Molly's game (2017)
Drāma, autobiogrāfija....turpina "Volstrītas vilka" iesākto neveiksmi cietušo multimiljonāru autobiogrāfiju sēriju, kur šie melo ka ausis kust un taisās balti, pūkaini..
Šoreiz tā ir Mollija Blūma, kuras vārds jau vien ir zīmols tiem, kuri lasījuši Džoisa "Ulisu", jo kā man teica Spārka - Ulisā noteikti izlasi Mollijas runu! (piedod Spārka, pagaidām Uliss nav pieveikts...)
Molliju Blūmu tēlo Džesika Česteina ( tā kura tēloja CIP aģenti, kura noķēra BinLadenu), viņas advokātu Idris Elba (šķiet jau top aktieris).
Stāsts par Molliju sekojošs - trauma liedz iekļūt ASV olimpiskajā izlasē kalnu slēpošanas frīstailā un viņa kļūst palīdze Losandželosā vienam džekam organizēt pokera spēles slavenībām - aktieriem, bagātiem zīmuļiem utt....pēc konflikta ar šo džeku viņa nozog šo biznesu, pārvilina spēlētājus pie sevis izmantojot savu sievišķo šarmu...
Nu, cik nav redzēts, ka darbinieks uzmet bosu, nosper klientu bāzi un sāk savu biznesu?

Nu, viss beidzas, kad FIB paņem pie pakaļas par nelegālām azartspēlēm..
Mollija uzraksta grāmatu par sevi, tagad uzņemta filma..
Kàda tam visam jēga?
1.viņa cenšas pierādīt, ka nav nodevusi krievu mafiju, jo tad dienas skaitītas.
2.noslēpt naudas līdzekļus...ir izgudrota/samelota epizode kā viņu aplaupa dzīvoklī..
...un tas, ka nebija jāsēž cietumā šai par "pokera princesi" sauktajai, nozīmē divas lietas - viņa nodeva visu infu FIB , otrkārt kļuva par FIB informatori - tāds ir mans subjektīvais viedoklis!
Bet autobiogrāfijā viss ir skaisti un pūkaini...
Viena no filmas epizodēm, kur Mollija cenšas pierunāt vienu spēlētāju, lai uz viņas spēli atved krievu mafijas dùžus :
- klau, es tev maksāšu %, ja atvedīsi krievus!
- krievi nevienam īram neuzticās un nenāks spēlēt pie tevis..
- es esmu ebreju izcelsmes krieviete
- bet es domàju, ka Mollija Blūma ir īriete
- visi tā domā dēļ Džoisa Ulisa, bet es neesmu īriete!...
Filmu iesaku tiem, kuriem vēlreiz gribas pàrliecināties cik riebīgs ir cilvēku dzimums ...jo vairāk naudas , jo riebīgāks..
..un tiem, kuriem tuvs ir Freids...interesanta ir tēva un meitas psihoanalīzes seanss..