Autors Tēma: par mājas apkuri.  (Lasīts 10123 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies j

Re: par mājas apkuri.
« Atbilde #45 : 2014. gada 22. novembris, 10:42:20 »
Gāze ir dārgāka nekā siltumsūknis sanāk. Neaizmirstiet, ka tā elektrība ir par visu kopā, arī gaisma etc.
Par gāzi maksāju ~ 270 eur izlīdzināto, apkures izmaksām jāpierēķina daļa no elektrības, jo sūkņi diezgan daudz noēd, (māja ~ 300 ,2, normāli siltināta), kad bija granulas, vajadzēja ~ 9 t gadā (var rēķināt pēc tagadējām cenām), ķēpa paliela ar pelnu izbēršanu, tīrīšanu utml.
Radiem māja (ap 200 m2), siltumsūknis mālā, maksā vidēji gadā elektrību 140 eur. Un tas ir ar visu gaismu! Otriem līdzīgi, arī ap 150 eur.
Gāzes ievilkšana tāpat diezgan maksā, painteresējieties, cik eur/metrā no sadales punkta līdz mājai

Atslēdzies mamzele

« Atbilde #46 : 2014. gada 22. novembris, 16:26:41 »
To, ka par gāzes ievilkšanu jāmaksā, tas jau skaidrs. Bet gāzes apkurei tas pluss, ka rudenī to ieslēdz, pavasarī izslēdz.
It kā granulu katli arī labi esot, bet man, personīgi, kaut kā bail būtu atstāt degošu katlu un aizbraukt prom uz darbu. Gāzes iekārtas kaut kā drošākas šķiet. Un nav arī regulāri jātīra. Pie tam daži paziņas, kam granulu apkure, saka, ka ir problēmas ar granulu iegādi. Viss aizejot eksportam un vietējam tirgum dikti maz atstājot. Līdz ar to šādā variantā jādomā par novietni kurināmajam. Secinājums - baisais čakars.

daddy

• Viesi
« Atbilde #47 : 2014. gada 24. novembris, 08:45:22 »
man, personīgi, kaut kā bail būtu atstāt degošu katlu un aizbraukt prom uz darbu. Gāzes iekārtas kaut kā drošākas šķiet.

HAHAHA, gāze, protams, nedeg, bet nosmird un tādējādi dod siltumu. Katrs to var zem segas pats pārbaudīt :D

Atslēdzies Betons

« Atbilde #48 : 2014. gada 24. novembris, 08:51:49 »
man, personīgi, kaut kā bail būtu atstāt degošu katlu un aizbraukt prom uz darbu. Gāzes iekārtas kaut kā drošākas šķiet.

HAHAHA, gāze, protams, nedeg, bet nosmird un tādējādi dod siltumu. Katrs to var zem segas pats pārbaudīt :D

Zem segas labāk ar sērkociņiem nespēlēties  :evil: