Autors Tēma: Jūsu soļankasrecepte?  (Lasīts 2538 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Jūsu soļankasrecepte?
« : 2018. gada 01. decembris, 19:16:42 »
Man nav savas receptes, bet gribētu atrast to lielisko variantu, kā izcili pagatavot soļanku, bet ... nieres tajā noteikti neietilps :)

Viss, kas palicis ledusskapī, noteikti nav variants - jo man tur desas un gaļas neaizķeras. Vienu nelietoju, bet otrs tiek iepirkts tūlītējai apēšanai.
Taču lieliska soļanka kārojas!

Atslēdzies Luīze

Re: Jūsu soļankasrecepte?
« Atbilde #1 : 2018. gada 01. decembris, 19:23:59 »
Ar nierēm nekad neesmu taisījusi. Mana recepte ir pavisam vienkārša. Sarīvē burkānus, sīki sašņikā sīpolus, sagriež desu kubiciņos, sagriež nomizotus marinētus gurķus. Uz pannas secīgi apcep un pēc tam liek zupas katlā vārīties burkānu, tad sīpolus. Apcep desu, piemet klāt gurķus, uzlej tomātu mērci, pieliek sinepes. Kad uzmet burbuli, pannas saturu pievieno zupas katlam. Pārējās garšvielas pēc saviem ieskatiem.
Zupai var piegriezt klāt jau gatavus izvārītus kartupeļus, ja ir tāda vēlme.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2018. gada 01. decembris, 19:54:35 »
esmu taisījis ar nierēm. Izcilu soļanku. Bet čakars baiss un tās nieres smird, kamēr atvāra, pipec vnk. Bet es taisīju atbilstoši kkādai rezeptei plus pats kko kombinēju, tāpēc tagad nevaru uzrakstīt precīzas sastāvdaļas un procesu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2018. gada 01. decembris, 20:20:04 »
Es lieku tomātus savā sulā, skābētus gurķus un olīves.
Bet soļanka tāds radošs process, un kā par brīnumu - liec ko gribi, vienmēr sanāks.
Zivju soļanka arī laba.
Ar nierēm vienrez gatavoju - arī, tā ņemšanās, nu paldies!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2018. gada 01. decembris, 20:25:24 »
Ne nu smird, nekā. Vispirms visi štrunti jāizoperē un jāmaina ūdens. Vienreiz tā pārcentos, ka vispār  nekāda gaŗša nebija
Pamatā jau ir liellopa buljons

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2018. gada 01. decembris, 20:44:32 »
Ne nu smird, nekā. Vispirms visi štrunti jāizoperē un jāmaina ūdens. Vienreiz tā pārcentos, ka vispār  nekāda gaŗša nebija
Pamatā jau ir liellopa buljons

es visu darīju kā jādara, bet smirdēja tā, it kā čuras vārītu. Nav jau tālu no patiesības..

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2018. gada 02. decembris, 20:04:28 »
Vispirms vāra buljonu. No tā, kas ir. Man vakar bija:
- jēra kājas kauls
- buka ribu gabals
- pārpalicis bebra kūpinājums.

Pārgriezu uz pusēm buka nieres, ieliku mērceties, nomainīju pāris reizes ūdeni. nieres tiek sagrieztas un apceptas atsevišķi, pēcāk piegāztas pannā, kur sautējas burkāni ar gurķiem u c sastāvdaļām

dziļā pannā apcepu sīpolus, salmiņos sagrieztu burkānu un selerijas saknes gabalu
tāpat siksalmiņos sagriezu burkugurķus, pievienoju pannā
kad gurķi samīkstojušies, leju virsū "šķidros tomātus", kādu karoti tomātu pastas, apceptās nierītes un sautēju

tikmēr buljonā vāra kubiņos sagrieztus kartupeļus (gaļa jau ir izņemta un tiek atkaulota)
kad kartupeļi gatavi, gāž iekšā pannas saturu, pievieno gaļu
un tad atliek noregulēt garšu, pieliekot sāli pēc vajadzības jn piegāžot kādu šļuku marinādes no gurķuburkas.

visi ēd un slavē.

p.s. šķidrie tomāti ir no pagraba - vasarā tiek sagriežti lielos gabalos, ar sāli uzkarsēti un sabāzti burkās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2018. gada 02. decembris, 21:23:23 »
Grezni! Kā neslavēsi. Jā, buljons un dažāda gaļa ir būtiski. Bet, ja mājās nav mednieka,
tomēr gardu soļanku kārojas, par laimi, ir arī alternatīvas... :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2018. gada 02. decembris, 21:26:14 »
nu bet protams, ka ir alternatīvas. jebkura zupasgaļa, labāk gan liellops, plus kāds žāvējums, kaut vai žāvkauls no Kurzemes gaļsaimnieka veikaliņa - viņiem ir izcili mugurkaula gabali, kam pavirši nogriezta kakla karbonāde

Atslēdzies sōla

« Atbilde #9 : 2018. gada 04. decembris, 12:26:32 »
Nea, tur, kur gurķi, tas ir rasoļņiks. Soļankai liek klāt olīves, kaperus, citronu. Un, protams, apceptus no iepriekšējās dienas svētku pārpalikumus - sagrieztas desas, kūpinājumus, cepešus, cīsiņi arī labi. Es vēl smeķim pielieku Spilvas Delikatesi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2018. gada 04. decembris, 12:57:16 »
Gan rasoļņikam, gan soļankai variāciju variācijas. Galvenais, lai visiem labi garšo. :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2018. gada 04. decembris, 16:18:09 »
Rasoļņikam neliek tomātus. Liek skābētus gurķus un gurķu skābējumu (suliņu- рассол), grūbas. Rasoļņikam neliks nieres un desu ādiņas.
Visus sakost!