Autors Tēma: Alternatīvā vēsture  (Lasīts 19978 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Alternatīvā vēsture
« Atbilde #150 : 2018. gada 03. septembris, 09:26:27 »
jāzina bišķi vairāk par "pat ne WWI laikā", tad var spriest kaut ko.

starp citu - kāda IR tava versija, kurai pat miesīgs tēvs nepiekrīt? :) Marsieši vai plūdi? :) un kādi ir nostāsti?

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #151 : 2018. gada 03. septembris, 09:28:21 »
Tur jau tas āķis - nostāstu nav vispār.
Mana versija - 19.gs. vidus dubļu lietus no gaisa.
Domājams, pēc globāla kodolkariņa.

Pēc WWI cilvēki saņēma zemi, atnāca un "tukšā vietā" uzbūvēja saimniecību.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #152 : 2018. gada 03. septembris, 09:51:03 »
Augstākajā matemātikā (varbūtību teorijā) nebiju teicamnieks, tomēr varbūtība, ka klajā laukā būvējoties, uzbūvēs tieši virsū kādai citai ēkai, ir ļoti niecīga. Ja vien tur apakšā nav vesela pilsēta :)

Ticamāka šķiet versija par ugunsgrēku, tipa ēka nodega, virsū sakuploja zāle un viss. Manos laukos pirmskara ēku pamati arī ir zem zemes, bet kopš tiem laikiem dubļu lietus toč nav bijis :) ja Tevis pieminētās ēkas ir 150-200 gadus vecas, tad tā var būt, ka metru zem zemes. 

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #153 : 2018. gada 03. septembris, 13:02:18 »
aga  :sarcasm: mana lauku māja celta 1909 gadaa(vēlāk parbaudīšu vai nenokljudijos gala ciparā...) nu plac nav pa šo laiku nekas tur pieaudzis klāt... pamati kā stāv, tā stāv tādā pat biezumā...tad kuras ir tās vietas,kur tā fiksi uzaug kulturslanis un kuras ,kur neaug nepakam (citas izpētes vērts)Mana miesta smukā baznīca celta 1850jos ...nu, nekas nav uzaudzis, lai gan laiku lokos tajā noticis viskkas...pamati ir pamati visā savā godībā...ak jā, visi sjuudi sateceeja ezerā  :sarcasm: katik ne ariii  :rat:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #154 : 2018. gada 03. septembris, 13:12:32 »
Man laikos mazmājiņa, ko pirms 15 gadiem būvēju uz sapuvušiem baļķiem, gan grimst zemē...
Nu jā, bet tur iekšā arī nopietns kultūrslānis sakrājies...  :P

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #155 : 2018. gada 03. septembris, 13:14:51 »
Spārka, es tur redzu kultūrslāņa pazīmes 14. gs. un 20. gs. kādus 5 centimetrus.
Pārējais ir smiltis, māls un akmeņi...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #156 : 2018. gada 03. septembris, 13:20:06 »
pēc Tavas teorijas 19.gs vidū tad jābūt ļoti atšķirīgam pēc sastāva un izmēra slānim.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #157 : 2018. gada 03. septembris, 13:37:07 »
tad kuras ir tās vietas,kur tā fiksi uzaug kulturslanis un kuras ,kur neaug nepakam (citas izpētes vērts)...

Pilnīgi piekrītu, ka tas ir citas izpētes vērts. :)
Manuprāt, mājas/baznīcas, kuras celtas kalna virsotnē/nogāzē, ar kultūrslāni neapaug, savukārt tās, kuras ielejās vai plakanā vietā - apaug ar kultūrslāni, vai iegrimst zemē 

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #158 : 2018. gada 03. septembris, 13:45:35 »
Esmu lasījis, ka bijusi prakse baznīcas būvēt precīzi pagānu svētvietu vietās. Vai tur varētu būt kas vairāk par akmeņiem apakšā - nezinu.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #159 : 2018. gada 03. septembris, 13:48:39 »
Baznīcas būvēja vietās, kuras, kā raksta Marks Tvens, "ir no senatnes ar svētumu piesūkušās" :) jaunos laikos gan tā nešķiet :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #160 : 2018. gada 03. septembris, 15:07:15 »
Baznīcas tika būvētas enerģētiski spēcīgās vietās nevis speciāli piemeklēja pagānu svētvietas. :)

Nezinu, kā mūsdienās... kur izdodas gruntsgabalu dabūt, tur arī būvē? :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #161 : 2018. gada 03. septembris, 15:12:55 »
Baznīcas tika būvētas enerģētiski spēcīgās vietās nevis speciāli piemeklēja pagānu svētvietas. :)
Nezinu, kā mūsdienās... kur izdodas gruntsgabalu dabūt, tur arī būvē? :)

Enerģija mēdz būt dažāda, Pokaiņu mežā nevienu baznīcu neesmu manījis :)  un Salaspilī baznīca nemaz nav tur, kur bija atomreaktors :P

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #162 : 2018. gada 03. septembris, 15:28:37 »

Enerģija mēdz būt dažāda, Pokaiņu mežā nevienu baznīcu neesmu manījis :)  un Salaspilī baznīca nemaz nav tur, kur bija atomreaktors :P

Atomreaktors jau ir mūsdienu produkts, un tam nav saistības ar zemes ģeotermālajiem procesiem, āderu tīkla veidošanos.

Pokaiņos gan jau bija kādi pagānu rituāli, bet baznīcu būvēt meža vidū nez vai ir jēga, ja draudze  tur nedzīvo. :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #163 : 2018. gada 03. septembris, 15:36:30 »
Daudzas baznīcas ir stipri tālu no apdzīvotām vietām (Krimuldas, Burtnieku, u.c.) lai cilvēki ejot uz baznīcu paspēj visus grēkus atcerēties :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #164 : 2018. gada 03. septembris, 16:53:02 »
Jāpieraksta, ka daddy aizraujas ar sakrālo tūrismu ;)