Autors Tēma: Trešais dzimums  (Lasīts 12483 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Trešais dzimums
« Atbilde #60 : 2019. gada 02. janvāris, 18:00:49 »
KO - 100 mio tādu dīvainīšu? neticu... to viņiem būs "britu zinātnieki" iečukstējuši :)
LV avoti, protams, paķer iespaidīgāko ciparu.
Oriģinālteksts: Between 0.5% and 1.7% of the global population are born with intersex traits, and are at risk of human rights violations that include surgery, discrimination and torture, according to the UN.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #61 : 2019. gada 02. janvāris, 18:02:09 »

Bet vai Tu vīrietim puslīdz līdzīgu cilvēku (piemēram, aktrisi, kas uz skatuves tēlo vīrieti, vai vienkārši neskaidra dzimuma cilvēku) uztvertu par personīgu apvainojumu? Vai varbūt vienkārši paraustītu plecus un ietu tālāk.
Tāds iespaids, ka atkal (tāpat kā jautājumā par homo) notiek tīša jēdzienu aizvietošana - vēršanās pret visādu pataloģiju legalizāciju NENOZĪMĒ vēršanos pret tādu cilvēku personiski. Man ir viens labs paziņa - zilais, un es neskrienu viņam ar mietu virsū, bet pataloģija paliek pataloģija, un esmu pilnīgi PRET homo postulēšanu par tādu pašu nevainīgu īpatnību kā matu vai acu krāsa, un, galvenais  - nenobriedušas jaunatnes mudināšanu uz eksperimentiem ar sex orientāciju, lai "noskaidrotu, kas tu esi" . Te tas pats - zināms, ka reizēm piedzimst bērni ar abu dzimumu pazīmēm, un tā ir šīs ģimenes bēda un šī cilvēka problēma. Nē, es neuztveršu šo cilvēku kā apvainojumu sev, es uztveršu to kā jebkuru cilvēku ar veselības problēmu. Bet veselības problēma nav legalizējama kā norma, kā "trešais dzimums"!  Jo - iedod velnam mazo pirkstiņu - vispirms ono tiks reģistrēti tiešām ar abu dzimumu ģenitālijām, pēc tam jau pēc "brīvas izvēles" un neatkarīgi no bioloģiskā dzimuma, atkarībā no tā, kā nu kurš "jūtas".
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 02. janvāris, 18:17:11 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #62 : 2019. gada 02. janvāris, 18:04:58 »
Bet vai Tu vīrietim puslīdz līdzīgu cilvēku (piemēram, aktrisi, kas uz skatuves tēlo vīrieti, vai vienkārši neskaidra dzimuma cilvēku) uztvertu par personīgu apvainojumu? Vai varbūt vienkārši paraustītu plecus un ietu tālāk.

Nē, manis pēc pasaulē visiem vietas pietiekoši.
Man vienkārši reizēm dīvaina šķiet tā  i p a š ā  statusa demonstrācija.
Īpaši īpašā. Tas arī viss.

Jā, Minne, domāju izvēlei jābūt, kā gan citādi.

Atslēdzies vellata

« Atbilde #63 : 2019. gada 02. janvāris, 18:16:09 »
Tāds iespaids, ka atkal (tāpat kā jautājumā par homo) notiek tīša jēdzienu aizvietošana - vēršanās pret visādu pataloģiju legalizāciju NENOZĪMĒ vēršanos pret tādu cilvēku personiski. Man ir viens labs paziņa - zilais, un es neskrienu viņam ar mietu virsū, bet esmu pilnīgi PRET homo postulēšanu par tādu pašu īpatnību kā matu vai acu krāsa, un, galvenais,  - nenobriedušas jaunatnes mudināšanu uz eksperimentiem ar sex orientāciju.
Tāds iespaids, ka Tu uzskatītu, ka tas ir lipīgi vai kā citādi negatīvi ietekmētu "parastos" cilvēkus. Nav jau tā, ka kāds pilnīgi heteroseksuāls mainītu orientāciju, jo dzird, ka pastāv netradicionāli orientēti cilvēki. Pat tad, ja kāds ilgi veidojis tikai attiecības ar pretējo dzimumu, bet tad sāk satikties ar kādu "savējo", tas cilvēks parasti ir visu laiku bijis biseksuāls, pat, ja pretējais dzimums saista vairāk. Ir arī tādi, kam sanāk otrādi - parasti savējie, bet te pēkšņi sirdī iekrīt kāds pretējā dzimuma pārstāvis. Viss, ko tā legalizācija maina, ir tādu biseksuālo iedrošināšanās pieļaut iespēju satikties ar sava dzimuma pārstāvi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #64 : 2019. gada 02. janvāris, 18:21:20 »
Nuja, atkal izliekamies nesaprotam vai tiešām visiem pataloģijfīļiem ir problēmas ar saprašanu (piedodiet, admini!) - runa ir par jēdzienu aizvietošanu un pataloģiju propagandu, nevis atsevišķiem cilvēkiem!  Un, jā - tas IR lipīgi - lipīgi nenobriedušai jaunatnei!

Regana

• Viesi
« Atbilde #65 : 2019. gada 02. janvāris, 18:35:30 »
Nē, manis pēc pasaulē visiem vietas pietiekoši. Man vienkārši reizēm dīvaina šķiet tā  i p a š ā  statusa demonstrācija.

Un kur tur ir kāda īpašā statusa demonstrācija. Kā nu ir, tā ir, tā arī nāksies statusēties. Kāpēc tad pati gribi atķeksēties kā female un kaut kā īpašoties? Tad saucies visur un vienmēr - cilvēks.
Varētu padomāt, ka tādi cilvēki šodien dzimuši. Ir vienmēr bijuši un būs. Tikai tagad pašiem būs vieglāk un arī citiem.

Tas ir tas pats, kas agrāk LV nebija cilvēku ar īpašām vajadzībām. Tagad viņus var redzēt ielās, brauc pat autobusos ar visiem ratiņkrēsliem, jo  ir piemērotas zemās grīdas.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #66 : 2019. gada 02. janvāris, 19:00:33 »
Kvadra ieliec ``seksuālā orientācija`` vietā, piemēram ``reliģiska pārliecība`` vai ``ādas krāsa`` un izlasi savus tekstus vēlreiz.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #67 : 2019. gada 02. janvāris, 19:02:15 »
kvadra

/Un, jā - tas IR lipīgi - lipīgi nenobriedušai jaunatnei!/

šo te var attiecināt arī uz, teiksim, ticēšanu dievam.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #68 : 2019. gada 02. janvāris, 19:07:31 »
Lūdzu atgriežamies pie tēmas - "trešais dzimums", Vācija pieļāvusi tādu reģistrēt dokumentos.
Lasāmviela iedvesmai, piemēram: https://edition.cnn.com/2018/12/29/health/third-gender-law-germany-grm-intl/index.html
Par gejiem un lezbietēm, lūdzu, kādā citā tēmā.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #69 : 2019. gada 02. janvāris, 19:10:52 »
Spārka aha un šis fakts te dažiem izraisa grūti saprotamas ciešanas, citēju:

//Te tas pats - zināms, ka reizēm piedzimst bērni ar abu dzimumu pazīmēm, un tā ir šīs ģimenes bēda un šī cilvēka problēma. Nē, es neuztveršu šo cilvēku kā apvainojumu sev, es uztveršu to kā jebkuru cilvēku ar veselības problēmu. Bet veselības problēma nav legalizējama kā norma, kā "trešais dzimums"!  Jo - iedod velnam mazo pirkstiņu - vispirms ono tiks reģistrēti tiešām ar abu dzimumu ģenitālijām, pēc tam jau pēc "brīvas izvēles" un neatkarīgi no bioloģiskā dzimuma, atkarībā no tā, kā nu kurš "jūtas".//

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #70 : 2019. gada 02. janvāris, 19:11:53 »
Kvadra ieliec ``seksuālā orientācija`` vietā, piemēram ``reliģiska pārliecība`` vai ``ādas krāsa`` un izlasi savus tekstus vēlreiz.
Nu nu, nejauc mušas ar kotletēm - ādas krāsa, acu krāsa, matu krāsa nav patoloģija. Kropla sex orientācija vai identitāte gan.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #71 : 2019. gada 02. janvāris, 19:13:21 »
kvadra šitas nav par orientāciju bet par dzimumu, tās ir dažādas lietas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #72 : 2019. gada 02. janvāris, 19:14:46 »
Labi, par orientāciju izņemam. Tāpat kā par reliģiju.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #73 : 2019. gada 02. janvāris, 19:15:26 »
Kvadra - Nu jā un tātad kur ir problēma?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #74 : 2019. gada 02. janvāris, 19:18:12 »
Uz šo jau esmu atbildējusi. Cik reizes man jāatkārto, lai pielektu pat īpaši apdāvinātajiem?