Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 74810 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Detektīvromāni
« Atbilde #495 : 2023. gada 17. oktobris, 07:49:07 »
Nav detektīvs, pat ne īsti klasisks, bet  tiešām interesants ģimenes spriedzenieks,-

Nikola Moriartija    Tev tas jāzin

(Nikola ir Laienas Moriatrijas māsa)

https://www.google.com/search?sa=N&rlz=1C1CHBF_enLV920LV920&sca_esv=573962864&cs=0&q=laiena+moriartija:+gr%C4%81matas&tbm=isch&source=univ&fir=1ZnO
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 07. marts, 11:05:37 no Luīze »

Atslēdzies reno

« Atbilde #496 : 2023. gada 15. novembris, 08:32:25 »
Sen nebiju lasījusi ar tādu interesi

Guntis Tālers   Pēdējais klients.

Jāiet uz bibliotēku prasīt pārējās

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #497 : 2023. gada 15. novembris, 15:17:12 »
Jaun'ak'a ir Sestdienas kungs. Man arī patkī Tālers.

Atslēdzies reno

« Atbilde #498 : 2023. gada 15. decembris, 19:12:10 »
Nupat izlasīju Tālera  Monstra rotaļu laukumu.
Aizdomas par vainīgo radās. Vēl, iznāca, ka policijā galīgi nejēgas un nozieguma vietu vispār neapskata. Bet vispār man patika, arī tik mājīgi saprotamais Tukuma apraksts un smukie mājas un novietnes plāni -uzreiz var iztēloties vidi

Atslēdzies reno

« Atbilde #499 : 2024. gada 10. janvāris, 12:47:40 »
Šī pie trilleriem vairāk
Sarija Lapenja  Tepat kaimiņos 
Raiti lasās, stāsts apm. "nekas nav tā, kā sākumā liekas"
No gultiņas pazūd mazulis, kamēr vecāki viesojas blakus mājā, turpat aiz sienas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #500 : 2024. gada 07. marts, 11:04:39 »
Dāvids Lāgerkrancs "Neskaidrība" ****
Pēc futbola spēles tiek nogalināts futbola tiesnesis - afgāņu imigrants Zviedrijā. Izmeklēšanai uz brīdi tiek piesaistīts konsultants Hanss Reke, taču sadarbība neizveidojas. Beigās no izmeklēšanas grupas atstādināta policiste Vargasa kopā ar Reki atrod vainīgos.
Lāgerkrancs ir sarakstījis vairākus turpinājumus Stīga Lārsona triloģijai par meiteni ar pūķa tetovējumu.  Nevar nepamanīt, ka autors atkal kaut ko ir "aizņēmies", šoreiz no Artura Konana Doila radītā Šerloka Holmsa tēla. Hanss Reke ir ģeniāls mūziķis, narkomāns, ievēro sīkumus un izdara pareizus secinājumus, grimst depresijā, ja nav nekā, par ko palauzīt galvu. Izklausās pazīstami, vai ne? :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #501 : 2024. gada 10. marts, 09:52:33 »
Sallija Hepvorta  Dvēseles radinieki ****

Par laulībām, kur viss šķiet brīnišķīgi un māju pašnāvnieku kraujas malā. Interesanti salikts stāstījums -toreiz un tagad. Diemžēl neiztiek bez nodevas, kas liekas jau ar likumu ieviesta -ciemos atnāk varones māsa Keta un viņas sieva Meja. Pie tam stāstā tam nav nekāda nozīme, tikpat labi vīrs varēja būt Mejs

Bet lasās raiti, vakarā ar paralēlu tv pašā laikā

Atslēdzies reno

« Atbilde #502 : 2024. gada 16. marts, 11:52:19 »
Neiesaku.  Sižets jau it kā ok, bet es drīz vien sāku pāršķirstīt, gari, dziļdomīgi tukši dialogi -man tāda tipa stāstījumi nepatīk
Freda Vargasa Otrādi apgrieztais vīrs **

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #503 : 2024. gada 16. marts, 20:53:25 »
Man ļoti labi aizgāja. Negaidīts atrisinājums un tas ceļojums ar afrikāņu princi un veco Vaktnieku tik labs un ar humoru. Dialogi no pirmā acu uzmetiena šķiet tādi,bet patiesībā atklāj ļoti daudz. Es ieteiktu lasīt! :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #504 : 2024. gada 16. marts, 21:02:23 »
Katram savs. Man arī tīri labi patika. Mana atsauksme iepriekšējā lapā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #505 : 2024. gada 22. marts, 20:54:10 »
Zigurds Neimanis  Dubultportrets

Man tādas duālas izjūtas. Kopumā kā detektīvs man patika, tiešām labi savērpts stāsts, kas beigās smuki saiet kopā. Atraktīvi, ar humoru. Pie tam paņēmu bibliotēkā ar zināmu skepsi.
        BET. Sākumā tā pasmīkņāju, bet beigās jau smējos un sāka pat kaitināt. Autors tik smieklīgi  spoguļo sevi galvenajā varonī -pusmūža vīrietis, priekšlaicīgi pensionējies policists (tātad ap 60?), bet nu tiiik neatvairāms visām sastaptajām sievietēm, arī tām, kam knapi 18, pat knapi pamodies un apenēs ejot skatīties, kas klauvē pie durvīm. Tas vēl tā varētu būt. Bet tas sarunu stils -"princesīt", cērtams kociņš,  man likās pārspīlēts un par daudz vulgārs. Bet "Princesīte" gan arī nav daudz labāka, katrā ziņā ne jau atbilstoši savam vecumam.
       Otrai sižeta līnijai arī varētu piesieties tīri par dažiem bišķi aiz matiem pievilktiem gājieniem un šis varonis dzer vnk nežēlīgi. Mazā aziāte un viņas anatomiskie dotumi tiek parakstīti detalizēti un ar baudu. Bet vismaz bez "princesītēm"
       Labs bija grāmatas noslēgums "pēc 8 gadiem" ar īsu aprakstu, kas noticis ar katru no varoņiem. Katrā ziņā -beigas laimīgas

Atslēdzies reno

« Atbilde #506 : 2024. gada 04. aprīlis, 15:35:46 »
Laikam jau pieminēta -
Pēdējā dzīvība, Pēters Mulīns/Pēters Nīstroms.

Iztiek bez jau tipiskajām skandināvu baisajām slepkavībām
Ļoti jēdzīga, gribu  nākošo "Otra māsa" -ja precīzi atceros nosaukumu

Atslēdzies reno

« Atbilde #507 : 2024. gada 05. maijs, 21:14:22 »
Lūsinda Railija   Slepkavības Flīthausā     5* būtu pārspīlēti, bet katrā ziņā laba. Tiešām žēl, ka rakstniecei bija tik īss mūžs...

Railijas 2006. gadā sarakstīts, bet neizdots romāns, ko tagad publicējis dēls.

Atslēdzies reno

« Atbilde #508 : 2024. gada 29. maijs, 09:56:17 »
Marī Ventrasa   Sniegavētra ****

Psihtrilleris, kur atsevišķie stāsti sapinas kopā. Rakstniece franču, darbība Aļaskā

Atslēdzies reno

« Atbilde #509 : 2024. gada 27. jūnijs, 19:04:04 »
Šarlote Linka Vientuļā nakts ****

Kā parasti, interesanti sapīts. Visas darbojošās personas šādā vai tādā veidā ir vientuļnieki. Slikto gan varēja nojaust, bet kādā veidā sliktais, to gan nē.