Autors Tēma: Es ņiknis, bet  (Lasīts 7810 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Es ņiknis, bet
« : 2017. gada 31. oktobris, 10:09:33 »
jā, bet ir biznesa ideja.
Tracina un kaitina katru reizi pie ēšanas klausīties tētuka gaušanos par to, ka tagad jau vairs neesot lāgā ko ēst. Jā, tracina. Bet nākas atzīt, ka nekur īpaši tālu no padomijas aizgājuši vis neesam. Tad bija jāmedī rijamo, tagad - tas pats. Katru reiz, kad roka sniedzas pēc kāda produkta veikala plauktā, domā - iegrābšos? neiegrābšos? Un tā ar katru produktu.
Ja grib kaut ko noteiktu, ko esi par labu atzinis, tad jābrauc bez maz uz ražotni vai vismaz uz konkrētu veikalu, kur šo lietu tirgo. Sakiet, ar ko gan tas atšķiras no produktu medīšanas padomijā? Ā, bija gan atšķirība. Ja produktu nomedīji, tad tas bija tieši tas, ko tā sauca un varēja atpazīt.
Punkts uzlikās ne tikai papum un man - nedēļu atpakaļ otrpusis skaļi paziņoja - viss, šajā valstī sieru vairs nepirkšu! Tas jau ir otrais produkts, ko šajā valstī nepirkt. Pēc ilgstošiem mēģinājumiem pirmās tika norakstītas mednieku desiņas. Skatos, ka to pašu ceļu iet pusžāvētās un cieti žāvētās desas.
Biznesa ideja. Varbūt kādam ir pa spēkam atrast, atlasīt produktus to sākotnējā garšā? Var atvērt veikalu ''Padomija'' vai ''Nostalģija''. Domāju, ka nebankrotēs!
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

Re: Es ņiknis, bet
« Atbilde #1 : 2017. gada 31. oktobris, 10:58:04 »
Pa manam, viss ir vienkārši - toreiz ēda to, ko dabūja, jo produktu trūka. Un bija gosstandart - ja tai doktordesā pienācās būt tikuntik % gaļas, tad tā tur bija. Dabūji to desu - laimīgs. Tagad produktu papilnam, katrs ražo ko un no kā grib, un "optimizē" izmaksas, lai lētāk varētu pārdot, jo - konkurence. Vari izvēlēties - lētā gala produktu ar nosaukumu "desa", aš par 1,50 eur/kg, kur gaļa blakus nav stāvējusi, vai tādu desu, kas no gaļas, tik kudiš dārgāk. Un visādus starpvariantus, katrai gaumei, vai, pareizāk - maciņam. Labi produkti ir, un sameklēt tos (sevišķi padomijas laika meklēšanā pieredzējušiem ļaužiem) nebūtu nekādu problēmu. Arī labu sieru papilnam. Jautājums tikai, vai tos var ikdienā atļauties...
Produktus padomijas kvalitātē atrast gan jau varētu, bet padomijas cenās gan vairs ne... Kaut gan, viss ir relatīvs - padomijas algas parastās - 150-200 rbļ., arī gluži nepelnām, pārsvarā tomēr vairāk. Lai gan atkal jautājums - cik varam atlicināt pārtikai pēc visu rēķinu nomaksas...  :sad_smiley:

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2017. gada 31. oktobris, 11:04:24 »
kvadra, good point. Skatoties kā tagad izpērk dajebkādus dzīvokļus un nojātus dranduļetus par afiggennām cenām, ja ņem padomju algu x10 un sauc par EUR, tad (neatceros cik kas padlaikos maksāja),piemēram, desa par 2 rbļ ekvivalents tagad būtu 20EUR/kg. Ņemot vērā, ka vidēji laba liellopa gaļa mazumtirdzniecībā ar pvn maksā ap 10eur/kg, tad nevajadzētu būt problēmai saražot desu pēc gostiem (gaļa+ garšvielas + darbs) pa 20 eur/kg lielos apjomos (mazos apjomos vnm dārgāk).
Camm, pirksi padomju doktordesu par 15-20EUR/kg? Un brauksi pakaļ uz 1 sīkbodi kkur rīgā? Kas visticamāk darbotos kā jau sīkbode 9-18. Turklāt regulāri, jo dēļ mazā konservantu daudzuma gan jau ka tādi produkti arī gana ātri bojātos - ilgam laikam nesapirksi...
Vai tādu būs daudz? T.i. vai izdosies ražot lielos apjomos?
Rimi ir ekoplaukti ar it kā eko šmeko, bet uuber dārgi, salīdzinot ar "parastajiem" produktiem. Kkā neredz, ka tauta tos gāztu riņķī, bet, ja jau tur, tad tie sevi atpelna. Tomēr to nodrošina liela ķēde, kam apjomu uztaisa "parastie" produkti, ko pērk masas, un spēja nodīrāt ražotāju bezmaz zem pašizmaksas par iespēju vispār gozēties tik apmeklētos plauktos.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. oktobris, 11:29:46 no tex »

Atslēdzies dip

« Atbilde #3 : 2017. gada 31. oktobris, 11:17:42 »
Vai nav tā, ka padomijas laikos viss, ko dabūja, bija garšīgs? Jo bija izstāvētas afigennās rindas. Cīsiņi - svētki! Atceros kā es pa Rīgu 80-to gadu beigās pirms Lieldienām medīju sīpolus. Kaut kādus kverplīšus dabūju  kaut kur pie Sporta pils.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2017. gada 31. oktobris, 12:00:32 »
Nu ko lai dara, katram savs. Mani, teiksim, tracina, ka visam, pat neprasmei nopirkt sieru tiek kabināts klāt "šajā valstī".

Bet es konservatīva, ko jau par mani. Gaļu pērku tikai vienā veikaliņā (nu labi, arī Kurzemes gaļsaimnieks mani pēdējā laikā ir paņēmis ar gardo cauraudzīti), olas man pieved klāt - ieraudzīju sludinājumu un pasūtīju... Siers kā siers, tās 5 šķirnes, kas man vajadzīgas...  desas vispaŗ vienaldzīgas, jebkādas - pērku tikai vienu konkrētu, ko esmu atradusi par gardu.

OK, moš man garšu izjūta prasta, bet nu ko lai dara, kāda nu ir, tāda ir. Principā viss apmierina. ja kas neapmierina - gatavoju pati bez "šitās valsts" piesaukšanas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2017. gada 31. oktobris, 12:02:09 »
Biznesa ideja. Varbūt kādam ir pa spēkam atrast, atlasīt produktus to sākotnējā garšā? Var atvērt veikalu ''Padomija'' vai ''Nostalģija''. Domāju, ka nebankrotēs!

Ir tāds bizness, ir pat produkti ar Tevis minēto nosaukumu ;)  https://pievedums.lv/gala?product_id=350

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2017. gada 31. oktobris, 12:04:40 »
pat produkti ar Tevis minēto nosaukumu
daddy, bet Tu vari droši teikt, ka būs tādi, kā garšīgās atmiņās?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2017. gada 31. oktobris, 12:07:46 »
nē, es neko negarantēju, kā tikai nosaukuma atbilstību tam, ko Camma piesauca :)

"garšīgās atmiņas" mums droši vien ir galvā, tāpat kā "bērnības takas" u.c. ...tagad ar pieaugušā acīm izejot tās takas, redzam, ka nekā tur nav patiesībā...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2017. gada 31. oktobris, 12:13:58 »
Atmiņai ir tā īpašība kaut ko piepušķot un ja nu kāda aina iztrūkst, tad ielīmēt kaut ko aptuvenu vai pat pavisam citu ainu, nekā bija patiesībā.
Ar garšu atmiņu ir tāpat. Vilšanās ir nevis šodienas garšā, bet garšas neatbilstībā atmiņām. Nav izslēgts, ka kāds produkts garšo identiski, bet a) atmiņa izdomājusi, ka bija citādāk b) garšas nianšu izjušana, pateicoties kaitīgiem vai arī veselīgiem ieradumiem, mainās.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2017. gada 31. oktobris, 12:31:54 »
Kur Zigis?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2017. gada 31. oktobris, 12:37:18 »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2017. gada 31. oktobris, 12:49:14 »
Nav izslēgts, ka kāds produkts garšo identiski, bet a) atmiņa izdomājusi, ka bija citādāk b) garšas nianšu izjušana, pateicoties kaitīgiem vai arī veselīgiem ieradumiem, mainās.

Konkrēts piemērs šņabis un "Bonaparte" - jūs esat pēdējos gados mēģinājuši tos lietot?  :rat: :rat: :rat:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2017. gada 31. oktobris, 12:55:52 »

Konkrēts piemērs šņabis un "Bonaparte" - jūs esat pēdējos gados mēģinājuši tos lietot?  :rat: :rat: :rat:

Abus kopā??? nē....

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2017. gada 31. oktobris, 12:59:39 »
Konkrēts piemērs šņabis un "Bonaparte" - jūs esat pēdējos gados mēģinājuši tos lietot?
Ei, nu. Tas nav piemērs no sērijas "izjūtas mainījušās" :(

Pieslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2017. gada 31. oktobris, 13:03:25 »
Pēdējais bonaparte ar ko mani uzcienāja vectētiņš patiešām bija baiss -kaut kāds cukurūdens ar šņabi saliets

Bet par pārējiem produktiem -lai opis atvēl 3x lielāku summu un būs jau labi. Valsts nav vainīga. Arī padomju laikos bija lētās desas "suņu prieks" un urbānās teikas par iemaltu papīru. Jo tādas vārītās desu štangas vispār ir padomju izgudrojums, lai pabarotu tautu. Foreveram ir vārītā desa "kā padomju laikos", laikam diezgan tuvu.