Autors Tēma: bezmiegs, miega traucējumi  (Lasīts 4105 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: bezmiegs, miega traucējumi
« Atbilde #15 : 2019. gada 12. janvāris, 00:01:42 »
Ja kaut ko mazāk, tātad jādomā kompensāciju, tb, kā dabūt iekšā veselīgo. Bet tas, kā zināms, reti ir garšīgs.
Garša jau nu gan ir “maināms lielums“. :)
Ja būsi pārēdies, negaršos nekas, izsalkušam gards šķitīts pats pieticīgākais ēdiens.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #16 : 2019. gada 12. janvāris, 00:15:41 »
Garša jau nu gan ir “maināms lielums“. :)
Ja būsi pārēdies, negaršos nekas, izsalkušam gards šķitīts pats pieticīgākais ēdiens.

Jā, protams. To lieliski pierāda ratiņu saturs veikalā. Paēdušam tas būs krietni knapāks.
Varbūt tāpēc tirdzniecības centros ir pilnas ēstuves - lētāk sanāk paēst pirms iepirkšanās :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #17 : 2019. gada 12. janvāris, 02:31:28 »
Kādreiz paanalizējiet savu dienaskārtību. Manā skatījumā visbiežāk ir totāls jūklis visās norisēs. Lielu daļu stresa un jucekļa ievieš televīzija, dators. Vai kāds vēl atcerās tos laikus, kad ūberkruts notikums bija kaut kāda čempionāta translēšana pēc pusnakts? Visa apraide sākās ar himnu 6.00 un beidzās ar nakts ziņām 23.50. Jaungada Zilā uguntiņa ievilkās līdz 1-2 naktī - uhh.
Tagad tv kruķījas nonstopā un dators arīdzan. Skatos uz saviem senčiem - tak vēl tikko snukeru lūrēja, toties gulēs līdz 11.00. Ā, būs jāceļas 9.00 zāles iekampt. Un tas jau būs miega traucējums. A zāļu dzeršanu katrreiz regulēt pēc tā, ko un kad tv rādīs, tad atkal būtu stress organismam un psiholoģiska varmācība. Un nemainīt - arī. A redzēt gribās, jo ko tad vēl penzionārs laukos bez lopiem var sadarīt.
Jā, un šitas ieraksts kad tapis? Oj, aš  2-os naktī. Kašmars. Tikai es par miega traucējumiem nesūdzos, jo aplūzu ap 21.00 pēc izslēpošanās un pamodos 1.00, lai pabarotu pieklīdenīti, padzertu čajiņu, parakstītu šeit, palasītu grāmatu un kad uznāks atkal lūziens, likšos ķisenos kopā ar kašakiem līdz 8.00, līdz iksestdienas braucienam uz tirgu - mammucim kādu izklaidi jāsagādā.
Domāju, ka Daddy arī ar miega traucējumiem nemokās - plīsiens pēc asaku čupas sagādes nāk kā mella nakts. Nu, ja ņem vērā, ka dullie ar bada pātagām ir gatavi celties 3-4.00, lai tiktu pakaļu pasaldēt kādā peļķē.
Neviens no man zināmajiem cilvēkiem, kuri aktīvi sporto vai regulāri ''nomoka'' sevi ar izbraukumiem brīvā dabā, nekreņķējas par miega problēmām.
No savas pieredzes varu teikt, ka pret muguras sāpēm man vislabāk līdz tieši slēpošana - esi izkustinājis visus šarnīrus, mugura putās, bet nav tās stulbās nodzīta zirga sajūtas, kas parādās visādās sporta zālēs. Jā, varētu gulēt migā un svepstēt par sāpēm, rīt ibumetīnu, opodeldoku, uzdzert Transivānijas zilo puķīšu un brokoļu 15-kārtīgā destilāta maisījumu, kas atšķaidīts ar jaunavas Betulārijas kristāldzidro urīnu.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #18 : 2019. gada 12. janvāris, 09:57:01 »
Camma, Tu uzstājies ar nepopulāriem uzsaukumiem :)
Bet ja kāds grib sākt slēpot kalnu slēpošanu 50 gados ar labu virssvaru, tad pirmoreiz labāk izvēlēties Ozolu ielas nogāzi un slēpot lejā Traumatoloģijas slimnīcas virzienā  :rofl:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #19 : 2019. gada 12. janvāris, 10:18:11 »
Es uz kalnu slēpēm toč nekāptu. :) Bet distanču slēpošanai nav ne vainas, vajag tikai sniegu un gribēšanu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #20 : 2019. gada 12. janvāris, 10:20:01 »
Es uz kalnu slēpēm toč nekāptu. :) Bet distanču slēpošanai nav ne vainas, vajag tikai sniegu un gribēšanu.
sniegs kā reizi ir. Atliek tas pēdējais :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2019. gada 12. janvāris, 10:42:48 »
Varu pie Bobja teiktā piebilst tikai to, ka vaimanas ir un pamatojumi nekā nemainīšanai lielā grēdā. Ja iesaka kaut ko mainīt ar AKTĪVU darbošanos, tad to pieņem un arī darbojas tikai kādi 3% problēmaiņu. Ja iedosi tableti - o, jā! tad rīs saujām. Tikko ieteiksi iet, skriet, peldēt - kirdiks uz līdzenas vietas! Nav laika, nav vietas, nav lupatu/šmotku, sāp ceļi, mugura, pakaļa un visi anatomiem vēl nezināmie locekļi.
Jā, it kā nekādu lielu problēmu man nav, bet tomēr zinu par kādiem 70%, ka arī es piederētu pie tiem, kuri it kā atrunas meklētu. Ir vismaz divas pieejas dzīvei pusmūžā. Sprintera un staiera (nezinu, vai pareizi vārdu uzrakstīju?). Gargabalnieks dzīvo lēni, skrien kā Bobis, rūpējas par sevi, ievēro visu, ko ārsts saka, utml. Labi, apsveicami un ar domu "Nodzīvošu 100 gadus un nomiršu jauns un skaists."
Es drīzāk esmu sprinteris, t.i., ar domu "atpūtīšos un par sevi domāšu tad, kad būšu izdarījis visu, kas ieplānots un par citiem parūpējies (noskrējis savu dzīves darbu distanci, sviedriem šķīstot)". Kamēr veselība "turas", tikmēr tiks stumti uz priekšu plāni, nevis personiskā labsajūta vai kas līdzīgs.

Par Cammas pieminēto "AKTĪVO darbošanos".
Es saprotu, ka runa ir par konkrētas problēmas atrisināšanu, bet tomēr ... Ja vēlamies būt gargabalnieki šajā dzīvē, tad ir jāseko ārstu (un citu speciālistu) padomiem, vai ne? Ar ticību tam, ka tas, ko viņi saka, ir 100% tikai un vienīgi rūpes par līdzpilsoņu veselību, labsajūtu un dzīves kvalitāti.
Domāju, itin lietderīgi un interesanti būtu redzēt galarezultātu, ja kāds sadūšotos un izveiktu pētījumu, kopā saliekot visu padomdevēju teikto tipa: "Katram vajadzētu apmeklēt zobu higiēnistu vismaz reizi pusgadā", "Vizīte pie ginekologa ir jāieplāno ne retāk par ...." vai "Ja jūs pārvietojaties ar auto, kuram ir dīzeļdzinējs, dzinēja diagnostiku autoservisā ir jāveic reizi gadā". Es runāju arī par līdzīgiem ieteikumiem saistībā ar "Katru dienu ..." vai "divas reizes nedēļā pa stundai ir jāvelta ..." Miegā jāpavada X stundas, jāvingro Y. minūtes, jāuzturas svaigā gaisā Z. stundas, jākopj apavi, drēbes, nagi, āda, mati ...., ...., ...., ....
Ir aizdomas, ka, visu to sasummējot kopā, iznāktu, ka vidusmēra līdzpilsonim diennakts garums ir jāpalielina līdz kādām 68,25 stundām, alga - līdz kādiem 8468 eiro "uz rokas" un taaaad ... visi ieteikumi ir izpildīti .... Kā jūties? Nu, vai nav ideāla labsajūta, pilsoni X.? :)

Bet atcerēsimies tomēr, ar ko sākas ekonomikas mācību grāmatas! Ar skaidrojumu, kam tāda "ekonomika" vispār ir vajadzīga? "RESURSI VIENMĒR IR IEROBEŽOTI"
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 12. janvāris, 10:51:27 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2019. gada 12. janvāris, 12:43:10 »
Es drīzāk esmu sprinteris, t.i., ar domu "atpūtīšos un par sevi domāšu tad, kad būšu izdarījis visu, kas ieplānots un par citiem parūpējies (noskrējis savu dzīves darbu distanci, sviedriem šķīstot)". Kar veselība "turas", tikmēr tiks stumti uz priekšu plāni, nevis personiskā labsajūta
vai kas līdzīgs.

Nu... tādas filosofijas piekritēji ir redzēti - tā domāšana kkā kardināli mainās,
kad pēc infarkta vai insulta ne vairs  tiek stumti un bīdīti plāni, bet gan pats to bīditājs.
Un pasaule sašaurinās vien līdz personīgās labsajūtas vajadzībām.
Un tagad tiem citiem nākas rūpēties, nevis dzīvot savu dzīvi...

Dezdemona

• Viesi
« Atbilde #23 : 2019. gada 12. janvāris, 13:02:18 »
Zigi, saudzē sevi, lūdzu. Labi?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #24 : 2019. gada 12. janvāris, 13:21:49 »

Nu... tādas filosofijas piekritēji ir redzēti - tā domāšana kkā kardināli mainās,
kad pēc infarkta vai insulta ne vairs  tiek stumti un bīdīti plāni, bet gan pats to bīditājs.
Un pasaule sašaurinās vien līdz personīgās labsajūtas vajadzībām.
Un tagad tiem citiem nākas rūpēties, nevis dzīvot savu dzīvi...

Nu, jā, ir, kas tiešām nodzīvo tos 100 gadus un nomirst jauni un skaisti.  :sarcasm:
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2019. gada 12. janvāris, 13:42:39 »
Var jau ironizēt, kamēr dzīvē nav nācies ar to saskarties...
Bet parūpēties par sevi jau ietver arī jēdzienu - parūpēties par citiem.
Bet to šķiet vien laika gaitā aptver... vai arī neaptver... ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2019. gada 12. janvāris, 13:47:12 »
Ja resursi ir ierobežoti, tad tos vajag prātīgi sadalīt un lietot
Daudzas lietas tomēr ir laiskumā -pavingrot jeb vēl saritināties kamoliņā tās 20 min Utt.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #27 : 2019. gada 12. janvāris, 15:01:00 »
man patiik viss tik tālu, kamēr pilsonis x vai y vienk dalās ar savu stāstu vai pieredzi. Tiklīdz es jūtu ka x vai y izvēle tik pasniegta kā vislabākā un gudrakā, tā man ieslēdzas spura gaisā...nu nekad nebūs vienādi apstākļi nevienam no mums un vienāds skatījums uz lietām un vienads mērķis dzīvē....nutak forši,ka skrējēji skrien un bļitkotāji bļitko, un forši,ka saritinās kamolā pie kamīna un ka brīvdienu vakaros dārzus rok un kaimiņu kaķus baro utt...
zinu, ka pati dažkārt grēkoju, bet tā ir vienk. īslaicīga neizpratne...nu kāpēc jādara tā,ja var šādi... ;) :) (mana neizpratne neiestiepjas nosodījumā, žēl ja kādreiz tā izklausās)visp.tāpēc arī maz izsakos tēmās,kur mans viedoklis var buut krasi atšķirīgs....nu i nafik  :smoker:
 p.s  protams ir interesanti palsīt ko daudzi te raksta.... bet tas neko neizmainīs manā vai 100c citu naktsmierā  :shampis:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #28 : 2019. gada 12. janvāris, 16:35:47 »
mellen, man jau kuro reizi ir sajūta, ka Tu šausmīgi personiski uztver visu rakstīto, it kā kāds vērstos konkrēti pret Tevi.. Nav tak nekas jādala, katrs kā grib tā atpūšas. Un ja kāds padalās ar savu pieredzi, tas nenozīmē, ka tā tiek kādam uztiepta.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #29 : 2019. gada 12. janvāris, 16:54:04 »
nuu protams ka peroniski.... vispārināt te ar likumu aizliegts  :talking:
un, vaitad mēs katrs, jebkuru tēmu nelaižam vispirms caur sevi?
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega