Autors Tēma: Laiks ziemas ripuļiem?  (Lasīts 9090 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Laiks ziemas ripuļiem?
« Atbilde #30 : 2017. gada 26. oktobris, 16:09:36 »
Visbeidzot - neviens jau neliedz to lūzni paturēt un mēģināt atjaunot, ja jau tur TIK baisi daudz ieguldīts... ņem cik dod, patur vraku, par iegūto naudu nopērk citu lūzni, kurā visu labo pārkrāmē. nav nekas neiespējams   
Pašam nav neērti tādas glupības rakstīt?!
Ieguldījums ir pārvērsts vrakā.
Otrkārt, vismaz manis pieminētajā gadījumā bija nosacījums, ka pat tas vraks netiek atdots.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2017. gada 26. oktobris, 16:13:41 »

Nē, nu būtu jau skaisti, ja varētu pirkt tikai jaunus auto, kas nekādus ieguldījumus neprasa, bet katrs pērk to, ko spēj nopirkt... Es savējā, piemēram, šosezon ieliku pie 2000, rēķinot, ka, citu pērkot, neiegūšu auto ar labāku lietošanas vērtību.

nē, jaunu auto pirkšanu (ja vien tas nav uz firmu) pa 50 un vairāk tūkstošiem nespēju saprast...
kādu 15k vērtu mazulīti (Toyota Avensis), vēl ņemtu uz operatīvo līzingu, nu kaut kā varētu sagremot... ja mēneša maksājums ir ap 160eur, tad te arī tie Tavi 2000/gadā arī parādās...   

Pašam nav neērti tādas glupības rakstīt?! Ieguldījums ir pārvērsts vrakā.Otrkārt, vismaz manis pieminētajā gadījumā bija nosacījums, ka pat tas vraks netiek atdots.

vajag izvēlēties normālas apdrošināšanas kompānijas  :talking:   manā gadījumā nosauca cenu, ko gatavi maksāt (teorētiski vēl pastāv kaulēšanās iespējas) un vraka cenu (~30%), ko varēju atstāt viņiem un dabūt vraku.  Nav glupības, zinu cilvēkus, kas ir pārkrāmējuši iekšas citā korpusā... bet tas nebija mans gadījums, man jau sirdī cits modelis bija iezadzies...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 26. oktobris, 16:19:28 no daddy »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #32 : 2017. gada 26. oktobris, 16:26:00 »
Kā Tev patīk visu sagrozīt. Nekur neesmu teikusi ka "mani 2000" ir mans ieguldījums gadā. Diespas. Šogad to ieliku. Vienreiz. Un, domājams, uz ilgu laiku.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #33 : 2017. gada 26. oktobris, 20:20:18 »
nekāda sniega tā arī nebija.
Bija, formalitātes pēc. Foto no vakarvakara pie manas mājas.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #34 : 2017. gada 26. oktobris, 21:19:36 »
nu, vakarvakars neskaitās :) tad man arī balts bija pagalmā. Bet no rīta šluss

Atslēdzies tex

« Atbilde #35 : 2017. gada 02. novembris, 10:42:09 »
Jūs nopietni pērkat 2. disku komplektu lietotām mašīnām? OK, nav runa par jaunu no salona, ko plāno lietot 20 gadus. 4 jaunu lieti ne-kruti diski maksā 500-1000eur. riepu maiņa līdz 30eur. Tātad, lai atpelnītu 500 riepas jānomaina vairāk kā 15x (8 gadi, mainot 2x gadā) vai 1000 eur = 15 gadi mainot 2x gadā. turklāt arī uz tiem pašiem diskiem ziemenes tak vairāk par 3-4 sezonām nelietosiet - periodiski būs jāpērk jaunas...un jāmaina. 2. disku komplekts atmaksājas labi, ja 10 gados.
Kur tur racions? OK, ja var dabūt lietotus manāmi lētāk vēl saprotu, bet tad jautājums, kur? Kurš tad labus pārdos? ja pārdos auto, tad tak parasti pārdos kopā ar to?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #36 : 2017. gada 02. novembris, 10:59:43 »
Jūs nopietni pērkat 2. disku komplektu lietotām mašīnām? OK, nav runa par jaunu no salona, ko plāno lietot 20 gadus. 4 jaunu lieti ne-kruti diski maksā 500-1000eur. riepu maiņa līdz 30eur. Tātad, lai atpelnītu 500 riepas jānomaina vairāk kā 15x (8 gadi, mainot 2x gadā) vai 1000 eur = 15 gadi mainot 2x gadā. turklāt arī uz tiem pašiem diskiem ziemenes tak vairāk par 3-4 sezonām nelietosiet - periodiski būs jāpērk jaunas...un jāmaina. 2. disku komplekts atmaksājas labi, ja 10 gados.
Kur tur racions? OK, ja var dabūt lietotus manāmi lētāk vēl saprotu, bet tad jautājums, kur? Kurš tad labus pārdos? ja pārdos auto, tad tak parasti pārdos kopā ar to?

:rat: 500 - 1000 eur... ar ko Tu brauc? Jaunu džipu vai limuzīnu?

man nevienam auto ziemas diski nemaksāja vairāk par 100 eur, protams, lietoti, metāla. Nu, darba auto neskaitās..
viens komplekts, ja kas - pilnīgi nelietoti diski bija, laikam no rezerves riteņiem salasījušies. Bet šobrīd meklēt diskus ir neracionāli, jo pirmkārt, nav izvēles, otrkārt uz ziemu cenšas pārdot dārgāk

Atslēdzies tex

« Atbilde #37 : 2017. gada 02. novembris, 11:09:56 »

:rat: 500 - 1000 eur... ar ko Tu brauc? Jaunu džipu vai limuzīnu?

man nevienam auto ziemas diski nemaksāja vairāk par 100 eur, protams, lietoti, metāla. Nu, darba auto neskaitās..
viens komplekts, ja kas - pilnīgi nelietoti diski bija, laikam no rezerves riteņiem salasījušies. Bet šobrīd meklēt diskus ir neracionāli, jo pirmkārt, nav izvēles, otrkārt uz ziemu cenšas pārdot dārgāk
šobrīd ne ar ko. meklēju pašu auto, bet ar to nevedas. Vai nu par dārgu, vai lūžņi, vai dārgi un lūžņi.
Nu wess teica, ka parastam 5+ g. avensim otrs jaunu disku komplekts 800. Bet, jā, runa bija par jauniem un lietajiem.

Tātad nav izdevīgi ņemt auto (ne wessa, cits, -wessu attmetu, jo tam auto stūri vilka uz vienu pusi un viņi pat nemēģināja piedāvāt to novērst), kam virsū ir ziemas diski ar ziemas riepām un nekas papildus līdzi nenāk. Jo būs jāpērk lietie vasarai. ...pirmkārt vasarai tur uzietu ar vismaz par collu lielāku diametru (pat oficiālajās specenēs bija). Ja runa ir par jauniem, tad diski + riepas = štuka klāt kā likts.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2017. gada 02. novembris, 11:20:31 »

Salīdzināji - jauni lietie, no salona... Nē, nu var jau, ja naudas kā spaļu.

Man vasaras diski lietie, ziemai  - metāla, ar dekoratīvajiem kalpakiem. Kad gribu/vajag, tad ratus pārskrūvēju, nemīcoties sezonālajās rindās pa servisiem. Un naudas ziņā tie diski sen jau atmaksājušies. Es gan tos pati nopirku, bet arī daudzi lietotie auto jau tiek pārdoti ar diviem riteņu komplektiem

P.S. Kaut kā man šķiet, ka tie, kas pērk jaunu auto no salona, neplāno ar to braukt 20 gadus...

Atslēdzies tex

« Atbilde #39 : 2017. gada 02. novembris, 11:59:37 »

P.S. Kaut kā man šķiet, ka tie, kas pērk jaunu auto no salona, neplāno ar to braukt 20 gadus...

Nu, kas ņem nomā/operatīvajā uz 5 gadiem un tad šo atdos un atkal jaunu, jau nu noteikti nepirks 2. disku komplektu... Tiem i rezerves riteņa nav, toties ir ilūzija, ka kasko iekļautā tehpalīdzība atbrauks šiem pakaļ piektdienas vakarā ap 23 kkur, piemēram, uz Kuldīgas novada meža ceļiem :D
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 02. novembris, 12:08:25 no tex »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #40 : 2017. gada 02. novembris, 12:12:37 »
Ir daudz riepu un disku tirgotāji, kas specializējušies šajā jomā. Nu, pa 300 var skaistu jaunu lieto disku komplektu sameklēt uz 16 izmēru. Autosaloni nekautrējas cenu uzmest pat x4, jo tas it kā šī modeļa disks, utt.

Tiesa gan, visu darīt pie paša auto dīlera ir visērtāk. Bet arī visdārgāk. Ja es to varētu nepiespiežoties atļauties, es droši vien arī to darītu. Bet tā kā ir tā kā ir, tad nākas pašam pagrozīties un pameklēties, lai ieekonomētu lietās, kur tas iespējams uz savas galvas un izdarības rēķina un par to starpību atļaujoties dzīvē kādas citas ekstras.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #41 : 2017. gada 02. novembris, 13:18:35 »
Ir daudz riepu un disku tirgotāji, kas specializējušies šajā jomā. Nu, pa 300 var skaistu jaunu lieto disku komplektu sameklēt uz 16 izmēru. Autosaloni nekautrējas cenu uzmest pat x4, jo tas it kā šī modeļa disks, utt.

Tiesa gan, visu darīt pie paša auto dīlera ir visērtāk. Bet arī visdārgāk. Ja es to varētu nepiespiežoties atļauties, es droši vien arī to darītu. Bet tā kā ir tā kā ir, tad nākas pašam pagrozīties un pameklēties, lai ieekonomētu lietās, kur tas iespējams uz savas galvas un izdarības rēķina un par to starpību atļaujoties dzīvē kādas citas ekstras.
Es nepirktu dīlera autosalonā, pat ja varētu. Jo jūtos, ka mani tur par pēdējo muļķi uzskata, par cērpamu stulbu aitu. Reiz, pirms gadiem, pie dīlera painteresējos, cik maksātu kardāna krustiņš priekš Nissan Patrol. Džekiņš parokas pa kompi un izdod atbildi - 70 Ls, piegāde pēc 2 nedēļām... Paldies! Iebraucu Gross auto un nopirku turpat uz vietas par 11 Ls. Nē, es saprotu, ka var atšķirties cena detaļām atkarībā no ražotāja un kvalitātes, bet ne jau 7x.  Tā ka, ejiet jūs dēt, dīleru autoservisi... 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2017. gada 02. novembris, 16:37:37 »
Nē, es saprotu, ka var atšķirties cena detaļām atkarībā no ražotāja un kvalitātes, bet ne jau 7x.  Tā ka, ejiet jūs dēt, dīleru autoservisi...

ka tik ne tā... golfam varbūt arī var likti visādus kreisumus, bet mašīnām, kas "dzīvsvarā" krietni virs 2 tonnām, iesaku meklēt oriģinālās daļas (vismaz ritošajai daļai) - galā sanāks lētāk un foršāk...

Konkrēti ar Volvo XC90 2x ieberzos - gan ar bremžu diskiem - neorģinālos nācās 2x pārvirpot, lai nebūtu vibrācija bremzējot, gan arī atbalsta buksēm - neorģinālās turēja tikai kādus 5000km

ar otro disku komplektu mani aprēķini rāda, ka naudas ietaupījuma tur nav... ir tikai IESPĒJA pašam nomainīt ripuļus...   

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2017. gada 02. novembris, 16:58:10 »
Vairākkārt ir nācies pārliecināties par oficiālo dīleru nekompetenci un centību naudas izkrāpšanā. Gan attiecībā uz autiņiem, gan uz datoriem.
Šajā ziņā man ir paveicies - ir paziņas un profesionāļi abās lietās.
4 skrūves dubļu sargam opeļcentrā izmaksāja... 56 latus. Firma samaksāja, es no savas kabatas nemūžam nemaksātu. Par amservu un toijotu jau rakstīju - ķēmi.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #44 : 2017. gada 02. novembris, 17:11:07 »
pašam ar ir jābūt pamata kompetencei (vai labiem draugiem) - gan autiņos, gan datoros, gan veselībā, citādi izģērbs, ka nemetās :) 
...ne serviss, ne ārstniecības iestāde neatmaksās nederīgu diagnostiku vai manipulācijas  :fryingpan: