0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.
Ja reinkarnācijas nav, tad visiem bērniem uz pasaules būtu jāpiedzimst pilnīgi vienādiem, jāaug tikai un vienīgi ar vecāku un sabiedrības iedotajām vērtībām. Mēs labi zinām, ka katrs bērns ir unikāls, ar jau iedzimtām tieksmēm, rakstura īpašībām, talantiem. Tā ir tā nastiņa šai dzīvei, kas iedota iepriekšējā iemiesojuma rezultātā. Kas katram tur iekšā? Tas, kas jādara un jārisina tagad. Eksāmena nākamais uzdevums.
Fascinējoši, ka jūs ar Krimsonu interesējieties viens par "sākumu", otrs par "beigām", bet ne par to, kā jādzīvo pa vidu, t.i. tagad
Zemēs, kur populāra reinkarnācija, tā nav, tur ir kastas - piedzimi nepareizajā (zemākajā), nu i pats vainīgs, gaidi nākamo inkarnāciju
Kristīgā civilzācija tomēr uzskata, ka visi cilvēki piedzimst pilnīgi vienādi no tiesību viedokļa, vai prezidenta vai sētnieka vai čuķca ģimenē.
Vēsturiski tā atziņa ir visai jauna
Ir arī doma, ka dzīves jēgu meklēt kategoriski nevajag
Man nepatīk doma par cikliskumu pa apli un dabā es to nenovēroju.Kristietība piedāvā virzienu.
Pa spirāli uz augšu nav gluži tas pats, kas pa apli.Spirālei uz augšu arī ir virziens.Budismā es īsti nesaskatu virzienu, tikai lielu apli un vienu reizi.No nekurienes caur sīkāku reinkarnāciju apli atpakaļ uz nekurieni. Stop, punkts.
Budismā es īsti nesaskatu virzienu, tikai lielu apli un vienu reizi.No nekurienes caur sīkāku reinkarnāciju apli atpakaļ uz nekurieni. Stop, punkts.
Par to, ka visi cilvēki vienādi Dieva priekšā
attīstība būtībā ir budisma galvenā jēga.