Autors Tēma: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...  (Lasīts 5293 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...
« Atbilde #30 : 2018. gada 09. aprīlis, 23:23:37 »
te nu es varu vēlreiz piesaukt savu Vācijas pusaudžu bariņu , tukša iela un gaida zaļo

Laikam tomēr vajadzēs tai likumpaklausībai ieiet asinīs vismaz pāris paaudzēs. Mūsu laikā pie mums tas laikam nenotiks.Vēl piemēri -slīkstošie bļitkotāji, kūlas dedzinātāji

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #31 : 2018. gada 09. aprīlis, 23:48:20 »
Vai tas Vācijas pusaudžu bariņš būtu tas, pēc kā vajadzētu tiekties? Bezsmadzeņu burtakalpība? Ordnungs pāri visam? Diespas.
Patiesībā priecājos, ka mūsu laikā pie mums tas vēl nenotiks.

Un nevajag bezjēgā mest visu vienā katlā - ielu šķērsotājus, kūlas dedzinātājus un dzimtenes nodevējus.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #32 : 2018. gada 10. aprīlis, 08:11:42 »
Vai tas Vācijas pusaudžu bariņš būtu tas, pēc kā vajadzētu tiekties? Bezsmadzeņu burtakalpība? Ordnungs pāri visam? Diespas.
Patiesībā priecājos, ka mūsu laikā pie mums tas vēl nenotiks.

Un nevajag bezjēgā mest visu vienā katlā - ielu šķērsotājus, kūlas dedzinātājus un dzimtenes nodevējus.

Meža pasākuma laikā cilvēks guva dziļu brūci sānos. Asinis gandrīz ar strūklu gāzās. Īsti skaidrā neviena.  Savainotais tiek vests uz slimnīcu. Policija apstādina par ātruma pārsniegšanu. Šiem saka, ka cilvēks asiņo, vajag uz slimnīcu.
Policists, redzēdams, ka šoferis skaidrā nav, nobļaujas "fiksi sēdies blakus", pats piesēžas pie stūres un aizbrauc līdz slimnīcai. Pa priekšu brauc otrs policists ar ieslēgtām bākugunīm.
Kad krīze novērsta, policistiem tika mierīgi psatāstīta situācija. Zin ko policisti izdarīja? Aizdzina atpakaļ mašīnu uz tusa vietu un piekodināja uz šosejas rādīties tikai pēc izgulēšanās.

Ja viņi par visiem 100 būtu likumpaklausīgi, viņiem vajadzēja turpat uz šosejas izsaukt un gaidīt "ātros" un šoferim tiesības atņemt.
Bet cilvēks sāk atslēgties...

Atslēdzies reno

« Atbilde #33 : 2018. gada 10. aprīlis, 08:20:01 »
Nevajag jau pārspīlēt ar manu jocīgo piemēru -paši par to smējāmies. Tas tikai parāda, kā zināmi paradumi kļūst automātiski.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2018. gada 10. aprīlis, 08:25:46 »
Jā, laba ilustrācija tam, ar ko atšķiras cilvēks saprātīgais no bezsmadzeņu burtakalpa. Patīkami, ja vēl starp policistiem tādi ir sastopami.

Bet ir viens BET. Burtakalpība kalpo vēl vienai svarīgai lietai - savas pakaļas piesegšanai. Izpildi visas vadlīnijas/noteikumus/punktus/paragrāfus un tev neviens neko nevarēs piesiet. Nu, noasiņoja, nomira cilvēks, likumīgos ātros gaidīdams. Gadās. Neba likumpaklausīgs policists pie tā vainīgs. Bet, ja nomirtu tajā policijas mašīnā pa ceļam uz slimnīcu, ej nu sazini, kā vēl tas beigtos policistam.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #35 : 2018. gada 10. aprīlis, 08:35:34 »
Kvadra 22:57:40 ... Šim es būtu gatavs kādus 54 "patīk" piespraust.

Vai tie, kuri spiež pogu, ir spējīgi kko izgudrot kaut vai sava slinkuma apmierināšanai? Mans variants - nē! Ja Pasaulē dzīvotu visos laikos tikai vācu pusaudžu bari un pogu spiedējas, civilizācija vēl aizvien kokos sēdētu ar granītcietu superargumentu "jo tā neviens nedara". Neviens nestaigā uz divi kājām, neviens neaudzē neko ēdamu sev, neviens nejūdz kkādus tur zirgus un nesēžas tiem mugurās (savas kājas takšu ir!) ... "Dari kā visi un nedomā!"

« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 10. aprīlis, 08:43:15 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #36 : 2018. gada 10. aprīlis, 09:42:11 »
Cilvēki ir dažādi un nekad nebūs tā, ka visi domās/ reaģēs/ darīs tā, kā Kvadra un Zigfrids uzskata par pareizu.
Tāpat situācija no situācijas atšķiras, un visu iepriekš nevar paredzēt.
Reizēm esmu domāju, kāpēc saliktas ceļazīmes ar aizliegumu apdzīt, ja tas jau tāpat ir skaidrs, ka nevar apdzīt nepārredzamā ceļa posmā. Nu bet ir tak tādi, kas neaizdomājas vai brauc kā autopilotā. Un labi, ja pamana vismaz ceļazīmi...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #37 : 2018. gada 10. aprīlis, 09:57:12 »
Pievienojos fizolopētājiem.
Sanāk tāda štelle, ka likumi rakstītā veidā vajadzīgi tiem, kuri šaubās un tiem, kuri pusidioti. Tas būtu - aptuveni pusei no populācijas. Ceturtdaļai tāpat ir skaidrs, ka zagt nav smuki, jo kāds var iedomāties nozagt tev, slepkavojot pats ar zarnu saturu var nošmucēties utt. Vēl ceturtdaļa būs klaji piedrāzēji vai pilnīgi idioti, kam raksti vai neraksti viss pie kājas, jo lasīt nemāk.
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #38 : 2018. gada 10. aprīlis, 10:57:20 »
Likumi vajadzīgi, lai zinātu, kuru sodīt! Un punkC.  :sarcasm:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #39 : 2018. gada 10. aprīlis, 12:03:15 »
Likumi vajadzīgi, lai zinātu, kuru sodīt! Un punkC.  :sarcasm:
Nu jā.
Kā man teica jurists - līgums ir vajadzīgs tikai tāpēc, lai otru pusi varētu pie kāķa aizvilkt.
Tāpat jau arī ar likumiem - pārāk lielas atširības ir starp dažādām izpratnēm par to, kas ir godīgi un taisnīgi.
Pie kam  - tas nenozīmē, ka pareizs ir tikai viens variants.
Bet ir bijuši gadījumi, kad dažs labs dzīvs un diezgan vesels palicis tikai dēl manām bailēm no krimināllikuma...

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #40 : 2018. gada 10. aprīlis, 22:37:30 »
Grēkoju, bet ar to nelielos. Tos, kuri negrēko, nelamāju. Katrs pats izdarām savas izvēles. Palieku pie uzskata, ja kreisajā joslā braucošie hroniski traucē, problēma ir sliktā plānošanā, vai vēl ļaunāk - neveselā nervu sistēmā.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #43 : 2018. gada 12. aprīlis, 23:46:49 »
Tāda nianse - kreisā josla pēc likuma ir domāta tam, lai apsteigtu transportlīdzekļus, nogrieztos pa kreisi, vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā. Slinkums gan tagad meklēt no telefona konkrētu punktu, bet, tāds eksistē. Es kādreiz domāju tāpat, kā Emīlija - kamēr nepārkāpju noteikumus, sēžu kreisajā joslā un visiem rādu vidējo pirkstu. Apkaunojošs posms manā dzīvē, saprotot, ka toreiz vienkārši muļķīgas iedomas pēc taisīju korķus. Ja sajūta liek braukt lēnu, laiks pārvākties pēc iespējas tuvāk labajai malai, atkarībā no joslu skaita uz ceļa. Tur, ja pašsajūta paliks sliktāka, arī apstāties drošāk varēs. Nekā vēl kā ezītim miglā ar nelabumu mēģināt nenotaranēt nevienu no labās joslas, lai apstātos malā. Uz ceļa vietas pietiek visiem, kas grib braukt precīzi uz 50 vai mazāk, tiem labā josla, kam šķiet, ka vajag ātrāk, tiem kreisā. Saka, ka nestrīdās par reliģijām. Nu tad šeit būtu jāsaprot, ka katrai joslai ir sava konfesija un ceļš nav tā vieta, kur mēģināt to mainīt. Jebkura "pamācīšana" uz ceļa var beigties letāli. Vai nu pašam, vai pārmācāmajam, vai kādam, kas vienkārši brauc jums abiem tuvu. Pat, ja mēs runājam par ātrumu 50km/h. Uz ceļa katram ir sava vieta, visi visur tiks un droši, ja ievēros elementārus noteikumus.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #44 : 2018. gada 13. aprīlis, 00:02:02 »
Maruu, lūdzu parādi man, kur es "domāju kā Emīlija"- ka sēžu KREISAJĀ joslā un rādu vidējo pirkstu.

Kur. ?

Kreisā josla, labā josla... Pa ceļiem, kur braucu es, pārsvarā ir viena josla katrā virzienā. Un neko, visi nokļūst, kurp jānokļūst. Ir pat iecietīgi un pieklājāgi braucēji, kas mierīgi pagaida pie tukšās gājēju pārejas, ja kādam tā poga nospiedusies...

Nervus savus ārstējiet, kreisās joslas jājēji...
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 13. aprīlis, 00:07:06 no Emīlija »