Autors Tēma: Vēlamais budžeta sadalījums  (Lasīts 4873 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Vēlamais budžeta sadalījums
« Atbilde #15 : 2017. gada 22. oktobris, 18:11:20 »
Neesmu Latvijā pat ideoloģiski dzirdējis pieminām universal basic incom (ubi), jo šis UBI ir tirgus sociālisma modeļa pamats, kur līdzekļus UBI nodrošina kolektīvā īpašumā esoši izņēmumi, kā Rīgas brīvosta, Latvenergo utt. Latvijā to aizstāj ar minimālo algu, jo Latvijas sabiedrība neieredz cilvēkus, kas dzīvo no pabalstiem, nemaz neapzinoties ka cilvēku spēja strādāt ir Latvijā apdraudēta ar ilgstošo bezdarbnieku statusu un reģistros nereģistrēto cilvēku statusu. Bet Latvijas sabiedrība nav nobriedusi līdz UBI sociālās nodrošināšanas sistēmas, tai paša laikā ir iestrādāti elementi no šādas sistēmas, piemēram: pašvaldības noteikto garantēto minimālo ienākumu (GMI) līmeni, bet tur ir tā, ka ja tev sociālais darbinieks tev viņu neizgādā, tev ir vajadzīgs advokāts, un sociālie darbinieki ļoti bieži uzņemas arī morāles tiesnešu lomu, kas ir pilnīgi nepareizi.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #16 : 2017. gada 23. oktobris, 01:24:21 »
Ui, es te noteikti nevietā, bet kad izlasīju par "budžeta sadalījumu", man pēkšņi ienāca prātā, kā savu skanoši dala  Šleseris. Nu tas vairāk smaidiņam.
 Visiem zināms, ka Šleserim stabila ģimene un daudz bērnu. Tātad, šams paņem savu budžetu, katram sīcim piešķir pa 10 miljoni (pirmais jau ir dabūjis). Un tad sniedz deklarāciju ar 10 euro zaudējumiem un paskaidrojumu, ka bērni šo ir izputinājuši. Un viss - vidam nav nekādu iebildumu, ģimene laimīga, skanošais pie vietas - Leiputrija!
Valdībai būtu ko mācīties! Savādāk katru dienu jauns teātris, te pēkšņi atrodas liekie 20 miljoni, kurus sadala 100 gudrie, nākošā dienā skanošais trūkst ārstiem un učenēm. Par to, ka ceļus jālabo, vairs neviens nerunā,( ceļu nodokli protams savāc) nu ja kam Latvijai ceļi, ja visas lauku mājas tukšas...
Manā skatījumā, ideāls variants būtu, ja simts gudro saņemtu algā iztikas minimumu, jo pēc būtības ir tautas kalpi un kalps nedrīkst saņemt algā vairāk par kungu, tas nav ētiski. Algu maksāt par 40 nosēdētām stundām nedēļā  savā krēslā. Aizliegt ieņemt jebkādu citu apmaksātu papildus amatu, jo tas traucē veikt valsts pārvaldi. Noteikt vecuma cenzu - līdz 45 gadiem, ar obligātu psihiatra un narkologa pārbaudi. Ja kāds vecāks par 45 un ar visu varu grib piedalīties valsts pārvaldē, lai piesakās par konsultantu un iesniedz papīrus, ka šams ir zinošs konkrētā jautājumā. Dzīvošana bezmaksas spec.kopmītnēs, nekādas īres maksas radiniekiem. Nekādus transporta izdevumus, lai  piesaka valsts transportu, negrib, lai lieto sabiedrisko... Un tā tālāk. Man liekas, ka tas manāmi ietaupītu budžeta līdzekļus. Šamie vēlēšanās visi gribēja ka labu darīt valsts un tās pilsoņu labā,  savā programmā neviens nerakstīja, ka vēlās valsti izlaupīt. Tāpēc lūdzu, karogs rokā un uz priekšu. :lv:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #17 : 2017. gada 23. oktobris, 17:58:15 »
Taa tik truuka, ka loderiem veel garanteetu komfortablu lodereeshanu... ubi vinjiem...

Un mediciinaa ar ieksheeji teerinji jaapaarstrukturee...
Un pazinja skolotaaja izraadaas gandriiz 900 uz rokas sanjem... ne nu es ietu ar tiem bandiitiem par taadu naudu ciiniities, bet...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2017. gada 30. oktobris, 10:48:53 »
Nav tā, ka es dikti mīlētu Artusu, bet 10 minūtes var noskatīties:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #19 : 2017. gada 30. oktobris, 12:15:06 »
Njā, Kaimiņš man nu ļoooti nepatīk. Bet murgainajā runā ar pirkstu acī vienam otram iebrauca ka šņakst. Malacis.
Visus sakost!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #20 : 2017. gada 03. novembris, 10:01:53 »
jaunumi par budžeta sadalījumu :
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/684332-nakamgad_pieaugs_ministru_un_deputatu_algas?utm_source=inbox&utm_medium=news-export

nav jau nekas jauns, šai valstī katrs gads sākas ar deputātu un ministru algu pieaugumu. Kur tikai viņi to naudu ņem?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2017. gada 03. novembris, 10:13:07 »
Kur tikai viņi to naudu ņem?
Pagājšgad es tam sekoju līdzi. Saeimas un FM failos var atrast informāciju (piem.,nodevu  sadaļā x iekļaut vēl maksātāju kategoriju yyy, kas dos zzz). Šogad negribas noskaņojumu bojāt.