Autors Tēma: Tehnoloģiskā diskriminācija  (Lasīts 6262 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Aste Risks

Re: Tehnoloģiskā diskriminācija
« Atbilde #15 : 2019. gada 20. februāris, 17:33:30 »
nesaprotu par ko ir cepetis. Grib izmantot jauno tehnoloģiju priekšrocības bet nevēlas tās lietot ?  :wtf:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #16 : 2019. gada 20. februāris, 17:56:20 »
Ir ļoti liela disonanse starp pasniegtajām priekšrocībām un patērētāju iespējām tās izmantot. Tik vien.
Visus sakost!

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #17 : 2019. gada 20. februāris, 20:30:31 »
Un ko es pus gadu jau stāstu? Notiek globāla gatavošanās visaptverošai tīrīšanai. 
GDPR vistiešākais priekšvēstnesis.
Man joprojām nav skaidrs, kā vairums pensionāru tiks galā ar kodu kalkulatoriem.
Netiks?
Pareizi, ir taču iespēja doties uz banku un samaksāt komisiju par katru darījumu!

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #18 : 2019. gada 20. februāris, 21:32:10 »
mana 80 gadīgā māte no sākuma arī bļāva ka nesaprot kodu kalkulatoru, a tagad jau pati tiek internetbankā ;)Uz visām iestādēm taču var iet klātienē un prasīt papīrus ja nepatīk technoloģijas
Ir ļoti liela disonanse starp pasniegtajām priekšrocībām un patērētāju iespējām tās izmantot.
un? Ne katrs var braukt ar divriteni, tāpēc divritenis slikts ?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2019. gada 20. februāris, 21:36:17 »
Ne katrs var braukt ar divriteni, tāpēc divritenis slikts ?

Cik zinu, divriteņus visiem neuzspiež ne pirkt, ne lietot

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #20 : 2019. gada 20. februāris, 21:41:12 »
Cik zinu nevienam neuzspiež iegūt info no csdd caur internetu,
bet atbildot uz sākotnējo jautājumu
Citāts
Vai esat iedomājušies, kā tikt pie informācijas par savu transportlīdzekli vai vispār CSDD (tiesības, medizziņas utt), ja jums nav internetbanka?
jā, jābrauc uz attiecīgo iestādi pašam, kā agrākos laikos. Protams , tas ir diezgan neērti :( Ērtāk ir vienreiz norīt krupi un ielauzīties internetbankas autorižacijā lai pēc tam nekur neietu.
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 20. februāris, 21:52:06 no Aste Risks »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2019. gada 21. februāris, 01:05:32 »
Šajā gadījumā CSDD tiešām piedāvā pietiekami daudz reģistrācijas variantu, un, pat ja nav ne bankas, ne ID, tad tiesības taču katram ir, citādi ko vispār tajā reģistrā meklēt. Un, tā kā tiesības izsniedz uz 10 gadiem, tad derīgas tiesības nemaz nevar būt senākas par 2004. gadu.
Bet nākotne, domāju, iezīmējas gana skaidri -  būs katram gan ID, gan elektroniskā paraksta karte, un lietosim visi kā mīļie. Vecākā paaudze, kam virtuālā vide sagādā galvassāpes, pamazām aizdosies aiz mākoņa maliņas, vidējā ielauzīsies un apgūs, bet sīkie tagad ekrānu bakstīšanu samācās vēl pamperos staigādami.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #22 : 2019. gada 21. februāris, 08:40:32 »
Vēlreiz pārlasīju virsrakstu, nekur nav minēts,ka tieši LV. Tad jau drīkstu par to pašu,tikai citā valstī? Pašlaik notiek reģistrēšanās uz rezidenta statusu, bet sistēma diezgan drastiska. Līdz pusei to dara datorā un nākošā daļa jāturpina telefonā. Un ne kurā katrā- der tikai androīds. Jāfotografē pašam sevi 3 rakursos, es to izdarīt nevarēju- vnk fiziski. Bet izdarāms tas ir. Seminārā par attiecīgo tēmu gan mierināja,ka tiem,kuriem nav epasti un androīdi tiks izveidoti speciāli atbalsta centri pie bibliotēkām vai dažādos biedrību namos . Vienvārdsakot- tā kaite ir globāla!
  Oi,tur vajadzēja arī nofotografēt dažādus dokumentus derīgus- es tagad varbūt esmu mānījusi valsti? Jo aizmirsu, ka manas tiesības nav derīgas, medkomisija beigusies...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #23 : 2019. gada 21. februāris, 09:02:14 »
Vai kur jau minēju, ka ne visiem un ne visur nets pieejams?
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2019. gada 21. februāris, 09:02:51 »
Akdies, Lumberg  :alt: Es nupat lasīju sapņu tēmu, tad šiten ienācu, un Tavs teksts izklausījās akurāt kā sapņu tēmas turpinājums. Jā, realitāte reizēm necik neatpaliek no murgiem :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2019. gada 21. februāris, 09:25:09 »
Pagaidiet, likvidēs piem transportu kases un nopirktā biļete būs jāuzrāda telefonā -kā dažs vilcienā jau dara. Vai jāpērk vilcienā ar uzcenojumu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2019. gada 21. februāris, 09:43:42 »
Pat to nevajag, kā lai uzzina par malus klasi, piemēram? Vai medizziņas derīgumu? Onka var braukt uz CSDD un tur interesēties? Vai arī tur vienreiz piereģistrēs kā lietotāju un iedos kādu citu interneta pieejas veidu, ne caur i-banku? Tā var?

tieši tā - tur vienreiz piereģistrēs kā lietotāju un iedos kādu citu interneta pieejas veidu, ne caur i-banku. Ja ir tiesības, tad arī ar tām var kā lietotājs piereģistrēties.
...ka tik pabļaut...  :fryingpan:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2019. gada 21. februāris, 09:54:34 »
Par transporta kasēm gan reāli. To jau Vecajā Eiropā piedzīvoju - stāv dzelzceļa stacijā automāti, kuros samaksāt var, protams, tikai ar bankas karti. Vēl jāizštuko kā... ( Man vispār paranoja savu karti bāzt visur kur - ja nu norij vai nobloķējas - Zviedrijā tā sanāca - i usjo)... Ja tikai skaidra nauda būtu, pat nezinu kā, jālūdz laikam būtu, lai kāds nopērk.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #28 : 2019. gada 21. februāris, 10:12:02 »
"Life critical" misijās protams uz vienu līdzekli paļauties nevar. Ja kartes tad vajag divas, vēlams no dažādām bankām, vēlams vienu visa otru mastercard

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2019. gada 21. februāris, 11:08:54 »
Dodu priekšŗoku skaidrai naudai vienmēr un visur - no problem. Ar karti ērti kādam atsevišķam pirkumam vietējā valūtā, kuras nav un mainīt nav vērts. Un veikalā, jo pārdevēja nav automāts, karti nenorīs  :mrgr:  Automātā riskēju bāzt vien bezizejas situācijā, kad citādi nekā, un nav arī ceļabiedra, kas  bāztu savējo  :mrgr: