Autors Tēma: Alternatīvā vēsture  (Lasīts 19965 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Alternatīvā vēsture
« : 2018. gada 19. augusts, 10:42:53 »
Nodaļa par vēsturi mums vēl nav, redzēsim, vai vajag ieviest, tādēļ tēma pašlaik ir šeit.Man visnotaļ imponē ''aizliegtā'' vēsture. Jo man patīk loģiski izskaidrojamas lietas un tracina muļķīga pieturēšanās pie veciem kanoniem, jo viens vai 12 pajoliņi tā domājuši un vēl pāris tūkstoši piemurgojuši klāt. Internetā diezgan daudz materiāla, kas dara loģisku Zaharijas Sitčina teoriju par cilvēka izcelšanos citplanētiešu eksperimenta rezultātā. Taču neesmu uzgājusi neko par globālu katastrofu pirms 300-400 gadiem.
Ja ir tādi materiāli, kur tos atrast?Nē, hobijs tas nav. Bet ļoti interesē.
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

Re: Alternatīvā vēsture
« Atbilde #1 : 2018. gada 19. augusts, 12:27:20 »
 :just_popcorn: šitas ir alternatīvais smaidiņš fb ausij (es arī gribu dzirdēt!)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2018. gada 19. augusts, 12:40:51 »
Alternatīvās teorijas ir ļoti izdevīgi bīdīt vidē, kurā nav faktoloģisko zināšanu par konkrēto tēmu. Protams, arī katru faktu var apstrīdēt ar "bet vai tu tur biji un redzēji?" argumentu, bet tad jau bezjēdzīgs ir viss...

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2018. gada 19. augusts, 12:45:55 »
Bet daudzas no tām teorijām ir tik pārliecinošas...
Es savā laikā tāda Ļeva Šiļņika grāmatas lasīju-patika, cik humorīgi izķidāja dažādus dīvainus faktus

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2018. gada 19. augusts, 13:51:24 »
Emīlij, man ir nācies bieži saskarties ar speciālistu stulbumu.
Ir bijis, kad gadiem (!) strādājuši ar metodi, kuras aprakstā izlaisti būtiski soļi, jo ''speciālists'' nav zinājis angļu valodas nianses un vienkārši izlaidis nesaprotamo. Bet galā ir cilvēku veselība un dzīvība... Un neviens nav pārskatījis un pārlasījis, jo tā taču gadiem strādā speciālisti!
Otrs veids - ''tas nav zinātniski pierādīts!''. Un pilnīgi pie ragaviņām, ka efekts acīmredzams, ka internets (tajā skaitā arī štengri citējami izdevumi) pilns ar literatūru. Ņe viģel, ņe čital, no mņeņije imeju.
Trešais piegājiens - a pie mums Šķidrdi@sijā neviens par šo tēmu pētījumu nav veicis, disertāciju nav aizstāvējis, vadlīnijas speciāli Šķidrdi@sijai nav izstrādātas! Tātad TAS neeksistē.
Visus sakost!

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2018. gada 19. augusts, 15:33:41 »
Camm, vēsture ir, zem Latvijā un pasaulē. Pati esi rakstījusi ;)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2018. gada 19. augusts, 16:04:08 »
Camma, ja sakrusto Tevis teikto un Krimsona vēsturisko izklāstu, sanāk, ka viszinošākie ir žurnāla "Ko ārsti mums nestāsta" veidotāji... :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2018. gada 19. augusts, 16:25:59 »
Oj, nu gan kokletes ar mušņiem sajauci.
Par vēstures tēmu - nu tu re ko, cik īsa ir atmiņa!
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 19. augusts, 16:53:45 »
Taisnību sakot, kādreiz augstskolā kko stāstīja par filosofijas virzienu, kurš saka, ka vispār nekas īstenībā neeksistē. Vienīgais, kas eksistē, - manas personiskās sajūtas, t.i., ja es tagad ēdu ābolu, tad tā ābola īstenībā nav. Ir skābuma sajūta mutē, tauste saka, it kā man rokā būtu ābols, redze arī sintezē ābola attēlu un manas rokas attēlu. Īstenībā tā visa nav. Es nekritizēju un neironizēju. Es vienkārši saprotu, ka iespējams zinu šābrīža oficiālo vēstures versiju un "izglītots"  :sarcasm:  cilvēks skaitās tas, kurš visprecīzāk prot nostāstīt citu izgudrotas pasaciņas, par to, kā tad tur īstenībā tomēr esot bijis ... jo vēsturnieki taču esot izpētījuši, pierādījuši ... cieti, negrozāmi un autoritatīvi ... līdz nākošajai varas maiņai.  :sarcasm:
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #9 : 2018. gada 19. augusts, 16:58:18 »
Un visi draudzīgi sadodas rokās un vienlaicīgi sāk vispasaules melus?
Jā, tieši tā.
Pamodelēsim.
(neatkarīgi, vai katastrofu pirms 300 gadiem izsauca superieroču pielietojums, vai kāds "dabisks" iemesls)

Ir globāla varena vispasaules civilizācija ar visām tehnoloģijām un komunikācijām. Valstu ir daudz, bet tās visas ir vairāk vai mazāk vienā Savienībā.
Ņemot vērā līmeni, tā nebija nepārtraukti karojoša civilizācija, jo karojošai civilizācijai nav laika izvērsties materiālā plāksnē - būvēt, ražot u.t.t.

Tad nāk katastrofa.
Tie, kuri bija vareni, to vairs nav (daži izsaka domas, ka bojā gāja >2/3 iedzīvotāju - te jāņem vērā, ka valda viedoklis par tolaik lielāku iedzīvotāju skaitu uz planētas nekā šodien).
Nu un tad aktivizējas bandīti, lai "tukšuma brīdī" pārņemtu kontroli pār visu. Vairums domā, ka tie bija angļi, kuri vismazāk cieta katastrofā.
Tad nu sākas visas pasaules kolonizēšana, tb, "atbrīvošana" (atceramies no pagājušā gadsimta).

Visbeidzot - kāpēc meli?
Vienkārši, - tāpēc lai dzēstu visu informāciju par bijušo, un lai bandīti/kolonizatori (tb, atbrīvotāji) varētu kaut kādā veidā "legalizēt" savu varu.
Un tad iznāk tipiskas mūsdienas.
Senāk cilvēki dzīvoja kokos un alās, bet tad daži labi sāka "nest gaismu" visā pasaulē, un tāpēc šodien mēs varam lietot mobilos telefonus...

P.S.
Tā kā tās "paliekas" šur tur vēl ir aplūkojamas, tad nācās izgudrot pasakas par seno Romu un seno Grieķiju.
Un vēl Vatikānam pāris praktisku apsvērumu dēļ bija izdevīgi piebūvēt klāt vēl dažas "svaigas paliekas":

:)

« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. augusts, 17:04:22 no Krimsons »

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2018. gada 19. augusts, 17:11:48 »
pirms 300 gadiem
Ja piemin Atlantīdu, "Mahabhāratā" aprakstītos ieročus, kaut ko no Tibetas noslēpumiem, tas vēl tā ok.
Bet 300 gadi? Pat latviski teksti saglabājušies no 16.gs, nerunājot par lielajām kultūrtautām.
kaut ko jau var noviltot un pārrakstīt, bet - vēstures gaitu kopumā?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #11 : 2018. gada 19. augusts, 17:15:18 »
kaut ko jau var noviltot un pārrakstīt, bet - vēstures gaitu kopumā?
Vai ne?
Iztēlojies apmērus!
Ja sāka masveidā par seno Romu un Grieķiju tiražēt "senus manuskriptus" jau 16. gs. (toreiz droši vien kā pasakas, šodien mēs tos saucam par dokumentiem), tad kļūst skaidrs, ka projekts bija grandiozi izplānots.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2018. gada 19. augusts, 17:23:16 »
Labi. Nu un ko “dod“ tas projekts? Projektētāji sen zem zemes...
Ja tie projektētāji būtu no NLO, tad es vēl saprastu...

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #13 : 2018. gada 19. augusts, 17:29:22 »
Par ieročiem.
Var jau ar nedaudz smaidu aplūkot Google Earth, kur redzamas precīzi apaļas iedobes no 100m līdz >1km diametrā apkārt pa visu pasauli, pie tam, dažās vietās taisnā sērijā.
Tomēr  - ja tie bija "dabiski no gaisa krītoši objekti", tad "oficiālā zinātne/fizika/vēsture" praktiski nepieļauj varbūtību perpendikulāri pret zemes virsmu krītošiem kosmosa objektiem, kur nu vēl tādā masveidā pa visu planētu.

Atombumbas (vai kas vēl modernāks) bija jau pirms 300 gadiem.
Un pat arī pēc.
Vieni no pēdējiem alternatīvo vēsturnieku atrastajiem šo ieroču pielietojumiem ir Bostona 1872. un San Francisko 1906.
Oficiāli tos sauc par Lielo Ugunsgrēku un Zemestrīci.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #14 : 2018. gada 19. augusts, 17:34:53 »
tad es vēl saprastu...
Tev taisnība, projekta izpildītāji jau zem zemes.
Kas attiecas uz pašiem projektētājiem...
Hmm, Tu taču nedomā, ka saprāts izveidojās Evolūcijas ceļā?
Tb, kaut kad ļoti dikti ļoti sen Visumā uzsprāga kaut kādi atomi, un voilà mēs esam :)

Vispār šī ir gara tēma, nav vērts pārliekā steigā salikt punktus uz i.

P.S.
Ja nu kas, neticu, ka eskistē citplanētieši.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. augusts, 17:46:01 no Krimsons »