Autors Tēma: Budisms  (Lasīts 5458 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Budisms
« Atbilde #15 : 2017. gada 21. septembris, 09:32:58 »
Ar sērijveida slepkavām arī dialoga veidā runāsim? Ja jau, tad jau. Visi vienlīdzīgi :sarcasm:
Uz priekšu, kurš pirmais pieteiksies?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2017. gada 21. septembris, 10:07:57 »

Nomade, Tev tiešām vairāk vajadzētu garīgām lietām pievērsties :)

ja kas - ISISam ar sērijveida slepkavām maz sakara...
un ķerot binladenu, man šķiet, vairāk cilvēku aizgāja bojā nekā, alkaida nonāvēja...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #17 : 2017. gada 21. septembris, 11:12:06 »
Paldies par ieteikumu, bet mans viedoklis par jebkāda veida (garīgiem/negarīgiem, filozofiskiem, reliģiskiem) sludinātājiem ir jau krietnu laiku nostabilizējies, es vairs neesmu meklējumos.
Es pa to laiku priekšējā rindā pasēdēšanu un paskatīšos to jūsu garīgo cilvēku dialogu  :just_popcorn:

P.s. un terorisms, protams, ir noziegums 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2017. gada 21. septembris, 11:42:32 »
P.s. un terorisms, protams, ir noziegums

Piekrītu! bet vardarbīga savas ideoloģijas, ekonomiskās sistēmas, dzīves veida u.c. uzspiešana arī ir noziegums.

Viens noziegums rada otru noziegumu...

Kurš un kā tiek zīmēts kā vienīgais vainīgais? 

« Atbilde #19 : 2017. gada 21. septembris, 12:42:28 »
ak vai, Rietumi būtu tie uzspiedēji?! Tad nelieniet uz tiem Rietumiem, sēdiet savās čurkistānās pie savām tradīcijām, nevis pieprasiet, lai Sivēntiņa lelli (no Vinnija Pūka) izvāc no veikala skatloga, jo tā cūka, redz, aizskarot viņu reliģiskās jūtas.  Un tas ir fakts, šobrīd neatceros, tieši kurā, bet vienā lielā Eiropas pilsētā tas reāli notika jau pirms vairākiem gadiem, krietni pirms bēgļu krīzes.   [size=78%]    [/size]
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2017. gada 21. septembris, 13:02:54 »
...un Rietumiem baigi vajadzēja veicināt "arābu pavasari" Ēģiptē, Lībijā, Tunisijā, Jemenā, Sīrijā u.c., lai šo sivēntiņa jautājumu atrisinātu reizi par visām reizēm... tā rezultātā dabūjām miljonus bēgļu un ISIS, kas nemaz nav tas rezultāts, ko Rietumi sagaidīja...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #21 : 2017. gada 21. septembris, 13:35:15 »
Musulmaņu risinājums "civilizētās" rietumu pasaules redzējums tālu nav līdzīgs budisma risinājumam visiem konfliktiem. Bet nu rietumu koloniālisma politika (ar uzsvaru uz naftu un tirgus kontroli) arī nekad nav apgalvojis ka ir atbilstošs vai pat tuvojas budisma prasībām. Tāpēc Dalailama arī paziņoja, ka ja viņu aicinātu risināt problēmu, ar Daish viņš risinātu parunu ceļā. Pat pēckara diplomātijas paraugi iesaka šādus konfliktus risināt sarunu un sadarbības vidē, nevis ar spēku - kā to mēģināja risināt "rietumu" civilizētās naftas importētājas/eksportētājas koloniālkultūras. ASV bija pilnīgi skaidrs ka ar Daīsh nav iespējamas nekādas sarunas, jo Daīsh tika izveidots ar domu iznīcināt "arābu sociālisma" paliekas.
Līdzīgi ir ar Mjamu (Birmu - angļu koloniju), kas baidās ka Daīsh no tuvo austrumu valstīm varētu tikt "izeksportēts" (caur Afganistānu) budistu-musulmaņu konfliktu Mjanmā, ne velti pat miera prēmijas saņēmēja Auna Sana Su Či, paziņoja, lai naida kurinātāji pret Mjamu veic publisku un atklātu izmeklēšanu , un Mjama tai palīdzēs.
Un par sarunu neiespējamību, ar DaiŠh par ASV nāksies aizmirst, jo Afganistānā atkal dumpojas Taliban, kur ASV nav cita risinājuma kā tikai sarunas, vai piedzīvot sakāvi (kā savulaik to piedzīvoja PSRS).                   
p.s. un Paldies VVF kas Latviju izsaistīja visos imperiālistiskajos karos savas prezidentūras laikā, - VVF īstens budisma šaitans :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2017. gada 21. septembris, 13:46:50 »
īstens budisma šaitans :)
Budismā ir dēmoni, šaitans ir arābiem u.c.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2017. gada 22. septembris, 18:29:10 »
Mani pašu visā budismā mulsina vārda 'pareizs' lietošana   
Arī 'tīrs', 'taisns', 'tiešs', 'labs', 'pozitīvs', 'kārtīgs', 'likumīgs'. Šos jēdzienus lieto japāņi, kuri laikam taču budismu izprot labāk nekā angļi (right) vai krievi. Tulkotājiem, interpretētājiem vnk vieglāk visur atveidot vienādi.
Bez tam budisma tekstos tas 'pareizs' (laimi un apgaismību sekmējošs) ir skaidrots un ilustrēts tik pamatīgi, lai pat TPLV varētu saprast.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 22. septembris, 19:02:07 no Spārka »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #24 : 2017. gada 02. oktobris, 01:19:48 »
Hmzs, vai arī eksistenciālists var kļūt par Budistu diez?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #25 : 2017. gada 02. oktobris, 10:18:05 »
Sāc no pamatlietām :sarcasm: :
Budisms: "Ja esam dziļā pakaļā, tā patiesībā nav pakaļa."
Hinduisms: "Tik dziļā pakaļā ir būts arī agrāk."
Mormonisms: "Dziļā pakaļā vēl būsim."
Islāms: "Ja esam dziļā pakaļā, tātad tāda ir Allāha griba."
Katolicisms: "Esam dziļā pakaļā tāpēc, ka grēkojām."
Pareizticība: "Esam dziļā pakaļā? Pofig."
Stoicisms: "Atrašanās dziļā pakaļā mums nāk tikai par labu."
Krišnaītisms: "Dziļa pakaļa rāma rāma."
Jūdaisms: "Kāpēc dziļā pakaļā esam tikai mēs?"
Eksistenciālisms: "Ko patiesībā nozīmē būt dziļā pakaļā?"
Hedonisms: "Nav nekā labāka par labi dziļu pakaļu."
Subjektīvais solipsisms: "Dziļā pakaļā esmu es!"
Objektīvais solipsisms: "Dziļā pakaļā esi tu!"
Pesimisms: "Dziļā pakaļa ir permanenta, tā bija, ir un būs."
Nīče: "Nokļuvis dziļā pakaļā, kļuvu vēl stiprāks."
Kārnegijs: "Esi dziļā pakaļā? Uzsmaidi tai!"

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #26 : 2017. gada 17. decembris, 16:53:09 »

Citāts: Fromms
Dzenbudisma mērķis ir apskaidrība – tieša, nereflektēta realitātes aptvere, bez emocionālas aptraipītības un intelektualizācijas, atskārsmē par manu un Visuma saistību. Šī jaunā pieredze ir pirmsintelektualās, nepastarpinātības bērna aptveres atkārtojums, tikai jaunā līmenī, cilvēka prāta, objektivitātes, individualitātes pilnvērtīgas attīstības līmenī. Ja bērna pārdzīvojums, ko raksturo tiešums un vienbūšana, norisinās pirms atsvešinātības un subjekta- objekta nošķirtības, tad apskaidrības pārdzīvojums notiek pēc tās.
Ēriks Froms “Psihoanalīze un dzenbudisms”
Nu pamata uzsvars uz to, ka normāli ikdienas uztvere mums jau ir aptraipīta ar iepriekšējiem pārdzīvojumiem un piedzīvojumiem, un tas atstāj iespaidu uz to kā mēs piedzīvojam notiekošo. Es domāju ka ne man vienam, ir tādi piedzīvojumi, kad tu nevari saprast, ar ko runā runātājs, ar mani vai kādu personu, kas ar ko viņam bijis līdzīgs vai spilgts piedzīvojums. Un lai tas tā nebūtu, ir jāiet atklāsmes ceļš, kas ļauj saglabāt objektivitāti neatsvešinoties no sevis.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #27 : 2018. gada 31. janvāris, 23:19:47 »