Autors Tēma: #Metoo  (Lasīts 66126 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Re: #Metoo
« Atbilde #420 : 2017. gada 29. oktobris, 20:34:33 »
Raimond, liekas, Tu "velc" uz to, lai "pārējās" atzītu sievietes līdzatbildību, ja nu, nedod dievs, kkas notiek.
Saprotu Tevi, ideālajā variantā cilvēks max nodrošinās - kā tusiņu, tā arī iespējamā un jau tēmā apspriestā dzīvokļa apzagšanas gadījumā. To jau neviens nenoliedz. Bet ideālās pasaules nav un cilvēki dažādu apstākļu dēļ nav ideāli. Kas nenozīmē, ka viņi savas nezināšanas/neapdomības vai vieglprātības dēļ pelnījuši piedzīvot vardarbību vai netikt aizstāvēti vardarbības gadījumā.

Un par tiem 2-4%. Ja pamanīji, tad tas neskar vien apmelojumus seksualās vardarbības lietās. Šāds % attiecas arī uz citiem noziegumiem. Pat statistikā pielaujamā kļūda ir 5% ;)

Man ir cita rūpe - šādas attieksmes dezinformē nezinošas jaunkundzes par lietu reālo stāvokli dabā.
Viņu dzīves un seksuālā pieredze ir nekāda un viņām autoritatīvi iegalvo, ka viņi nedrīkst. Nu nedrīkst un viss! Bet viņi ir visādi.
Izskatās, ka tās, kuras pašas vai viņu tuvas draudzenes vai radinieces ir piedzīvojušas to apgrābstīšanu vai dies nedod, vardarbību, nekādi nevar pateikt tai hipotētiskajai jaunkundzei - neej uz to garāžu!

Nejauciet, lūdzu, vainu un vainošanu un to, ko saka terapijā varmācību pārcietušai personai, ka viņa nav vainīga, ka vainīgs ir uzbrucējs ar to, ka eksistē daži likumi un noteikumi, kā darbojas reālā pasaule.
Un ka, lūdzu, policijā ir jārīkojas, lai tos 2-4% tomēr maksimāli pēc iespējas nepieļautu?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #421 : 2017. gada 29. oktobris, 20:42:08 »
Raimond, liekas, Tu "velc" uz to, lai "pārējās" atzītu sievietes līdzatbildību, ja nu, nedod dievs, kkas notiek.
Saprotu Tevi, ideālajā variantā cilvēks max nodrošinās - kā tusiņu, tā arī iespējamā un jau tēmā apspriestā dzīvokļa apzagšanas gadījumā. To jau neviens nenoliedz. Bet ideālās pasaules nav un cilvēki dažādu apstākļu dēļ nav ideāli. Kas nenozīmē, ka viņi savas nezināšanas/neapdomības vai vieglprātības dēļ pelnījuši piedzīvot vardarbību vai netikt aizstāvēti vardarbības gadījumā.

Un par tiem 2-4%. Ja pamanīji, tad tas neskar vien apmelojumus seksualās vardarbības lietās. Šāds % attiecas arī uz citiem noziegumiem. Pat statistikā pielaujamā kļūda ir 5% ;)

Minne, kautrējos jautāt, tie Tevis ieliktajā video dzirdamie Betijas "ejam, kur gribam", "dzeram, ko/cik gribam" ... tas būtu traktējams kā "nezināšana/neapdomība vai veiglprātība"? Es pareizi tagad saprotu? T.i., ja kāda jaunkundze vadīsies pēc tās Betijas ieteikumiem, tad viņai pēc tam ir pilnas tiesības teikt: "Nezināju, biju neapdomīga un vieglprātīga, - noticēju tai tantei video un mani apgrābstīja!" Ja tā, tad man jautājums, kāpēc tu te tādus jauniem prātiem kaitīgus video ievieto? Tad ar mietu tai Betijai vajag, nevis kā piemēru ... jo viņa tur kā karognesēja ar savām idejām uzstājas.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #422 : 2017. gada 29. oktobris, 20:44:58 »
Mierīgāk, pēdējais teikums bija lieks, citādi esi uztvēris spēles noteikumus.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #423 : 2017. gada 29. oktobris, 20:46:41 »

Man ir cita rūpe - šādas attieksmes dezinformē nezinošas jaunkundzes par lietu reālo stāvokli dabā.
Viņu dzīves un seksuālā pieredze ir nekāda un viņām autoritatīvi iegalvo, ka viņi nedrīkst. Nu nedrīkst un viss! Bet viņi ir visādi.
Izskatās, ka tās, kuras pašas vai viņu tuvas draudzenes vai radinieces ir piedzīvojušas to apgrābstīšanu vai dies nedod, vardarbību, nekādi nevar pateikt tai hipotētiskajai jaunkundzei - neej uz to garāžu!
Joprojām uzskatu šo rūpi par mākslīgi izzīstu no pirksta. Kas ko nevar pateikt, kas ko dezinformē? Nepazīstu nevienu māti, tanti vai radinieci, kas par attiecīgajiem riskiem meitas nebrīdinātu.
Jā, "viņi nedrīkst"! Un tad? Vai mazums ļauži dara to, ko nedrīkst? Gan slepkavo, gan zog, gan ar malumedniecību nodarbojas, gan izvaro. Rēkinies ar to un maksimāli, cik nu iespējams, centies nepakļaut sevi liekam riskam. Bet, ja nu kas, atceries, ka "viņi nedrīkstēja", tas ir - viņiem nav nekāda attaisnojuma.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #424 : 2017. gada 29. oktobris, 20:49:27 »
Zigi, mēs diez vai pie kopsaucēja nonāksim.
Tev uzsvars uz vienām lietām, man uz citām. Tu Betijas tekstos sadzirdi vienu, es - ko citu. Parasti diviem grāvjiem pa vidu ir aŗī ceļš, un normāli cilvēks tomēr uz ceļa mēģina turēties.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #425 : 2017. gada 29. oktobris, 20:51:09 »
Zigi, mēs diez vai pie kopsaucēja nonāksim.
Tev uzsvars uz vienām lietām, man uz citām. Tu Betijas tekstos sadzirdi vienu, es - ko citu. Parasti diviem grāvjiem pa vidu ir aŗī ceļš, un normāli cilvēks tomēr uz ceļa mēģina turēties.

Labi, lai tā paliek.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #426 : 2017. gada 29. oktobris, 20:52:09 »
Mierīgāk, pēdējais teikums bija lieks, citādi esi uztvēris spēles noteikumus.

Neuztraucies, daži drīkst.

Spēles noteikumi hahah, skaldīt matus un dzīt demagoģiju, tēlojot (kā lai maigāk pasaka, neriskējot sodu nopelnīt?  :sarcasm: )....

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #427 : 2017. gada 29. oktobris, 20:52:29 »
Joprojām uzskatu šo rūpi par mākslīgi izzīstu no pirksta. Kas ko nevar pateikt, kas ko dezinformē? Nepazīstu nevienu māti, tanti vai radinieci, kas par attiecīgajiem riskiem meitas nebrīdinātu.

Laipni aicinātas šo tēzi tepat uz vietas demonstrēt un pateikt tai hipotētiskajai jaunkundzei, lai viņa neiet uz to tusiņu. Kā katra no Jums to darīs? Stāstīsiet stāstu, baidēsiet, izskaidrosiet vai kā?

Man kaut kā nerodas pārliecība, ka visas to tā arī darīs.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #428 : 2017. gada 29. oktobris, 20:56:47 »

Laipni aicinātas šo tēzi tepat uz vietas demonstrēt un pateikt tai hipotētiskajai jaunkundzei, lai viņa neiet uz to tusiņu. Kā katra no Jums to darīs? Stāstīsiet stāstu, baidēsiet, izskaidrosiet vai kā?

Hihi....boss, vai zinies  :just_popcorn:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #429 : 2017. gada 29. oktobris, 20:57:41 »

Es, protams, neesmu "visas", bet tieši vakar, kad meitu no darba atveda ar firmas auto ap vieniem naktī (neesot, kam strādāt), mums bija saruna arī par šo tēmu. Es nevaru atļauties bērnam (pusaudzei) uzdot vēlamo par esošo. Ceru, ka saprata. Pareizāk sakot, saprata, jo teica, ka runāšot ar priekšniecību, ka nepiekrīt vairāk tādiem variantiem. Un braukt ar darba kolēģi - kurjeru - puisi vienā auto uz mājām naktī ... kaut vai tos nieka 7 kilometrus.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. oktobris, 21:27:16 no Zigfrids »

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #430 : 2017. gada 29. oktobris, 21:32:48 »
Tāpat izbrīna, ka "neesi pamanījusi" Zigfrīda regulārās nievājošās/aizskarošās piezīmes, kas uz "visām" attiecināmas.
Tā gan....

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #431 : 2017. gada 29. oktobris, 23:11:29 »
Tā gan....

Neatsakoties no sava viedokļa, atvainojos visām (-iem), kuriem mani izteikumi ir likušies nievājoši. Acīmredzot, neesmu spējis piemeklēt pareizos vārdus/izteicienus, lai noformulētu nostāju.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #432 : 2017. gada 30. oktobris, 08:30:08 »
Nu re, cik jauki.
Es te tā padomāju par publisko izglītības sistēmu un publisko ziņu telpu, kur kādas jaunas dāmas, kurām nav tie domājošie vecāki, patiešām var uztvert par patiesību to "visu varu, visu drīkstu" video. Kam nav neviena, kas pasaka, ka ideoloģisku apsvērumu dēļ mēs to nekritizējam, bet patiesībā - nu domā taču reāli!

Atslēdzies tex

« Atbilde #433 : 2017. gada 30. oktobris, 10:22:28 »
Kārtējais mēģinājums piespiest "domāt reāli"... Stāsts ir par to, ka "realitāti" laiks mainīt.
Visādi idioti, kā redzams, ir gana biezā slānī, tas tiesa, bet jaunajām dāmām būtu pa gabalu jābūt skaidram, ka šādi rīkojas tikai kretīni/ idioti utt un ka nedrīkst viņu aiztikt, ja viņa to nevēlas. Bez kādām atrunām, ka daži garīgie invalīdi tomēr drīkst u.t.t. Tas arī dotu daudz lielaķu pārliecību un spēju pastāvēt par sevi. Tā tīri psiholoģiskā pārliecība, ka viņš to nedrīkst, ka taisnība ir viņas pusē un ka sabiedrība un likumi viņu atbalsta. Un ja nu viņš tomēr dara, tad ir tiesības (arī fiziski) vērsties pret tādu jebkuriem līdzekļiem. Ja kāds mēģina uz kko piespiest draudzeni, tad arī jābūt pārliecībai, ka tā nedrīkst, ka ir jāvēršas pret tādu tēviņu- jāiet palīgā, jāzvana vecākiem, policijai, jāsauc skolotāja u.t.t. nevis vēl jākaunina draudzene post factum. Un ja visas un visi pret tādiem vērsīsies, viņu tiešām kļūs mazāk un pat, ja kādam klusībā tādas vēlmes būs, tad būs arvien vairāk bail realizēt.

Un te jāatgādina krimināllikums. Ir tikai 2 noziegumi pamatotās bailēs no kuriem pašaizsardzībai nav limita un nevar notiesāt par pārsniegtu pat ja noziedznieks aizstāvoties nogalināts. Slepkavība un izvarošana. Jebkurš, kurš mēģina, dod dāmai un jebkuram, kas viņu aizstāv, legālu license to kill.

Tie paši keisi, kur visādi kaimiņu onkuļi apgrābsta meitēnus un transporta grābstekļi - viņi daudz mazāk atļautos tā darīt, ja tā vairs netiktu čakarēta cilvēku smadzenēs kā norma... ka tādi ir, tur neko nevar darīt... Var. Ja katrs skuķis kā iebrēktos transportā par grābstekli(un pati jau sāktu šo zvetēt), tā visi šim mestos virsū. Kas ar somiņu pa dajebkurieni, kas tālāk, vnk paustu nosodījumu un viņam nāktos no tā transporta fiksi pazust. Vainīgs un apkaunots būtu viņš nevis viņa apgrābstītā meitene/sieviete.

Un tajā pašā jauniešu bariņā izbraukumā nekas nevarētu gadīties, ja to vienu kropli visi pārējie neatbalstītu. Un pat, ja šim kādas nelabas idejas rastos, pie 1. mēģinājuma viss bars jau būtu meitenes, kas saka nē, pusē un atstumts un apkaunots paliktu tas, kurš mēģināja.
Deram, ka tas vairs nemēģinātu. Un par viņu jau visa klase runātu un tad tiešām neviena ar viņu nekur vairs neietu.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 30. oktobris, 10:39:38 no tex »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #434 : 2017. gada 30. oktobris, 10:32:36 »
Kārtējais mēģinājums piespiest "domāt reāli"... Stāsts ir par to, ka "realitāti" laiks mainīt.
Es teiktu, ka te runa ir par sabiedriskās domas mainīšanu, kas pakāpeniski mainītu arī realitāti.