Autors Tēma: pensijas  (Lasīts 5592 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Es456

Re: pensijas
« Atbilde #30 : 2018. gada 21. marts, 08:21:16 »
Nez, par ierēdņu algām. Vai tad tā kārtība atcelta?  Likmi veido minimālās algas reizinājums ar amatam atbilstošo koeficientu . Jo augstāks amats, jo lielāks koeficients.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #31 : 2018. gada 21. marts, 09:25:39 »
Tas jau sen nav spēkā. Visu izjauca skolotāju algas... Tie, maitas, tad pārāk daudz saņemtu. Varbūt, precīzāk, būtu pārāk daudz jāmaksā... Tagad tajā algu sistēmā pats velns kaklu var lauzt. Piemēram, "augstākais ešelons" pamanījies piesaistīt savas algas vidējai algai valstī. Un tad nu lielākoties tā - mazajiem gariņiem - nekā, lielajiem - būtisks algas pielikums.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #32 : 2018. gada 21. marts, 09:30:04 »
Kašmars... Man bija tāda nojausma, jo kā mainās minimālās, tā sociālajos tīklos  parādās raksti par resnā gala algu pielikumiem.

Atslēdzies Es456

« Atbilde #33 : 2018. gada 21. marts, 10:16:26 »
Jāsaka- labi ka tā! Būtu piesaistīts gada skaitlim, būtu vēl interesantāk....Nez reizina ar to pašu koeficientu ar kuru pensijas indeksē? :)))) Jeb tur tie koeficienti masīvāki?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #34 : 2018. gada 21. marts, 11:17:32 »
 :coffee: tur bija koeficienti kaut kādi, kaut kas par ik gada novērtēšanu un arī par darba kvalitāti. Ķipa par darbu maksā algu, bet ja to izdara kvalitatīvi, tad piemaksā. It kā darbu var  veikt arī nekvalitatīvi... kaut kā tā. Neko vairāk  nezinu