Esmu redzējusi 7 filmas, kas pretendēja uz balvu, pēdējo, astoto (Vice/ Vara) diez vai skatīšos, neinteresē tēma.
Par vairākām jau izteicos - Zvaigzne ir dzimusi, Bohēmijas rapsodija - kopumā patika.
Par Romu aŗī rakstīju - vajag īpašu noskaņojumu, lai novērtētu.
Melnā pantera - nejūsmoju par fantastiku, lai gan pagājušā gada Ūdens forma, kas dabūja Oskaru, man ļoti patika. Tērpi jauki, par ko filma aŗī dabūja balvu.
Favorīte - kopā ar Romu bija starp līderēm nomināciju ziņā. It kā forša, raita filma, bet man traucēja gan reālo vēsturisko tēlu un notikumu kariķēšana, gan filmas kadru izkropļošana, brīžam pa vidu iestarpinot izliektus panorāmas skatus (vai kā tos sauc? - kad bildi paplašina, ietver kadrā plašāku panorāmu nekā acs var normāli uztvert). Patika tērpi, aŗī tie varēja pretendēt uz balvu. Cerēju un arī prieks, ka karalienes Annas tēlotāja Olīvija Kolmena saņēma labākās aktrises balvu.
BlackkKlansmen un Ceļvedis - abas par rasisma tēmu, abas patika, bet Ceļvedis labāk. Arī par šo filmu cerējusi, ka dabūs balvu, prieks, ka dabūja. Patika stāsts un ļoti patika Vigo Mortensens, kurš kopā arī citiem man simpātiskiem aktieriem - Bredliju Kūperu, Vilemu Defo un Rami Maleku - pretendēja uz labākā aktiera balvu. Vinnēja Fredijs Merkūrijs

...jā, pelnīti, protams, ja atceras, kā Malekam bija "jānoņemas" ar šo lomu

Nominētā Vilema Defo sakarā pieminēšu filmu Pie mūžības vārtiem - par Vincentu van Gogu. Stāsts tika atainots tādā savdabīgā manierē, tāpat nebija ne viegli, ne vienkārši skatīties raustīgās kameras dēļ, bet iestāstīju sev

, ka tas ir van Goga trauslās psihes raksturotājs. Defo nudien ir vislieliskākais van Gogs, pirmkārt vizuāli, otrkārt garīgi, ja nu es van Gogu iztēlojos

Un, protams, labākā oriģināldziesma - Lady Gagas Shallow. Nojauta un ceŗības atkal nepievīla.
Saldēdienam