Autors Tēma: Reinkarnācija. Ticu, neticu, par un pret.  (Lasīts 10128 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Krimsons

Re: Reinkarnācija. Ticu, neticu, par un pret.
« Atbilde #15 : 2018. gada 31. augusts, 10:15:12 »
Reinkarnāciju ne tikai popularizē, bet man pat šķiet, ka speciāli izdomāja, lai demoralizētu sabiedrību un iedzītu cilvēku apziņu vāveres ritenī.
Ja dvēselei nav ne dzimuma, ne pat ne īsti apjaušama vecuma, tad automātā brīvi izrullē cauri homoseksuālisms un nu jau arī pedofīlija (Amerikā esot pieņēmuši labojumu, ka pedofīlija ir tikai viena no daudzām relatīvi "normālām" apziņas deviācijām).

Ne tikai dzimuma, pat ne sugas piederības - no šī brīvībā izrullē arī zoofīlija.
(šitā mīļā kaziņa taču iepriekšējā dzīvē bija mana klases audzinātāja - es taču beidzot drīkstu viņu izdrāzt!?)
Tas nav pārspīlējums, es reāli zinu cilvēku, kurš līdzīgi domā patiešām patiesībā.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 31. augusts, 10:20:48 no Krimsons »

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2018. gada 31. augusts, 10:25:09 »
Man liekas, ka ideja par reinkarnāciju ir tikai primitīvāks veids, kā tumsonīgos cilvēkus noturēt rāmjos -tā teikt , ar uzskates līdzekļiem, nevis kaut kādiem baušļiem un mācībām

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #17 : 2018. gada 31. augusts, 10:29:16 »
Tas nav pārspīlējums, es reāli zinu cilvēku, kurš līdzīgi domā patiešām patiesībā.
Visādā ziņā tā NAV reinkarnācijas ideja. Ka no vislabākās idejas var izvērst visnelabākās darbības, to pierāda visa ideju (ticības, politikas utt) vēsture.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #18 : 2018. gada 31. augusts, 10:31:20 »
Nē, nedomāju, ka ''izrullēšana'' izriet no reinkarnācijas.
Perversijas pavilks zem sevis jebko, lai sevi attaisnotu - hoš pavārnīcu, hoš saulrietu. Ciktāl perversijas tiks pieņemtas - tas cits jautājums. Un kā likums, tolerance pret tām pāriet tikko skar pašu ģimeni izmantotā statusā.
Manā skatījumā reinkarnācijai ir jēga tikai pilnveidošanai, ne riņķošanai vienā līmenī.
Mani vairāk interesē, kur paliek dvēseles pēc tam? Es no tā viedokļa, ka gadsimtu gaitā cilvēku un citu dzīvu radību sadzimis milzonīgi daudz. Lai arī dvēseles aizņem nelielu vietu, tak pie milzonīgā skaita būtu kaut kam jākļūst redzamam/jūtamam. Ak, jā, piederu pie tiem, kuri iedomājas, ka arī kaķim ir dvēsele.
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #19 : 2018. gada 31. augusts, 10:34:45 »
Ja reinkarnācijas nav, tad visiem bērniem uz pasaules būtu jāpiedzimst pilnīgi vienādiem, jāaug tikai un vienīgi ar vecāku un sabiedrības iedotajām vērtībām.
Mēs labi zinām, ka katrs bērns ir unikāls, ar jau iedzimtām tieksmēm, rakstura īpašībām, talantiem. Tā ir tā nastiņa šai dzīvei, kas iedota iepriekšējā iemiesojuma rezultātā. Kas katram tur iekšā? Tas, kas jādara un jārisina tagad. Eksāmena nākamais uzdevums.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #20 : 2018. gada 31. augusts, 10:45:41 »
katrs bērns ir unikāls, ar jau iedzimtām tieksmēm, rakstura īpašībām, talantiem.
Olšūnas apaugļošanās brīdī pievienojas Dieva radītā unikālā dvēsele.
Iespējams, ka Dievs visas dvēseles radīja pasaules radīšanas brīdī, bet varbūt vēlāk un pakāpeniski.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #21 : 2018. gada 31. augusts, 10:49:38 »
piederu pie tiem, kuri iedomājas, ka arī kaķim ir dvēsele.
Es arī.
Pēc Bībeles dvēsele "mīt asinīs", resp., ir visiem, kuriem ir asinis.

Mans čoms, kurš tic reinkarnācijai, savukārt sveicina arī akmeņus, jo arī akmeņi reiz ciklā atdzimšot kā cilvēki u.t.t.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2018. gada 31. augusts, 10:50:55 »
Olšūnas apaugļošanās brīdī pievienojas Dieva radītā unikālā dvēsele.
Tu domā, ir principiāla nozīme, kā tieši ir radusies dvēsele?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #23 : 2018. gada 31. augusts, 10:52:21 »
Spārka, protams!
No tā izriet atbilde uz jautājumu par dzīves jēgu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #24 : 2018. gada 31. augusts, 10:55:40 »
Krimson - un ja nu es neticu Dievam un Bībelei? Man savs domu gājiens. Tu pašlaik tieši kā tie ''izrullētāji''- jebko pavilksi zem savas teorijas. Jā, jā, neatkarīgi no ticēšanas Dievs pastāv, bla, bla, bla... zinām, prahadiļi.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #25 : 2018. gada 31. augusts, 10:56:31 »
No tā izriet atbilde uz jautājumu par dzīves jēgu.
Kāpēc? Dažādas reliģijas un filozofijas uzskata dažādi, Tu domā kādai ir reāls handikaps attiecībā uz dzīves jēgu?
Ir arī doma, ka dzīves jēgu meklēt kategoriski nevajag, ka tie, kuriem ir dzīves mērķis, ir sevi iedzinuši lamatās.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #26 : 2018. gada 31. augusts, 10:59:07 »
Tu pašlaik tieši kā tie ''izrullētāji''- jebko pavilksi zem savas teorijas.
Bez šaubām!
Ja es kaut ko nevarētu pavilkt zem savas teorijas, es pie šīs teorijas nemaz neturētos.
To pašu gaidu arī no Jums visiem - nu pavelciet šo katrs zem savas teorijas!
Citādi taču diskusijai nav jēgas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2018. gada 31. augusts, 11:00:28 »
Reinkarnācijas jēga tieši ir "tikt augstāk".
Budismā ideāls ir tikt no pārdzimšanas vaļā un tapt par apskaidrotu būtni :)

Pārāk maz par to zinu, tāpēc ne jā, ne nē. :) Man ir saprotama ideja sākums-->gals. Ok, kristietība par "galu" neko nestāsta, būs mūžīgā dzīva...bezgalīga?

Es neesmu speciālists budismā, karmās un reinkarnācijās, bet saki, vai "apskaidrotai būtnei" reinkarnācijas beigsies?  :)  tad jau arī tas būs GALS !!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #28 : 2018. gada 31. augusts, 11:05:05 »
Es neesmu speciālists budismā, karmās un reinkarnācijās, bet saki, vai "apskaidrotai būtnei" reinkarnācijas beigsies?  :)  tad jau arī tas būs GALS !!
Fascinējoši, ka jūs ar Krimsonu interesējieties viens par "sākumu", otrs par "beigām", bet ne par to, kā jādzīvo pa vidu, t.i. tagad :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #29 : 2018. gada 31. augusts, 11:05:11 »
Pastāvēs, kas pārmainīsies!
Var jau stūrgalvīgi turēties pie vienas teorijas un visus faktus mēģināt ''pavilkt''. Man labāk patīk brīvi-elastīgais piegājiens - likt klucīšus pa atsevišķiem plauktiņiem, nevis par varītēm stumt vienā šķībā un jūkošā....
Visus sakost!