Autors Tēma: Čūsknesis  (Lasīts 4382 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Čūsknesis
« : 2017. gada 14. decembris, 08:31:56 »
Šorīt mani telefons pārsteidza ar nedzirdētu zvaigznāju Saules ceļā Čūsknesis 30. novembris — 17. decembris. Ka jau pagājušo nakti, ko es pa daļai pavadīju kopa ar Spārku forumā, klātesošie noskaidroja - manas zināšnas ir cauras kā siets. Bet uz konkrēto faktu, ka Zodiaka ir Čūsknesis, "laikam nebūšu bijis mājās, kad man to stāstīja". :D  Nav ne mazākas nojausmas ko no tādas astronomiskas zīmes sagaidīt! Vai mani pārsteigs tramvajā zvans no nākamās sexa partneres (ka pagājuša naktī noskaidroja cita klātesošā, ka man tas būtu izdevīgi), nav norādes? Ko jūs domājat par Čūsknesi?

Atslēdzies ragana

Re: Čūsknesis
« Atbilde #1 : 2017. gada 14. decembris, 08:48:18 »
Laikam jau neko īpašu nedomāju. Mani netraucē, globālas katastrofas neizraisa, par pārējo lai katrs pats domā.  :murmur:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2017. gada 14. decembris, 08:50:13 »
Baidies, tplv, baidies! Čūsknesis Tev atnesīs pitonu, varbūt pat šādu http://apollo.tvnet.lv/zinas/australijas-policija-sastop-milzu-pitonu/816703   ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 14. decembris, 09:27:54 »
man liekas pirms pāris gadiem parādījās un sajauca kārtis visiem pareģoņiem

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2017. gada 14. decembris, 09:28:14 »
Nabaga Strēlnieki  :talking:

p.s.pačukstēšu, ka debesīs ir daudz, daudz vairāk par 13 zvaigznājiem "saules ceļā"  :banhead:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 14. decembris, 15:45:43 »
Rekur atradu 2015 gada rakstu par Zodiaku
Citāts
Tādējādi – kad astrologi saka, ka Saule, piemēram, ir Zivs zīmē, patiesībā tas tā nav, norāda astronoms Parke Kunkle. Tavu īsto astroloģisko zīmi nosaka Saules pozīcija dienā, kad esi dzimis, un tas nozīmē, ka viss, ko esi zinājis par horoskopiem, iespējams, ir ačgārns.
Astroloģijā strīdīgi jautājumi bijuši jau kopš pašiem tās pirmsākumiem. Piemēram, senajiem babiloniešiem bija 13 zvaigznāju, taču viņi vēlējās tikai 12, tāpēc izsvītroja no zodiaka Čūsknesi, bet Lauva horoskopā nebija iekļauts līdz pat Romas imperatora Jūlija Cēzara valdīšanas laikiem.
Minesotas Planetārija savienība ir izveidojusi pilnīgi jaunu zodiaku, kurā ņemta vērā Mēness gravitācijas ietekme. Iepazīsties ar to un uzzini, kāda ir tava patiesā horoskopa zīme!
1. Mežāzis: 20.janvāris – 16.februāris
 2. Ūdensvīrs: 16.februāris – 11.marts
 3. Zivis: 11.marts – 18.aprīlis
 4. Auns: 18.aprīlis – 13.maijs
 5. Vērsis: 13.maijs – 21.jūnijs
 6. Dvīņi: 21.jūnijs – 20.jūlijs
 7. Vēzis: 20.jūlijs – 10. augusts
 8. Lauva: 10.augusts – 16.septembris
 9. Jaunava: 16.septembris – 30.oktobris
 10. Svari: 30.oktobris – 23.novembris
 11. Skorpions: 23. – 29. novembris
 12. Čūsknesis: 29.novembris – 17. decembris
 13. Strēlnieks: 17.decembris – 20.janvāris
Čūsknesis zodiakā attēlots kā vīrs, kas cīnās ar čūsku, sadalot tās ķermeni divās daļās. Šī zodiaka zīme ir saistīta ar īstiem vīriem, kādi bija, piemēram, Senās Ēģiptes ārsts Imhoteps un bibliskais Jāzeps. Čūsknesis tiek uzskatīts par cilvēku dziedinātāju un medicīnas un zinātnes doktoru. Viņš tiecas pēc augstākās izglītības un apgaismības. Sagaidāms, ka viņš dzīvē gūs lielus sasniegumus. Čūsknesis spēj labi skaidrot sapņus. Līdzgaitnieki viņu apskauž, bet no sava tēva un sabiedrībā pazīstamām personām viņš saņem augstu novērtējumu.
Protams, man pilnībā nav skaidrs, kas ir Minesotas Planetārija savienība, bet nu ...
Vikipēdija par šo īpatnējo situāciju:
Citāts: wikipedia.org
Zodiaks (grieķu: ζωδιακός (κύκλος), zōidiakòs (kýklos) — 'zvēriņu (rats)') ir 12 zvaigznāju kopums, kas atrodas 16° platā debesu sfēras joslā, kuras centrs ir ekliptika — līnija, kas iezīmē Saules gada laikā veikto redzamo apriņķojumu. Ekliptika iet arī caur Čūskneša zvaigznāju, ko vēsturiski nepieskaita pie zodiaka zvaigznājiem.
Pirms aptuveni 2000 gadu, neņemot vērā atšķirīgo zvaigznāju platumus un Čūskneša zvaigznāju, zodiaka zīmes apmēram sakrita ar to zvaigznājiem, taču Zemes ass nobīdes (precesijas) dēļ tie laika gaitā viens no otra arvien vairāk attālinās. Mūsdienās šī nobīde jau ir aptuveni mēnesis.
A jā, un īsteni astronomi ar Astroloģiju nenodarbojas ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2017. gada 14. decembris, 16:28:36 »
kāds astrologs man bilda, lai es nelasu tās muļķības, tas ir tikai bizness. Gluži kā liela daļa vispārzināmās astroloģijas, viņš piebilda.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2017. gada 14. decembris, 20:06:09 »
Un par tādām muļķībām tēma jāatver? Atkal citāti no viki..
P.S. Pašu tēmas pieteikumu vispār nesapratu, kur problēma un kāds jautājums. Tikai to, ka nakti pavadījis ar Spārku un tramvajā gaidīs nākamo seksa partneri/-u.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2017. gada 14. decembris, 20:07:20 »
Un par tādām muļķībām tēma jāatver? Atkal citāti no viki..
P.S. Pašu tēmas pieteikumu vispār nesapratu, kur problēma un kāds jautājums. Tikai to, ka nakti pavadījis ar Spārku un tramvajā gaidīs nākamo seksa partneri.

Galvenais, ka pie filozofijas, psiholoģijas un ezotērikas  :just_popcorn:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2017. gada 14. decembris, 20:15:55 »
Nē, neko negribu zināt ne par kādu Čūsknesi - gadā ir 12 mēneši un 12 zodiaka zīmes, punkts un āmen. Un es esmu un palikšu Vērsis, nevis auns, arī punkts un āmen.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2017. gada 14. decembris, 20:40:54 »
Broņ..tu tplviņu atradīsi jebkur ... ;)

Ja ,kāds cits ierakstītu ,tad tak būtu normāli(iespējams) :scratch: vane?
p.s hm...man vispar pagultē jāielin... kopš manas pēdējās interesēšanās par un ap astroloģiju..neko par tādu čusknesi nebiju dzirdējusi. tākā paldies tplviņ...tagad zināšu... ka ir tādas runas  :yes: čūsknesis modies....
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2017. gada 14. decembris, 20:42:23 »
Saulvedis pamodinājis Čūsknesi mellenei  :shampis:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #12 : 2017. gada 15. decembris, 17:22:16 »
Nē, neko negribu zināt ne par kādu Čūsknesi - gadā ir 12 mēneši un 12 zodiaka zīmes, punkts un āmen. Un es esmu un palikšu Vērsis, nevis auns, arī punkts un āmen.

Zin es kādu laiku tā domāju, tā sakot, nevar tak gadsimtiem cauri muļķot tautu - bet izrādās var pavisam mierīgi.

Zodiaka zīme
Simbols
Rietumu astroloģija
Indiešu astroloģija
IAU noteiktais zvaigznājs
Auns
Auns
Vērsis
Vērsis
Dvīņi
Dvīņi
Vēzis
Vēzis
Lauva
Lauva
Jaunava
Jaunava
Svari
Svari
Skorpions
Skorpions
Strēlnieks
Strēlnieks
Mežāzis
Mežāzis
Ūdensvīrs
Ūdensvīrs
Zivis
Zivis

un tā tas ilgst jau tūkstošiem gadu :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2017. gada 15. decembris, 19:55:24 »
I kur pretruna? Mēs tā kā rietumnieki esam, ne? Nu tad pēc rietumu astroloģijas arī dzīvojam :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2017. gada 15. decembris, 20:03:43 »
Vienā tēmā izspriedām, ka esam tuva rada indiešiem  :lv: