Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75116 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Detektīvromāni
« Atbilde #405 : 2022. gada 15. septembris, 14:09:46 »
Ar ko Noihausa jāsāk?
Sniegbaltītei ir jāmirst

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #406 : 2022. gada 15. septembris, 14:16:17 »
nē, Kirhofa ir meitas uzvārds, arī māsai Kimai tāds pat....bet vīram  pataloganatomam bija Henings

Patiešām. Henings.
"Kas vēju sēj" bija epizodiska intriga, ka Pia no atvaļinājuma atgriezās ar gredzenu pirkstā, bet netika atklāts, kas tas par gredzenu. Varbūt saderināšanās? :?:
"Mātes dienā" Pia figurēja kā Zandere. Mans minējums - vai nu autore kko saputrojusi, vai arī romāni netiek izdoti hronoloģiskā secībā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #407 : 2022. gada 15. septembris, 14:27:31 »
Patiešām. Henings.
"Kas vēju sēj" bija epizodiska intriga, ka Pia no atvaļinājuma atgriezās ar gredzenu pirkstā, bet netika atklāts, kas tas par gredzenu. Varbūt saderināšanās? :?:
"Mātes dienā" Pia figurēja kā Zandere. Mans minējums - vai nu autore kko saputrojusi, vai arī romāni netiek izdoti hronoloģiskā secībā.
...laikam jau kārtība..."Mātes dienā" bija teksts, ka Oliveram pirms tam tur kaut kādas dzīves eksistenciālisma problēmas...bet nevarēju atcerēties kādas, jo šķiet bija viss ok, sievasmāte iecēla par naudas maisa uzraugu! :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #408 : 2022. gada 15. septembris, 14:30:52 »
Iegāju Wiki - un še tev māmiņ, vasarsvētki -
Bodenstein/Kirchhoff series
  • Eine unbeliebte Frau (#1 An Unpopular Woman - published 2019)
  • Mordsfreunde (#2 Murder Friends - published 2019)
  • Tiefe Wunden (#3 The Ice Queen / Deep Wounds - published 2019)
  • Schneewittchen muss sterben (#4 Snow White Must Die - published 2010)
  • Wer Wind sät (#5 Who Sows the Wind - published 2012)
  • Böser Wolf (#6 Bad Wolf / Big Bad Wolf - published 2013)
  • Die Lebenden und die Toten (#7 I Am Your Judge / To Catch a Killer / The Living and the Dead - published 2015)
  • Im Wald (#8 In The Forest - published 2017)
  • Muttertag (#9 Mother's Day - published 2019)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #409 : 2022. gada 15. septembris, 14:35:29 »
Paldies, nakata kungs!  :big_hug:

Uzrakstīju jautājumu un tad pielēca pašai, ka eksistē google  :mrgr:

Aha, Schneewittchen - Sniegbaltīte tikai ceturtā viņas grāmata

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #410 : 2022. gada 15. septembris, 14:36:03 »
Viņa pirmās divas grāmatas ir publicējusi tika 2019 , kamēr mums pirmā "Sniegbaltitei ir jāmirst" jau 2010. (Vācijā), kas tagad sanāk kā ceturtā...   
"Mātes diena" izrādās ir pēdējā...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #411 : 2022. gada 15. septembris, 14:38:08 »
Veicu izpēti. Nele Noihausa ir uzrakstījusi 10 romānus par Kirhofas un Bodenšteina izmeklētajiem noziegumiem. Latviski izdoti 6 no tiem. Secība:
1. Eine unbeliebte Frau
2. Mordsfreunde
3. Tiefe Wunden
4. Schneewittchen muss sterben / Sniegbaltītei ir jāmirst (1.)
5. Wer Wind sat / Kas vēju sēj (6.)
6. Boser Wolf / Dusmīgais vilks (2.)
7. Die Lebenden und die Toten / Dzīvie un mirušie (3.)
8. Im Wald / Mežā (4.)
9. Muttertag / Mātes diena (5.)
10. In ewigen Freundschaft

Atslēdzies Minne

« Atbilde #412 : 2022. gada 15. septembris, 14:47:27 »
Tātad var arī saprast, ja sāk ar Sniegbaltīti un izjaukto hronoloģisko secību? Izmeklētāju peripetijas un privātās dzīves?

Kas ir iemesli, kādēļ netiek tulkots pēc kārtas?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #413 : 2022. gada 15. septembris, 14:58:18 »
Tātad var arī saprast, ja sāk ar Sniegbaltīti un izjaukto hronoloģisko secību? Izmeklētāju peripetijas un privātās dzīves?

Kas ir iemesli, kādēļ netiek tulkots pēc kārtas?
tulkots ir gandrīz pēc kārtas, tur tikai tie "vēji" bija aizkavējušies, bet ja var saprast pareizi, tad pirmie 3 romāni netika izdoti tad, kad tika uzrakstīti, bet tikai 2019.gadā...vēl ir variants, ka rakstniece vēlāk uzrakstīja tos trīs, lai gan pirmais ir "Sniegbaltītei ir jāmirst" ...uzrakstīja par to, kas varētu būt pirms tam

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #414 : 2022. gada 14. oktobris, 10:40:30 »
Keita Atkinsone 
"Lietu vēsture"   
"Kur ir, tur rodas"   
"Kad reiz būs labas ziņas?"     

Par šo rakstnieci ir atsauksmes pie "jaunatklātajām grāmatām", viņa rakstot arī cita žanra romānus, par kuriem ir labs novērtējums, bet pie detektīvromānu sadaļas neko neatradu, tāpēc rakstu šeit...visus trīs latviski tulkotos izlasīju šogad, diemžēl ne secībā, bet tas daudz netraucēja!   
Izmeklē privātdetektīvs Džeksons Broudijs un policiste Luīze Monro, kura secīgi pa romāniem kāpj arī pa karjeras kāpnēm un ir jau vecākā inspektore.   
Tiešām labs seriāls, intrigas interesantas, notur interesi līdz finālam.   
Man kā Roulingas/Galbraita izveidotā privātdetektīva Kormorana fanam radās jautājums - kurš tēls izveidots ātrāk?   
Straiks vai Broudijs?   
... grūta bērnība, pēc tam armijas policija....un kļūst par privātdetektīviem...daudz kopīgu rakstura iezīmju, bet varbūt tādu darbu citi nespēj veikt?     
Ja salīdzina literāro veikumu detektīvromānu žanrā, tad Atkinsone ir Saljeri, bet Roulinga ir Mocarts! :)   
Iznākusi ir arī ceturtā grāmata, bet bibliotēkās šķiet vēl nav -   
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/203374-agra_gaita_es_ar_suni.html

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #415 : 2022. gada 14. oktobris, 10:53:03 »
Ja salīdzina literāro veikumu detektīvromānu žanrā, tad Atkinsone ir Saljeri, bet Roulinga ir Mocarts! :)   
Iznākusi ir arī ceturtā grāmata, bet bibliotēkās šķiet vēl nav -   
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/203374-agra_gaita_es_ar_suni.html

Kāpēc vispār ar kaut ko jāsalīdzina? Un kāpēc ar Roulingu nevis Noihausu? :mrgr:
Es arī gaidu, kad bibliotēkā būs pieejama nākamā Atkinsones grāmata  :smile:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #416 : 2022. gada 14. oktobris, 16:31:40 »
Kāpēc vispār ar kaut ko jāsalīdzina? Un kāpēc ar Roulingu nevis Noihausu? :mrgr:
Es arī gaidu, kad bibliotēkā būs pieejama nākamā Atkinsones grāmata  :smile:
..ar Noihausu tā nevar viegli salīdzināt...Roulinga un Atkinsone ir britu rakstnieces, kuras dzīvo un raksta vienā laikā...tāpēc Mocarts un Saljeri, kuri arī laika biedri...nu, Noihausa ir vācu rakstniece un nav man citas vācu detektīvu autores, ko pielīdzināt...ok, viņa ir Vāgners! ...bet nevar tak salīdzināt Mocartu ar Vāgneru?...tas nu ir bezjēdzīgi...

Atslēdzies reno

« Atbilde #417 : 2022. gada 16. oktobris, 11:59:13 »
Es Atkinsoni vērtēju krietni augstāk par Roulingu. Atkinsonei fascinē  perfekti savērptais sižets, raits stāsts, un pats galvenais -ironija un vārdu spēles, kas ir īsta bauda, lasot angliski. Roulingai daudzvārdība, kas neko īsti sižetam nedod

Nupat izlasīju Šarlote Linka "Bez vainas"  ***, trešā zvaigzne tikai par daudzsološo sākumu. Nodomāju -nu Linka arī mēģina kā Atkinsone, dažādi, savstarpēji it kā nesaistīti tēli, kas beigās sapinas kopā un atrisina intrigu. Un nekā. Sākums tiešām interesants, bet atrisināt nav pratusi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #418 : 2022. gada 16. oktobris, 12:56:33 »
Tā ir Linkas pēdējā grāmata? Es arī nobrīnījos par visu to ņemšanos un nekādām beigām :?:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #419 : 2022. gada 16. oktobris, 13:56:19 »
Linkai viena bija tiešām interesanta- satikās tusiņā bijušie skolas vai studiju biedri un tad slepkavība. Nosaukumu neatceros, bet pat nopirku toreiz.
Pamekleju netā- saucas Pagātnes ēnas.