizbraucāt jūs? - jautāju aizbraucějiem.
Es aizbraucu gan karjeras, gan kredīta atmaksas dēļ. Kredītu ņēmu, jo griběju dzīvot mājā, nevis ķengaraga 1-istabniekā 4 cilv.ģimene.Jā, mājā dzīvošu pensijā, tur tā ironija.
Manu radu, draugu, paziņu lokā ir pa kādam, kas aizbraucis tāpěc, ka Latvijā nav kur likt lietā savas prasmes. 
Māsa aizbrauca jaunības, dzīves pieredzes un  izglītības děļ.
Ir draugs, kurš aizbrauca, jo draudzene nemitīgi zāģēja par naudas trūkumu.
Ir pa kādam, kam vienkārši bija iestājies naudas trùkums un apnikums.
Ir visādi..., bet laikam jau tā ir, ka paědušais izsalkušo nesaprot.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. augusts, 21:38:07 no Nomade »

Atslēdzies magda

Re: Hermaņa nesapratne
« Atbilde #1 : 2017. gada 31. augusts, 23:10:37 »
Nomade-netaisnojies! Neviens (normāls) cilvēks nedz Tevi, nedz kādu citu aizbraucēju nevaino!
Šis konkrētais rakstelis mani izbesīja! Absolūti izrauts no konteksta! Izlasi Hermaņa interviju Ievā, tad sapratīsi par ko ir stāsts!
Šepat,ir tēma-Ziņas raksta mazsmadzeņu kretīni. Tieši šis gadījums!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2017. gada 01. septembris, 01:15:29 »
te nu patiesi prasās raksta pilnā versija. man tādas nav , tāpēc komentāra nebūs.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 01. septembris, 09:17:36 »
Taisnību sakot, ja šī tauta mācētu drusku vairāk, zināšanas un prasmes būtu tais jomās, kurās to nav, tad tik tiešām varētu prom nebraukt. Tā kā tautiņa ir tāda, kāda ir, tad ko brīnīties? Brauca, brauc un brauks. Nesen palasīju vienu grāmatu par arābu kultūru. Citastarpā ļoti skaidri un saprotami apstāstīts, ko nozīmē jēdziens "civilizēta tauta/nācija"? Tad lūk, lai cik tas slikti neskanētu, latvieši NAV civilizēta tauta. Tieši tāpēc, ka aizbrauc.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #4 : 2017. gada 01. septembris, 11:41:05 »
Vai Tad ir sajūta, ka tauta, politiķi, procesu komentētāji un mediji ir apzinājuši šo pieredzi un nākamreiz, kad kaut kā citādi tiks izaicināta ļautiņu spēja prognozēt un plānot, ATKAL kaut kāda dīvainā veidā pamanīsies tik apmānīti?
Vai tie, kas kaut kādā veidā teica, ka nevajag šikot un pirkt tās pļavu arhitektūras brīnumus, jo viss ir 3x pārmaksāts un atslēgas nolikt nevarēs, vai tie pēc krīzes kaut kā tika vairāk cienīti, citēti, slavēti un tamlīdzīgi godināti?
Vai tie, kas teica, ka nekas nebūs, ka viss būs labi, tagad kaut kā tiek kritizēti un viņu teiktais tiek nopietni apspriests kā kļūdains?
Vai tauta vispār kopš Bankas Baltija laikiem ir iemācījusies izdarīt vispārinātus secinājumus par savām naudas plānošanas spējām un rīkoties pārdomāti, vai iemīļotie valsts mediji tur jel kā ir līdzējuši?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 01. septembris, 13:00:54 no pitons »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #5 : 2017. gada 01. septembris, 16:00:28 »
Vai Tad ir sajūta, ka tauta, politiķi, procesu komentētāji un mediji ir apzinājuši šo pieredzi un nākamreiz, kad kaut kā citādi tiks izaicināta ļautiņu spēja prognozēt un plānot, ATKAL kaut kāda dīvainā veidā pamanīsies tik apmānīti?
Vai tie, kas kaut kādā veidā teica, ka nevajag šikot un pirkt tās pļavu arhitektūras brīnumus, jo viss ir 3x pārmaksāts un atslēgas nolikt nevarēs, vai tie pēc krīzes kaut kā tika vairāk cienīti, citēti, slavēti un tamlīdzīgi godināti?
Vai tie, kas teica, ka nekas nebūs, ka viss būs labi, tagad kaut kā tiek kritizēti un viņu teiktais tiek nopietni apspriests kā kļūdains?
Vai tauta vispār kopš Bankas Baltija laikiem ir iemācījusies izdarīt vispārinātus secinājumus par savām naudas plānošanas spējām un rīkoties pārdomāti, vai iemīļotie valsts mediji tur jel kā ir līdzējuši?

Īsā atbilde ir: Neh..ne mārrutka.
Un tieši šī dārzeņa trūkumā slēpjas lielākā daļa grābekļu...

Atslēdzies magda

« Atbilde #6 : 2017. gada 01. septembris, 16:47:44 »
Zigfrid? Kurā ministrijā Tu sēdi- t.i. "strādā" ?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2017. gada 01. septembris, 16:50:00 »
Nesen palasīju vienu grāmatu par arābu kultūru. Citastarpā ļoti skaidri un saprotami apstāstīts, ko nozīmē jēdziens "civilizēta tauta/nācija"? Tad lūk, lai cik tas slikti neskanētu, latvieši NAV civilizēta tauta. Tieši tāpēc, ka aizbrauc.
Šim man interesētu pamatojums.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2017. gada 01. septembris, 17:52:53 »

Rekur jau bija pamatojums - latvieši nav civilizēti, tāpēc, ka aizbrauc.

(Prātoju) Ja aizbrauc necivilizētie, tad valstij taču labāk, ne? Paliek izlase  :shampis:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2017. gada 01. septembris, 17:54:51 »
Rekur jau bija pamatojums 
Nē, tas nebija pamatojums. Tas bija no sērijas "priekš kam man ledusskapis, ja es nepīpēju". :(

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2017. gada 01. septembris, 17:59:58 »
Atkal nepieliku  :sarcasm: zīmi

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2017. gada 01. septembris, 18:00:41 »
 Loģikā Zigis ar TPLV visu laiku  sacenšas :rofl:

Patiesībā  civilizācijas attīstība lielā mērā balstījusies uz migrāciju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2017. gada 01. septembris, 18:07:20 »
Nevar salīdzināt vēsturiski dažādas kultūras, nometniekus un klejotājus.
Bet Minnei savā ziņā piekrītu, kāds racionāls grauds tajā visā procesā ir. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 01. septembris, 18:18:18 no tuk »

Atslēdzies magda

« Atbilde #13 : 2017. gada 01. septembris, 18:16:53 »
Minne-bingo!!! :clap: :hi:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2017. gada 01. septembris, 18:32:03 »

Varēšu šobrīd apstāstīt tikai pēc atmiņas.
Tātad, par civilizētām tiek uzskatītas tikai tās tautas, kuras ir laika gaitā izstrādājušas ar pieejemajiem resursiem saistītas īpašas tehnoloģijas, prasmes, efektīvas ražošanas metodes, utt. Tas tālāk rada situāciju, kad, pateicoties iepriekšminētajam tā tauta spēj, pārdodot citām savu tehnoloģiju galaproduktus, nekustēt ne no vietas, t.i., - neemigrēt labākas dzīves meklējumos. Ienākumi ir pietiekami, lai nodrošinātu līdzvērtīgu apmaiņu, kā arī pašpatēriņu. Atslēgas vārds ... latviešu valodā nevaru atrast tādu vārdu. Krieviski - "оседлость", t.i., - spēja masveidā nemainīt aopdzīvošanas areālu, atrasties vienā vietā.
Un tai tēmas autores sarakstā ar iemesliem, kāpēc kurš aizbraucis, ir vairākums tādu, kuriem būtu iespēja neaizbraukt, ja vien par preci šajā valstī savulaik (un daudzkur - vēl tagad) netiktu padarīts viss, - gan zināšanas, gan ražošanas līdzekļi, gan beigu beigās - paši cilvēki - darbaspēks. To biš, - izpārdevām visu, kas bija. Ko tagad, kungi? A neko.
Tātad vēlreiz. Tautām, kuras nosargā savas attīstības rezultātā iegūto un kuras prot noorganizēt kaut cik vienmērīgu labumu sadali sabiedrības locekļu starpā, nekur meklēt laimi nav nepieciešams. Tās ir civilizētas. Tās, kurām nekā nav bijis, vai arī ir bijis, bet - izklakarēts vai atrodas 3% tās locekļu rīcībā, tām ir nepieciešams migrēt. Tās nav civilizētas.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 01. septembris, 18:41:39 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?