Autors Tēma: pārcilvēks  (Lasīts 8276 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: pārcilvēks
« Atbilde #15 : 2018. gada 12. augusts, 12:30:03 »
Šajā kontekstā vienmēr pārņem divējādas sajūtas.
No vienas puses - it kā būtu cilvēkam intelektuāli jāaug. Diemžēl arvien vairāk nākas saskarties ar kretīniem profesionālā ziņā. Ir daži izcili speciālisti savās nozarēs, bet lielākā daļa ir vienkārši tumsoņas. Visur. Gribi zobus salabot? Dabūsi meklēt spečuku. Gribi normālu frizūru - atkal meklējumi. Ginekologs - apstaigāsi 5-6, kamēr cik necik jēdzīgu atradīsi (ja tiešām kas jāārstē). Valkājamas kurpes - meklēsi pa veikaliem līdz zilām vēmām. Veļa - tas pats dieviņš. Par pārdevējiem tajos kurpju un krūšturu veikalos pat nepieminēšu, tie nav pārdevēji, tie ir pabiras.
No otras puses - ko tad tiešām cilvēkam pilnai laimei dzīvē vajag? Pilnībā pārzināt visus mākslas stilus un novirzienus smalkākajās niansēs? Lielā hadronu kolaidera darbības principus un kādēļ tas ''bumps'' grafikā apgriež visus fizikas principus ar kājām gaisā? Elitai Patmalniecei būtu jāzina domnas procesu vai Ņekrasova darbus? Kas manā dzīvē īpaši mainījies no tā, ka zinu to domnas procesu, naftas pārdzīšanu un Puškina dzeju?
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #16 : 2018. gada 12. augusts, 12:30:36 »
Es taču atzinu, ka izpildījums bija nekam nederīgs. Redziet, ideja un tās izpildījums nereti neiet roku rokā. LV, kādu to iedomājās cilvēki barikāžu laikā un tas, kas ir tagad, ir viens no neskaitāmiem piemēriem iepriekšminētajam. Ar komunistiem tieši tā arī notika. Tieši tas pats mūsdienās notiek gan ar kapitālismu, gan ar Islāmu, gan ar kristietību, gan noteikti ar daudzko citu. Jā, var teikt, ka ceļš uz elli ir bruģēts labiem nodomiem, bet vai neveiksmes būtu iemesls nolaist rokas un pasludināt, ka civilizācija mainīties nespēj pēc definīcijas?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #17 : 2018. gada 12. augusts, 12:43:39 »
Šajā kontekstā vienmēr pārņem divējādas sajūtas.
No vienas puses - it kā būtu cilvēkam intelektuāli jāaug. Diemžēl arvien vairāk nākas saskarties ar kretīniem profesionālā ziņā. Ir daži izcili speciālisti savās nozarēs, bet lielākā daļa ir vienkārši tumsoņas. Visur. Gribi zobus salabot? Dabūsi meklēt spečuku. Gribi normālu frizūru - atkal meklējumi. Ginekologs - apstaigāsi 5-6, kamēr cik necik jēdzīgu atradīsi (ja tiešām kas jāārstē). Valkājamas kurpes - meklēsi pa veikaliem līdz zilām vēmām. Veļa - tas pats dieviņš. Par pārdevējiem tajos kurpju un krūšturu veikalos pat nepieminēšu, tie nav pārdevēji, tie ir pabiras.
No otras puses - ko tad tiešām cilvēkam pilnai laimei dzīvē vajag? Pilnībā pārzināt visus mākslas stilus un novirzienus smalkākajās niansēs? Lielā hadronu kolaidera darbības principus un kādēļ tas ''bumps'' grafikā apgriež visus fizikas principus ar kājām gaisā? Elitai Patmalniecei būtu jāzina domnas procesu vai Ņekrasova darbus? Kas manā dzīvē īpaši mainījies no tā, ka zinu to domnas procesu, naftas pārdzīšanu un Puškina dzeju?

Zināšanas un prasmes (priekš manis) vispirmām kārtām ir iespēja būt brīvam un neatkarīgam. Tas ir tas, pēc kā tiekties. Runa nav par iluzoro brīvību, kuru piedāvā uz katra stūra, bet par kaut ko tādu (par imunitāti pret, vēlams, jebkuru stulbuma un iracionālisma izpausmi attiecībā pret sevi no jebkuras varas):

... tie, kuri zina filmu, sapratīs, par ko ir runa. Interesantākais - aptuveni līdz 2:50.

Ja es iemācos uzkonstruēt elektrības ģeneratoru, esmu atbrīvojies no OIK, kuru spiesti maksāt visi tie, kuri nemāk. Ja es iemācos iegūt degvielu no atkritumiem, es esmu brīvs no visādiem tīkojumiem pēc mana naudas maks satura, utt.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 12. augusts, 12:50:29 no Zigfrids »

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2018. gada 12. augusts, 12:51:08 »
Tā laikam notiek kopš Apgaismības laikiem -kad visādi Ruso izdomāja, ka vajag nest gaismu masām. Bet vai būtībā mehāniskas zināšanas padara laimīgu? Es iedomājos, ka vienīgi prasme tās pielietot var radīt prieku un arī materiālu labumu

Man liekas, ka tas "zelta laiks"bija ap 19/20 gds miju, kāds 1880. - 1914. kad kļuva pieejama izglītība, nāca visi izgudrojumi un proporcija starp gudrajiem un stulbajiem bija labāka

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2018. gada 12. augusts, 12:53:44 »
Es taču atzinu, ka izpildījums bija nekam nederīgs. Redziet, ideja un tās izpildījums nereti neiet roku rokā. LV, kādu to iedomājās cilvēki barikāžu laikā un tas, kas ir tagad, ir viens no neskaitāmiem piemēriem iepriekšminētajam. Ar komunistiem tieši tā arī notika. Tieši tas pats mūsdienās notiek gan ar kapitālismu, gan ar Islāmu, gan ar kristietību, gan noteikti ar daudzko citu. Jā, var teikt, ka ceļš uz elli ir bruģēts labiem nodomiem, bet vai neveiksmes būtu iemesls nolaist rokas un pasludināt, ka civilizācija mainīties nespēj pēc definīcijas?

Teorija ir teorija un prakse ir prakse.
Un cilvēka daba ir tāda kāda nu ir.Utopijas nav dabā realizējamas.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #20 : 2018. gada 12. augusts, 13:07:27 »
Mans uzskats ir, ka cilvēka dabu IR iespējams mainīt. Grūti un ļoti lēni, bet ir. Kā salīdzinājums - cilvēki, kuri dzīvojuši ulmaņlaikos. Taisnību sakot, cik man ir nācies ar tādiem sastapties ... pilnīgi nesalīdzināmi (galvas tiesu pārāki) ar "pēckara paaudzi", par vēlāko gadagājumu tautiešiem nerunājot.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2018. gada 12. augusts, 13:27:10 »
Mans uzskats ir, ka cilvēka dabu IR iespējams mainīt. Grūti un ļoti lēni, bet ir. Kā salīdzinājums - cilvēki, kuri dzīvojuši ulmaņlaikos. Taisnību sakot, cik man ir nācies ar tādiem sastapties ... pilnīgi nesalīdzināmi (galvas tiesu pārāki) ar "pēckara paaudzi", par vēlāko gadagājumu tautiešiem nerunājot.

Nu, nebūtu Tevis piesauktie komunistie pasaules mainītāji izsūtījuši un apkāvuši lielāko
daļu Latvijas gaišāko prātu, nebūtu padlaikā čakarējuši smadzenes pārpalikušajiem,
tad arī nākamās paaudzes būtu citā līmenī.

Bet lasot Tavus textus, pat gribas Tev piekrist par to mainīšanu - tevī komunisti atstājuši
dziļu jo dziļu pēdas nospiedumus smadzenēs ;)

Bet tās piesauktās teorijas nav realizējamas, jo būvētas nerēķinoties ar cilvēka dabu .

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2018. gada 12. augusts, 13:33:40 »
aga..man aizvakar mazais bērns kā reiz pastāstija par ūdens lāčiem(tardigreidiem) es neko par tādiem nezināju(ko mums skolās māca?? :) nuja, un tad nu ir skaidrs kurš paliks pēdējais.. jeb/vai vienīgais  :just_popcorn:

Jā, tie gauskāji varētu pārdzīvot visu un visur :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #23 : 2018. gada 12. augusts, 13:55:09 »

Bet lasot Tavus textus, pat gribas Tev piekrist par to mainīšanu - tevī komunisti atstājuši
dziļu jo dziļu pēdas nospiedumus smadzenēs ;)

Protams, ka atstājuši. Ja salīdzina šodienas liberāļu: "Tu esi labs tāds, kāds esi, - alkatīgs, stulbs, iracionāls, akli sekojošs mūsu izdomātajiem saukļiem un stereotipiem. Galvenais - nedomā, bet patērē! Stāvi rindā pēc jaunākā aifona (vai pēc kā viņi tur toreiz stāvēja?), tikko ir iespēja nomainīt auto numurus uz tādiem, uz kuriem ir ES simbolika pretstatā LV simbolikai, - dzenies uz CSDD, esi pirmais, maksā un maini, jo tā tu būsi pirmais! Neiedziļinies jautājumā, vai 2000. gada 1. janvārī ir vai nav pagājuši tieši 2000. gadi kopš Kristus dzimšanas, - svini, jo ir millenium, un to, ka tai datumā īstenībā ir pagājuši tikai 1999 gadi, runā tikai lūzeri, kuriem skauž. :) " un to, kas ir sociālisma un komunisma idejas pamatā, es izvēlos tomēr otro. :)  Taisnību sakot, 2000 gadu svinēšana 2000. gada 1. janvārī arī uzskatāmi parādīja, cik cilvēku uz zemeslodes ir tādu, kuri elementāras lietas nesaprot, un kurus lielā daļā arī neinteresē.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2018. gada 12. augusts, 14:20:46 »
Katrs jau saskata to, ko vēlas saskatīt.
Un neviens jau Tev neliedz būt tam, kas esi.
Vai domāt, ka komunisms ir panaceja.
Gan jau nereāli utopiskajā scenarijā, ja būtu tas komunisms,
vienalga atrastos indivīdi, kuri atrastu sev nepieņemamas lietas.
Nu vienīgi paust tās idejas nepagūtu, jo naski tiktu izolēti no ideālās sabiedrības. :)

Tā ka izmanto brīdi un esi, kas esi ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #25 : 2018. gada 12. augusts, 14:30:59 »
Nav jau runa tikai par komunismu. Runa ir par ideoloģijām, kuras aicina cilvēku uzlaboties, atšķirībā no mūsdienu "paliec tāds, kāds esi."

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2018. gada 12. augusts, 14:51:08 »
“Paliec tāds kāds esi“ tādu neesmu dzirdējusi.
Bet tajā - pieņemt sevi kāds esi ir pavisam cita jēga un tur nav nekā attīstību bremzējoša.
Katram savi griesti un zvirbulis lai kā ceptos, par tītaru nekļūs.
Tad jēga cepties? Augstāk par d.... neuzleksi.
Pieņem un netērē lieki resursus, bet izmanto lietderīgi savā nišā...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2018. gada 13. augusts, 14:50:13 »
“Paliec tāds kāds esi“ tādu neesmu dzirdējusi.
Bet tajā - pieņemt sevi kāds esi ir pavisam cita jēga un tur nav nekā attīstību bremzējoša.
Katram savi griesti un zvirbulis lai kā ceptos, par tītaru nekļūs.
Tad jēga cepties? Augstāk par d.... neuzleksi.
Pieņem un netērē lieki resursus, bet izmanto lietderīgi savā nišā...

Vai tas nav kāds lūzerisma paveids - nemēģināt sasniegt kaut ko vairāk - bet, lai gan visi zvirbuļi ir zvirbuļi, daži tomēr ir resnāki un smukāki ar lielākām izdzīvošanas iespējām, nevis tikai paļaušanos uz laimīgu gadījumu :)

Sportā, darbā, mācībās, visā dzīvē panākumus piepildījumu var gūtu tikai ar smagu darbu un piespiešanos... jā, var arī peldēt pa straumi, kurā kloākā ienesīs, tajā labi... bet var arī airēties :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2018. gada 13. augusts, 15:05:07 »
Mandomāt (jā, jā, atkal sazvērestības teorijas  :mrgr: ) šitā "paliec, kāds esi", "pieņem sevi" ideoloģija, "multikulturālisms", liberālisms un dajebkādu pataloģiju virzīšana normas statusā ir tikai viena daļiņa no Lielā Zelta Miljarda Plāna - jo tizlāki, slimāki, glupāki, dezorientētāki cilvēki, bez ģimenes, bez izglītības, bez tautības, jo vieglāk manipulējami, vadāmi, valdāmi un - galu galā - iznīcināmi.
Nevajag zvirbuļiem būt resniem, nevajag... Sadomās vēl acīs kmābt. Lai labāk kārni un klibi - tādiem kādu ēsmu pametīsi, uz to arī saskries ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 13. augusts, 15:10:27 no kvadra »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2018. gada 13. augusts, 15:09:24 »
Mandomāt (jā, jā, atkal sazvērestības teorijas  :mrgr: ) šitā "paliec, kāds esi", "pieņem sevi" ideoloģija, "multikulturālisms", liberālisms un dajebkādu pataloģiju virzīšana normas statusā ir tikai viena daļiņa no Lielā Zelta Miljarda Plāna - jo tizlāki, slimāki, glupāki, dezorientētāki cilvēki, bez ģimenes, bez izglītības, bez tautības, jo vieglāk manipulējami, vadāmi, valdāmi un - galu galā - iznīcināmi.
Nevajag zvirbuļiem būt resniem, nevajag... Sadomās vēl acīs kmābt. Lai labāk kārni un klibi  ;)

jā jā, es tieši par to pašu!  ja cilvēks ir viens kā puteklis, bez tēva mājām, bez mātes valodas, bez ģimenes, bez nekā, tad viņu vējš var dzenāt pa visu pasauli, nav no viņa nekāda labuma un viņam arī nākotnes nav nekādas... 

un vēl - tādi cilvēki var būt ieroči citu rokās - derīgie idioti, kuriem pašiem savu domu un mugurkaula nav, bet ar viņu rokām lielas netīras lietas tiek darītas!!