Autors Tēma: Vēlēšanas, saraksti. Par kuriem???  (Lasīts 10355 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Re: Vēlēšanas, saraksti. Par kuriem???
« Atbilde #30 : 2018. gada 24. septembris, 14:58:39 »
Tā arī ir. Pieņemsim, ka mazās partijas kopā savāc 20% balsu, lielās - 80%. 100 deputātu vietas sadala atbilstoši lielo partiju rezultātam. Tātad 1% vēlēšanās dod 1.25 deputātu vietas, 4% - 5 vietas utt., nevis 1, 4 utt.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #31 : 2018. gada 24. septembris, 19:46:29 »
Tāpēc es ceru, ka man būs domubiedri un mums kopā izdosies sabalsot, lai kādam no mazajiem ir tie 5%. Ūdeni vajag saduļķot.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2018. gada 24. septembris, 19:55:43 »
Kur teikts, ka ņems koalīcijā? Visdrīzāk atsēdēs četrus gadus opozīcijā...
Bet katrs var balsot kā grib, tās katra tiesības  ;)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #33 : 2018. gada 24. septembris, 19:56:19 »
Tāpēc es ceru, ka man būs domubiedri un mums kopā izdosies sabalsot, lai kādam no mazajiem ir tie 5%. Ūdeni vajag saduļķot.
Aģent - tad tev jāiztaisa ļooooti masīva kampaņa - lai daudzi par vienu un to pašu mazo balsotu - citādi čiks vien - aizies tie procenti ausainim.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #34 : 2018. gada 24. septembris, 20:20:23 »
tuk - tur jau tā sāls - jo vairāk atšķaidīs, jo mazāk stabila būs pozīcija. "Nestabils" citos apstākļos izklausās riskanti, bet šajā gadījumā tas ir tas, kas vajadzīgs. Pretējā gadījumā esošie rullē neskatīdamies ne pa labi, ne pa kreisi.

Par esošajiem balsi atdot savukārt mani nepiespiedīs. Tas būtu pret manu sirdsapziņu. Pārāk daudz ir dzirdēts un redzēts.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2018. gada 24. septembris, 20:29:03 »
Iespējams grūtāk izveidot koalīciju, par valdības stabilitāti/nestabilitāti grūti ko teikt...
Bet piekrītu vecinjai, visdrīzāk pieplusosi balsi barjeru pārkāpušajiem...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #36 : 2018. gada 24. septembris, 20:35:51 »
Pilnīgi piekrītu Aģentam. Un tad brīnās, ka gadiem tiek iebalsoti ZZS, Vienotībai līdzīgie (kas sen jau sakompromitējušies) un tamlīdzīgi. Tā ir viņu politika skandināt, ka par citiem jau balsot nav vērts, tikai par lielajiem. Un tā gadu no gada viņi tur droši sēž, kaut sastrādātie mēsli pa acīm nāk ārā. Nē, sen jau vajadzēja par tiem, kam kompromats biezāks par Ļeņina kopotiem rakstiem, nebalsot, lai mēģina jaunās partijas. Ja tās arī sakompromitējas, nākošajās vēlēšanās ārā.

P.S. Aģents izrādās ir ļoti sakarīgs pat politikā.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #37 : 2018. gada 24. septembris, 20:37:26 »
tuk - tātad vai nu pieplusoju labprātīgi, vai nelabprātīgi un ar zināmu iespēju nepieplusot. Es izvēlos riskēt. Pirmajā variantā šampanieti nedzeršu, otrajā - varbūt tomēr. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2018. gada 24. septembris, 20:39:30 »
Broņa, nejauc “lielos“,“vecos“ un tās partijas  kuras nepārvares %barjeru...
Aģent, tā var pieplusot arī negribētai partija, tā tāda rulete, bet nu katram savs.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #39 : 2018. gada 24. septembris, 20:46:37 »
Bet viņš jau negrib nevienu no tām lielajām, tā kā kāda starpība.. Un reti kura jaunā partija ir uzreiz tāda liela un plašu vērienu, līdz tam jāizaug. Bet nu atbalsts var būt. Kā Kaimiņam tas bija.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2018. gada 24. septembris, 20:55:12 »
Jā, no Kaimiņa partijas patiesi liela jēga bija... dzīve kā virpulī, uz augšu vien... :D :D :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2018. gada 24. septembris, 21:09:39 »

Nu sabalsos. Tiks 5 gabali Saeimā. Tad vai nu koalīcija šos pārpirks (ja pietrūks līdz vairākumam), vai arī šie tā arī marinēsies savā sulā tos 4 gadus un agri vai vēlu piesliesies kādai no lielajām partijām.

p.s. Balso, par ko vēlies. :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #42 : 2018. gada 25. septembris, 10:03:29 »
Labi, ja neviens te tā arī nav atzinies, konkrēti par ko balsos, es pirmā sadūšošos.
Man ir doma balsot par JKP.
Nu tad, kam ir atšķirīgas domas, lūdzu, izsakieties.  Tomātus arī drīkst mest, vienīgi, lūdzu, ne plikus, bet paskaidrojiet arī - kāpēc.

P.S. Tas, izejot no pieņēmuma, ka balsojumam ir kaut jelkāda nozīme. Varbūt tiešām nav, es nezinu. Bet tad jau nav vispār vērts par to runāt. Tāpēc pieņemsim, ka tomēr ir.  Kaut mazliet. Nu, vismaz teorētiski pieņemsim, ok?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #43 : 2018. gada 25. septembris, 10:21:44 »
Tak balso, par ko vēlies. :) No JKP kandidātiem man simpatizē Tālis Linkaits. :)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #44 : 2018. gada 25. septembris, 10:23:21 »
Man pret JKP iebildumi par Jutu Strīķi. Vienkārši neticu tai dāmai, viņa ir "principiāla" un taisa šovu, kad tas ir "politiskais pasūtijums", kad nav - tad nekas nenotiek. Izrādās, Strīķe ir zinājusi par Rimševica darbībām, bet tad "nebija politiskais pasūtījums", un šis varēja dzīvot mierā...