Autors Tēma: Sociālais dienests  (Lasīts 17413 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Sociālais dienests
« Atbilde #90 : 2017. gada 08. decembris, 10:54:50 »
Ja jau visiem tik ļoti ir vajadzīgs tas komisijas slēdziens un Tu saproti, ka viņš būs, vnk jānonāk līdz komisijai, kas gan jau kkādos pāķos ir iiilgi jāgaida un šogad kvotas beigušās - nav iespēja atrast tādu komisiju Rīgā par maksu daudz drīzāk? vai vnk ar maksu paātrināt procesu?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #91 : 2017. gada 08. decembris, 11:04:51 »
Jā, ārsta atzinums ir vajadzīgs, citādi kā lai zina, kur untums un kur medicīniska nepieciešamība. Bet tas jau neliedz iedot mazo karoti, protams! Kad viņa ēd to līdzdoto ēdienu - kopā ar visiem?? Dīvaini, ka tas ir atļauts. Tas nozīmē, ka karoti citu nedod, bet līdzdoto ēdienu tā pati ļaunā audzinātāja ļauj ēst? Tu ar medmāsu runāji? Vispār, kkas dīvains tur ir - vai nu iztrūkst komunikācija, Tu kko nestāsti vai neizproti vai vēl kas...
Vēl ir tādi vecāki, kuru sūdzībās daudz neklausās - vai nu viņi ir mūžīgie sūdzmaņi, vai ļoti mierīgas dabas, ko var neņemt galvā vai ļoti jauni - iemesli ir dažādi. Bet, ja sūdzība ir pamatota un rakstiski pareizi noformulēta un nosūtīta augstāk par bd vadību, reakcija būs vienmēr.
Auklīte mazajai iedod to ēdienu, kamēr mazā sēž tur viena savā skapītī. Audzinātāja par to man neko nav teikusi.
Es, laikam, esmu no tām, ko varētu būt palaiduši gar ausi, jo es visu parasti cenšos atrisināt mierīgi.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #92 : 2017. gada 08. decembris, 11:05:27 »
4) "parastajiem" bērnudārziem būtu jāspēj strādāt ar drusku īpašākiem bērniem, ja jau sistēma iet uz speciaļo likvidāciju vai atstāšanu ļoti smagiem gadījumiem (kas tiešām vispār nekustās utt) - ja personāls nav sagatavots un papildus neko pēdējos 20 gados nav apguvis - tā air gan pašas personāla vienībass, gan vadības vaina. T.i. vislabāk arī viņus uzreiz uz kontrolējošajām iestādēm @ ar veselu virkni adresātu līdz pat ministrijām, kas jeklā atbild par bērnudārziem;

Tex, Tu esi pārāk labās domās par LV izglītības un pēcizglītības sistēmu.
1. Pati augstākā izglītība (vismaz - viena konkrēta cilvēka piemērā; LU brīvdienu lekcijas 4 gadu garumā) vispār neko vai gandrīz neko nestāsta par jebkādiem īpašiem gadījumiem. Lektori ... viens regulāri stāsta savus ceļojumu iespaidus.
2. Jā, ir tās lekcijas, kuras Rīgā audzinātājām ir jāapmeklē kvalifikācijas paaugstināšanas pienākuma ietvaros. Formāli var tikt uz tādām bez maksas, tikai ir jāpaspēj dažu desmitu minūšu laikā uz tādām internetā pieteikties. Nokavēji, - gaidi nākamo reizi vai ej par maksu (algas, bez šaubām to atļauj  :sarcasm: ).
3. Ir departaments (virs PII), kuram, cik var spriest, nostāja ir "neaiztieciet mūs ar savām problēmām." Tieši tā, BD vadība ir situācijas ķīlniece, jo, ja departamentā ierunāsies par palīdzību kādu savu problēmu atrisināšanā, tevi sāks presēt kā neprofesionāli, ne savā vietā ... atbilstība amatam ... Rezultātā ir tā, ka vadība nav ieinteresēta jebkādu problēmu "palaist tautās". Labāk paši mocīsies un ne suņa neatrisinās, nekā prasīs palīdzību augšām.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 08. decembris, 11:12:17 no pitons »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #93 : 2017. gada 08. decembris, 11:06:57 »
Ja jau visiem tik ļoti ir vajadzīgs tas komisijas slēdziens un Tu saproti, ka viņš būs, vnk jānonāk līdz komisijai, kas gan jau kkādos pāķos ir iiilgi jāgaida un šogad kvotas beigušās - nav iespēja atrast tādu komisiju Rīgā par maksu daudz drīzāk? vai vnk ar maksu paātrināt procesu?
Tex, es nedzīvoju pāķos, ja vien par pāķiem nav uzskatāmi Pļavnieki. Daļu pārbaužu esam gājušas par naudu, bet visas es atļauties nevaru. Pati esmu ieinteresēta pēc iespējas ātrāk iziet to komisiju, lai nav vairāk šitādas mocīšanās.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #94 : 2017. gada 08. decembris, 11:10:03 »
Situācija ( ja nerunājam par komisiju un bērna diagnozi) ir vairāk kā dīvaina. Auklīte pa kluso dod ēdienu skapītī sēdošam bērnam  :rat:  Ja šo joku uzzinātu medmāsa  :talking: = auklītei pa dupsi. Un sliktā būtu viņa, ne sliktā audz-ja.
Komisijas nav par naudu, nosaka datumu, sapulcējas visi un kārtībā!!!

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #95 : 2017. gada 08. decembris, 11:20:02 »
Situācija ( ja nerunājam par komisiju un bērna diagnozi) ir vairāk kā dīvaina. Auklīte pa kluso dod ēdienu skapītī sēdošam bērnam  :rat:  Ja šo joku uzzinātu medmāsa  :talking: = auklītei pa dupsi. Un sliktā būtu viņa, ne sliktā audz-ja.
Komisijas nav par naudu, nosaka datumu, sapulcējas visi un kārtībā!!!
Pirms komisijas sēdes ir jāsalasa čupa visādu pārbaužu rezultātu. Nevar tur tā uz vietas aiziet ar bērnu pie rokas un viss. Tas arī ir tas, ar ko mes tagad nodarbojamies.
Medmāsa tiešām diez vai būtu sajūsmā, bet auklīti pataisīt par vainīgo arī negribās. Viņa vismaz cenšas palīdzēt.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #96 : 2017. gada 08. decembris, 11:44:30 »
Nupat izlasīju rakstu par autisma diagnostiku Latvijā. Tiešām murgs, kas japārdzīvo vecākiem!!! Maruu ieteiktu nekoncentrēties uz "ļauno" audzinātāju, kas, iespējams nemaz nav pie vainas, bet gan kā "atsisties" no soc.dienestiem. un turpināt cīņu par bērna veselību un iekļaušanos vidē. Varbūt tos sociālos var dabūt par sabiedrotajiem.

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #97 : 2017. gada 08. decembris, 11:57:20 »
Ja tiešām ir tā kā stāsti, audzinātāja ar savu rīcību kaitē bērnam, tur badā,
visu dienu bērnam jāsēž skapitī, kādēļ nerīkojies?
Un tā medmāsa, ko saka par visu dienu neēdušu bērnu?
No forumā stāstīšanas cik viena audzinātāja laba, otra slikta jau nekas nemainīsies.
Gribi ko mainīt, jārīkojas.
 Sāc ar bērnudārza vadību, ja pārmaiņu nav, sūdzies tālāk, savāc parakstus no pārējiem vecākiem par audzinātājas neprofesionalitāti, informē mēdijus.

Atslēdzies tex

« Atbilde #98 : 2017. gada 08. decembris, 12:33:32 »
Tex, es nedzīvoju pāķos, ja vien par pāķiem nav uzskatāmi Pļavnieki. Daļu pārbaužu esam gājušas par naudu, bet visas es atļauties nevaru. Pati esmu ieinteresēta pēc iespējas ātrāk iziet to komisiju, lai nav vairāk šitādas mocīšanās.
Man nez kāpēc bija radies iespaids, ka dzīvo kādā mazpilsētā vai ciematā. Rīgā - nomainīt BD un par šo sūdzēties visam pēc kārtas!

Un tad jau liela pašvaldība ar lielu $... Izglītības un sporta departaments domē utt - Rīga daudz labāk paplašina sūdzību iespējas, visa atrunāšanās par neapmācību ir vnk slinkums un nolaidība utt. -man vnk nez kāpēc visu laiku šķita, ka runa ir par mazpilsētu vai ciematu, kur tiešām nav cita dārziņa un pašvaldībā 5 deputāti...

Vai mans minējums par problemātisko audzinātāju arī aplams: viņa tur vnk sēž un gaida pensiju, kas vairs nav aiz kalniem?

Atslēdzies tex

« Atbilde #99 : 2017. gada 08. decembris, 12:41:22 »

Tex, Tu esi pārāk labās domās par LV izglītības un pēcizglītības sistēmu.

2. Jā, ir tās lekcijas, kuras Rīgā audzinātājām ir jāapmeklē kvalifikācijas paaugstināšanas pienākuma ietvaros. Formāli var tikt uz tādām bez maksas, tikai ir jāpaspēj dažu desmitu minūšu laikā uz tādām internetā pieteikties. Nokavēji, - gaidi nākamo reizi vai ej par maksu (algas, bez šaubām to atļauj  :sarcasm: ).

Mediķiem daudzviet algas nav lielākas un visi kvalifikācijas celšanas kursi ir $ slauktuves. Bet tie izturīgāki? Kkā tomēr tiek galā. OK, lai studētu medicīnu ir jābūt nosliecei uz mazohismu jau saknē, bet ar ko tad skolotāji un audzinātāji nespējīgāki? Kā redzams, otra audzinātāja, ar va ibez kursiem, bet tiek galā. Tomēr to piesaukt nevajadzētu, jo beigās savā kolektīvā vēl viņa pati var kļūt par slikto...
Būtu jāpakar pie lielā zvana tā konkrētā maita.

Spārka netic par formālo izglītību. Jā, ir strikti noteikumi. Bet zinu keisu, gan par auklīti un Rīgā, kur viņa vai bija vai nebija CV ierakstījusi to izglītību, bet vadībai tā vajadzējis kādu, kas strādā, ka speciāli peivēruši acis un nepārbaudījuši tās esamību. Līdz brīdim, kad kāds (tajā gadījumā privātas atriebības dēļ) nepasūdzējās augstāk par BD vadību. Lai cik labi strādātu, bija jāatlaiž ;)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #100 : 2017. gada 08. decembris, 13:19:20 »
Auklītei jau nu nevajag pilnīgi nekādu izglītību, bet par audz-ju gan bez augstākās pedagoģiskās neiztikt un pat vēl neder augstākā parastā, vajag tieši  pirmsskolas, neviens nemaz nevar paņemt darbā ne par kādiem blatiem, ja nu privātā iestādē, i to diez vai.
Ja par Maruu gadījumu - šādās profesijās, kā jebkurās citās, viss atkarīgs no cilvēka, ne no papīra - gan attieksme, gan rīcība utt.
Labs ir Pifa ieteikums un ,Maruu, ziņo, kā iet :)

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #101 : 2017. gada 08. decembris, 15:42:21 »
Vai mans minējums par problemātisko audzinātāju arī aplams: viņa tur vnk sēž un gaida pensiju, kas vairs nav aiz kalniem?
Ar šo Tu trāpiji! Viņai esot 30 gadu pieredze bērnudārzā, viņa zinot, kas ir izlaists bērns un kas nav. Un manējā esot vienkārši kaprīza.  :faint:

Iešu vēlreiz pie vadītājas, ja joprojām man stāstīs, ka neko jau nevar, jo nevienam nav vajadzīgās kvalifikācijas, rakstīšu sūdzības augstākstāvošiem.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #102 : 2017. gada 08. decembris, 17:22:20 »
30 gadu pieredze nozīmē, ka tiešām viņai nav tikusi izglītības sadaļa par speciālo pedagoģiju, tik sen tāda programma varēja nebūt. Bet kvalifikācijai ir jābūt.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #103 : 2017. gada 08. decembris, 19:54:08 »
Es arī brīnos, tik īpašs bērns, nevar to un šito. Bet mierīgi ēd svešas tantes - auklītes, dotu ēdienu skapī. Izskatās, ka to diagnozi tik viegli nedabūt.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #104 : 2017. gada 08. decembris, 19:55:38 »
Ar šo Tu trāpiji! Viņai esot 30 gadu pieredze bērnudārzā, viņa zinot, kas ir izlaists bērns un kas nav. Un manējā esot vienkārši kaprīza.

Šis tiešām ir taisnība, nevajag nemaz 30 gadu pieredzi.