Autors Tēma: Reinkarnācija. Ticu, neticu, par un pret.  (Lasīts 10118 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Reinkarnācija. Ticu, neticu, par un pret.
« Atbilde #75 : 2018. gada 31. augusts, 14:58:39 »
Karotīte darvas...
Nu sasniegs persona dievišķo atklāsmi vai nirvānu. Nu un? Viss? Mērķis piepildīts? Tālāk nekā? Tad jau var šepat apkosties un būs nirvanna ar koka maliņām tūlīt un uz vietas. Kaut kā gribās turpinājumu tajā brīnišķīgajā apsolītajā zemē.
Pēc tā, ko neko nezinoši un paši nepiedzīvojoši (Lācars neko nestāstīja par aizsauli!) mēģina citiem muļķiem ieborēt, vadīties negribētos. Tie svētlaimības apraksti kaut kā nerosina pozitīvo iztēli.
Otrs, kam nekādi mana psihe negrib piekrist - grēcīgos mīl vairāk kā taisnos. Nu kas par bulšitu (piedošan)! Tad jau jāgrēko uz vella paraušanu un tikvien janopūlās, kā pirms miršanas paspēt nogrābt kādu svēto tēvu aiz sutanas un pateikt, ka esi nožēlas pilns kā lauka pele ar blusām rudenī.
Nu neštimm manā apziņā tas viss, neštimm un viss.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #76 : 2018. gada 31. augusts, 15:07:46 »
Šo es pieņemu. Nevis, ka krāniņu paradīzē vajadzēs ;)

Spārka!  :yes:  nu mēs taču abi zinām, kā signāls no geitveja caur rūteri uz dekoderi nonāk - "Ansīt pīksti!" :)

PS, bet Tu Camma, esi iedomīga un pārkāp 1. bausli, jo gribi visas lietas izprast (tb liec sevi Dieva vietā) :)
Vienu lietu es Tev varu paskaidrot, visas nē. Par to "grēcīgos mīl vairāk kā taisnos" - lieta tāda, ka to kaķi, kurš noklīda/pazuda, bet vēlāk atradās, Tu KĀDU brīdi mīli vairāk (jo bija pazudis), nevis kā tos 5, kas katru rītu kā štiki pie bļodas :) Poņimē? :) 
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 31. augusts, 15:14:18 no daddy »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #77 : 2018. gada 31. augusts, 15:21:47 »
Kaut kā gribās turpinājumu tajā brīnišķīgajā apsolītajā zemē.
Ar šo man ir tā, kā, piemēram, ar kurpēm, ja var pirkt tikai vienas. Šīs tā nekas, šitās smukas, bet šīs baigi ērtās, tas citas tur galīgi  nekādas.
Šobrīd es pirktu budisma variantu, jo nirvāna nav vis nekāda šīszemes reibuma "vanna", tas ir labākais, kas varētu būt. Un nirvānā varot apzināti neieiet, bet palikt uz zemes un mācīt citus to sasniegt. Tikai jāsaprot, ka ne man, ne Tev tik drīz līdz tai netikt, neatbilstam.
Šai ziņā kristietībā vienkāršāk, nožēlo grēkus kaut uz nāves gultas un gatavs.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 31. augusts, 15:29:06 no Spārka »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #78 : 2018. gada 31. augusts, 15:29:08 »
Daddy - nu nemīlēšu es to sātana kaķi, kas katru dienu piemīzo kurpes, saplēš atejas papīra rullīšus, piekauj lielo bobi un izkašā VISAS dobes vairāk kā godīgu minku, kas tikvien noziedzas, kā guļ uz mana spilvena. Tas, protams, atkarīgs no...
Un es nejauktu mīlestību ar prieku par atgriešanos...
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #79 : 2018. gada 31. augusts, 15:58:57 »
Es Tev būtību izstāstīju, bet var jau mācīties senebreju valodu, lai saprastu, kas tur īsti ar vārdu "mīlestība" ir domāts un vai precīzi iztulkojies :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #80 : 2018. gada 31. augusts, 16:17:53 »
var jau mācīties senebreju valodu, lai saprastu, kas tur īsti ar vārdu "mīlestība" ir domāts un vai precīzi iztulkojies :)
Tā cilvēkmīlestība parādās Jaunajā derībā, tātad Cammai grieķiski jāmācās ;)
Lai gan par Jaunās derības tulkojumiem neviens īpaši nesūdzas.
Cita tēma ir apokrifie evaņģēliji, kāpēc tos neiekļāva kanonā - tas patiktu Krimsonam.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 31. augusts, 16:26:16 no Spārka »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #81 : 2018. gada 31. augusts, 17:15:52 »
Par tēmu. Ticu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #82 : 2018. gada 31. augusts, 18:14:00 »
Costis - riba, protams. Ejus - viņa.
Turklāt tālāk vajadzētu darboties ģenētikai; vienalga, ko izoperēs vīrietim, viņa dēls nepiedzims bez tā.

Kautrējos jautāt. Vai ģenētika un citas lietas nav ticīgoprāt pakļautas Dieva gribai? Citiem vārdiem sakot, vai ģenētika, mehānika, ķīmija un viss pārējais līdzīgais nepastāv tikai tikmēr, kamēr Dievs to tura "ON" režīmā tādā izskatā, kādā mēs visas tās lietas pazīstam? Vai nav tā, ka Dievs, ja vien grib, var iedarbināt citus fizikas, ģenētikas, utt., likumus?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #83 : 2018. gada 31. augusts, 18:20:03 »
Kautrējos jautāt. Vai ģenētika un citas lietas nav ticīgoprāt pakļautas Dieva gribai?
Jāgaida, kad kāds kristietis atbildēs.
Es vismaz neredzu iemeslu, kāpēc Dievam vajadzētu gribēt Ādama pēcnācējiem noskaust kādu kaulu :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #84 : 2018. gada 31. augusts, 18:57:34 »
Man jautājums lietpratējiem - jūs, ko, protat sengrieķu, senebreju, sanskritu, koptu? Brīvi lasāt ķīļrakstus, rūnas, hieroglifus? Vai tomēr ticat tam, ko jums ''viena tante'', t.i., daži onkuļi stāsta?
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #85 : 2018. gada 31. augusts, 19:11:43 »
Taisnību sakot, man gribētos nevis "ticēt/neticēt", bet gan zināt. Jā, jā, jā, jā, jā un vēlreiz - jā - es mēdzu skatīties REN TV. Zinu, muļķis, naivs, utt., utjpr., vienīgais, kas varētu mīkstināt manu "vainu" ir tas, ka īstenībā skatos nevis tāpēc, ka tam ticu, bet gan tāpēc, ka "pieņemu zināšanai". Tāpēc, jā, ticība manuprāt ir laba lieta, bet īstenībā būtu jātiecas pēc komunikācijas ar to/tiem, kuru rokās ir mūsu dzīves, nāves, dvēseles un viss pārējais. Ir hipotēze, ka Dievs ir nekas cits, kā kkas saistīts ar kādām ārpuszemes būtnēm, kuras, iespējams, ir mūs prasti uzkonstruējušas tādus, kādi mēs esam, un kuri brīvi ar mums rīkojas, - liek piedzimt, dzīvot un nomirt, kad un kā vien čaļi, kuri ir n-kārt gudrāki un spējīgāki par visiem mums kopā, to grib.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #86 : 2018. gada 31. augusts, 19:15:20 »
es mēdzu skatīties REN TV
Sevis paša labad - nu nedari to.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #87 : 2018. gada 31. augusts, 21:03:33 »
Man jautājums lietpratējiem - jūs, ko, protat sengrieķu, senebreju, sanskritu, koptu? Brīvi lasāt ķīļrakstus, rūnas, hieroglifus? Vai tomēr ticat tam, ko jums ''viena tante'', t.i., daži onkuļi stāsta?
Nu sengrieķu valodu esmu mācījusies. Bet tulkojumiem jau arī jāuzticas. Vai nu gluži ribu ar dzimumlocekli sajauks..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #88 : 2018. gada 31. augusts, 22:51:51 »
Nu sengrieķu valodu esmu mācījusies. Bet tulkojumiem jau arī jāuzticas. Vai nu gluži ribu ar dzimumlocekli sajauks..
Ej nu sazini, tulkojumos un entajos pārrakstījumos kas tik viss nepazūd un nesajūk.
Ir, piem., krievu valodā jēdziens "рёбра жесткости", tb, tāda kā stiprības armatūra. Un tām "rjobrām" nav nekāda sakara ar krūšukurvi. Vai nevar gadīties, ka domāta bijusi dzimumlocekļa "stiprības riba"?  Katrā gadījumā man tā šķiet interesanta versija.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #89 : 2018. gada 31. augusts, 23:02:54 »
Oi, nevaru.. dzimumlocekļa stiprības riba, hi, hi. Kas tas tāds?